30 Απριλίου 2007

Άρης ταμείο

Tο φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έφτασε στο τέλος για τον Άρη αφού κατέλαβε την 4η θέση μια αγωνιστική πριν το τέλος. Σιγά την επιτυχία θα πει κάποιος. Με δεδομένο όμως ότι εδώ και δεκαετίες οι τρεις πρώτες θέσεις είναι δυστυχώς κατηλειμμένες, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να πετύχει. Και ακόμα περισσότερο γιατί επρόκειτο για μια ομάδα που περύσι ήταν στην Β Εθνική και είχε χάσει το σεβασμό της. Και γιατί είχε πάνω από 10 χρόνια να φτάσει τόσο ψηλά. Και γιατί και γιατί... Ωραία και καλά όλα αυτά τόσο για το τυπικό όσο και για το πικάρισμα σε φαντασμένους συμπολίτες.
Το πιο σημαντικο είναι τα δείγματα που δείχνει η ομάδα αγωνιστικά και διοικητικά. Επιτέλους είδαμε λίγη μπάλα, καλή κυκλοφορία και κάποιους παίκτες να ξεχωρίζουν. Σε τραβούσε να πας να τη δεις είτε στο γήπεδο είτε τηλεοπτικά. Γιατί το όμορφο θέαμα τραβάει το φίλαθλο. Επιτέλους υπήρχε μια σοβαρότητα διοικητικά, από ανθρώπους που ασχολούνται με την ομάδα και κοιτάνε να την πάνε λίγο μπροστά. Βέβαια όποιος έχει και λίγη εξουσία γλυκαίνεται άρα πρέπει να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα. Και για να κλείσουμε το ταμείο της χρονιάς η προοπτική είναι το σημαντικότερο. Αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και όχι απαραίτητα με φανφάρες για μεγάλες μετεγγραφές τότε και του χρόνου μπορούμε να δούμε κάτι ανάλογο και γιατί όχι κάτι καλύτερο. Άντε γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρχε κανένας σοβαρός λόγος ο Αρειανός να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

ΥΓ Πολύ γκρίνια αυτή η εκπομπή του Super 3. Χάνει-κερδίζει η ομάδα μαυρίλα.
ΥΓ 2. Η Καλαμαριά σκύλιασε να πάρει το ματς. Άλλο παίζω αξιόμαχα και άλλο σκυλιάζω

24 Απριλίου 2007

Anarchy in Toumba

Όσοι είστε κάτοικοι Θεσσαλονίκης ή έχετε μείνει κάποιο καιρό, ίσως θα ξέρετε για την κατάληψη από αναρχικούς στο εργοστάσιο της Υφανέτ στην Κάτω Τούμπα. Πολύ λιγότεροι θα ξέρετε για την κατάληψη από αναρχικούς του ορφανοτροφείου Μ. Αλέξανδρος στην Άνω Τούμπα. Πολλά τα ζητήματα που ανακύπτουν, από επιφανειακά (πχ την ενόχληση που προκαλούν στη γειτονιά με την αγέλη σκύλων που έχουν μαζέψει) μέχρι και πιο βαθιά (γιατί προχωρούν στην κατάληψη δημόσιων χώρων). Μεγάλη συζήτηση, που δε νομίζω να τη συνεχίσει κανείς εδώ, αλλά γεγονότα σαν κι αυτά δεν πρέπει να τα αφήνουμε απαρατήρητα.

17 Απριλίου 2007

Bookmarks

Έχω ορισμένα bookmarks περασμένα στον browser και κατά 90% αυτά είναι τα site που επισκέπτομαι στην καθημερινότητα μου. Τελευταία προσπαθώ να βρω και κανένα blog ή site που να μου κάνει κλικ αλλά τίποτα μέχρι στιγμής. Ή έγινα πολύ ιδιότροπος ή δεν ψάχνω στο σωστό μέρος. Από την άλλη το blog του Radikal πχ έχει υλικό για σχολιασμό αλλά προτιμώ κάτι πιο "ευδιάθετο". Περιμένω καμιά πρόταση λοιπόν για site που βρίσκετε ενδιαφέροντα έτσι ώστε να τα προσθέσω στα bookmarks μου.

ΥΓ Για να ακούσω και τους χιλιάδες σιωπηλούς αναγνώστες του blog :P

14 Απριλίου 2007

Κρύο - Ζέστη

Δεν αναφέρομαι στον καιρό γιατί έχει μόνο ζέστη και δε μας χαλάει καθόλου.
Στα επαγγελματικά στην κύρια απασχόληση όλα καλά. Στα περιφεριακά όμως επικρατεί ένα ψιλομπάχαλο συν το γεγονός ότι το μπλέξιμο με ΤΕΒΕ κλπ είναι σκέτος πονοκέφαλος. Μια φορά στην Αβάθμια, δύο στο ΙΚΑ και τέσσερις στο ίδιο το ΤΕΒΕ για ένα κωλόχαρτο.
Στα προσωπικά το γεγονός ότι είσαι με γυναίκα τα λέει όλα. Μια κρύο μια ζέστη.
Στις παρέες όλα καλά αλλά ταυτόχρονα όλοι είναι όποτε τους βολεύει και για κλασσικά πράγματα.
Προκύπτουν και τίποτα ατυχίες στο δρόμο και δένει το γλυκό. Τι να κάνεις όμως, συνεχίζεις με σκοπό να εναρμονιστείς πλήρως με τον καιρό.

ΥΓ Που θα πάει αυτή η εμπάθεια ενός από τους πατέρες του έθνους προς τον Άρη της καρδιάς μας;

9 Απριλίου 2007

After Πάσχα

Πάει και το Πάσχα. Ξέφυγα λιγάκι και ελπίζω αυτό το αίσθημα να κρατήσει για κάποιο διάστημα. Όσοι δε ξεφύγατε από τις πόλεις όσο να ναι θα είδατε μια πόλη πιο ήσυχη. Έλα όμως που όταν φεύγει όλος ο κόσμος, από τη μια επικρατεί περισσότερη ηρεμία, πράγμα θετικό αλλά από την άλλη όταν κυκλοφορείς βλέπεις πολύ "τελειωμένο" κόσμο. Και αυτοί συνάνθρωποι μας είναι που δεν έχουν τα μέσα να πάνε μια εκδρομή δυστυχώς, απλά νιώθεις λίγο περίεργα.Άλλη πασχαλιάτικη παρατήρηση είναι για το Πάσχα που περνάνε τα στρατευμένα νιάτα (sic). Τα ρεπορτάζ παρουσιάζουν τους καλόκαρδους πολιτικούς που πάνε στα στρατόπεδα για να κάνουν παρέα στους φαντάρους. Μπράβο σας, χωρίς τη συντροφιά σας θα αυξανόταν οι αυτοκτονίες. Όποιος όμως έχει πάει φαντάρος ξέρει ότι για να έρθει ο οποιοσδήποτε μεγαλοσχήμων, προηγουμένως τρέχουν τους πάντες να κάνουν ότι αγγαρεία φαντάζεστε και μετά να τακτοποιήσουν αυτά που άφησαν πίσω τους. Περιμένω κάποτε να βγει κάποιος να τους ξεμπροστιάσει για να τελειώσει αυτή η χωρίς λόγο ταλαιπωρία.

6 Απριλίου 2007

Καλή Ανάσταση

Αν δεν έχετε φύγει από τις πόλεις κάντε το είτε αύριο είτε μεθαύριο μήπως και καταλάβετε λίγο από Πάσχα. Να περάσουμε ωραία και από Δευτέρα συνεχίζουμε. Καλή ανάσταση σε όσους μας διαβάζουν

2 Απριλίου 2007

Ιράν

Η κυρίαρχη είδηση από την διεθνή επικαιρότητα είναι η αιχμαλωσία των 15 άγγλων ναυτών στο Ιράν. Τους συνέλαβαν επειδή λέει ήταν εντός χωρικών υδάτων. Μέχρι εκεί δεν έγινε τίποτα. Οι συνθήκες κράτησεις και οι πρακτικές των "καλοκάγαθων" ιρανών αξιωματούχων είναι το θέμα. Γιατί μπορεί οι Αμερικάνοι και τα τσιράκια τους να είναι απαράδεκτοι και προκλητικοί αλλά οι τακτικές των Ιρανών είναι πολύ άσχημες. Οι φώτο των αιχμαλώτων και ο εξαναγκασμός μιας κρατούμενης να γράψει επιστολή ότι θέλει να αποχωρήσουν οι δυνάμεις κατοχής από το Ιράκ εμένα κάτι μου θυμίζουν. Για να βοηθήσω κάτι καλούς ανθρώπους που έβαζαν να λένε τα ίδια μπροστά στις κάμερες άτομα που είχαν απαγάγει και μετά τους αποκεφάλιζαν. Πολύπλοκες οι διεθνείς ισορροπίες αλλά δυστυχώς πρέπει να δεχθούμε ότι το σαΐνη ο Μπους δεν έχει πολύ άδικο όταν λέει ότι το Ιράν στηρίζει την τρομοκρατία στην περιοχή και ότι ο Αχμαμπινετζάν (ή όπως λέγεται) είναι επικίνδυνος.

1 Απριλίου 2007

Women of the Year

Πήρε το μάτι μου προχθές σε ένα από τα μεγάλα κανάλια μια εκδήλωση για τη βράβευση των "γυναικών της χρονιάς". Και ποιες ήταν οι γυναίκες της χρονιάς; Όλες όσες προβάλλονται στην τηλεόραση. Λες και εκεί είναι η πραγματική ζωή ή η κορυφή της καταξίωσης. Πραγματικά αμφιβάλλω αν κάποια από τα άτομα που βραβεύτηκαν πρόσφεραν κάτι ουσιαστικό. "Πολύ σημασία δεν τους δίνεις;" θα ρωτήσει κάποιος. Απλά είναι ενοχλητικό που αυτή η "κλίκα" επιδεικνύεται και αλληλοβραβεύεται μπροστά στα μούτρα μας.


ΥΓ Αντιθέτως η κυρία στη φώτο δικαιούται βραβείο ;)