31 Ιανουαρίου 2008

7 of 7

The king is dead, long live the king: used to describe how what was once great is now gone, replaced by something new and (temporarily) great.

Πηγή: everything2.com

29 Ιανουαρίου 2008

6 of 7

Οι περισσότεροι ζούμε σε μέρη με πολύ κόσμο. Αν δεν εκμεταλλεύεσαι αυτά που σου προφέρει αυτή η κατά τα άλλα ενοχλητική πολυκοσμία τότε καλύτερα να αράξεις σε κανένα άλλο μέρος. Ακόμα μας παίρνουν τα πόδια μας, κάποια λεφτά στην τσέπη έχουμε, όρεξη έχουμε, παντρεμένοι δεν είμαστε τι καθόμαστε;

28 Ιανουαρίου 2008

5 of 7

Καλές οι δουλειές, τα λεφτά, οι βόλτες, οι συναναστροφές, τα χόμπι και όλα όσα βρίσκουμε για να περνάμε καλά. Απλά αν δεν είσαι συναισθηματικά καλυμμένος νομίζω ότι πάντα θα νοιώθεις ένα κενό που δεν το καλύπτουν όλα τα άλλα. Έτσι νομίζω εγώ γιατί έτσι ισχύει με μένα. Δεν είναι όλοι έτσι όμως, ευτυχώς(;) γι' αυτούς.

27 Ιανουαρίου 2008

4 of 7

Σε ένα σχολείο που είμαι, ο διευθυντής είναι λίγο καραβανάς. Δηλαδή σκουριασμένα μυαλά και με κόμπλεξ. Για την ώρα δεν έχω πολλές επαφές μαζί του και ούτε σκοπεύω αλλά κάποια φορά θα ήθελα με κάποιον που τη σπάει να τον ξεχέσω κατάμουτρα. Λες να ναι αυτός; Με τέτοια μυαλά θα μιλάς σε 5-6 άτομα θα μου πεις, αλλά δεν τις μπορώ τις δημόσιες σχέσεις ούτε τους επαγγελματίες δημοσιοσχετίστες..

Σημείωση: στη θολή φώτο ο διευθυντής με τον Ζαχόπουλο…

26 Ιανουαρίου 2008

3 of 7

Κάποιο άνθρωποι έχω την εντύπωση ότι βλέπουν αντικατοπτρισμούς. Όπως ο χαμένος στην έρημο που νομίζει ότι βλέπει μπροστά του μια όαση. Αν δεν αγγίξεις την όαση, αν δεν πιεις νερό τότε μάλλον ανήκεις σε αυτούς. Εδώ που τα λέμε ο πραγματικός λόγος που διαλαλούν κάτι τέτοιο ή φουσκώνουν ανύπαρκτες καταστάσεις είναι ότι έτσι θέλουν να κάνουν εντύπωση στους άλλους ή να παρηγορήσουν τον εαυτό τους. Εγώ πάντως μειδιώ όταν ακούω κάτι τέτοιο.

25 Ιανουαρίου 2008

2 of 7

Ένα άλλο φιλαράκι (metal to the bone) θεωρεί ότι οι γυναίκες σε προσεγγίζουν για δυο λόγους. Εκτός που είναι ισοπεδωτικό, το βρίσκω μέχρι και μισογύνικο. Δεν γράφω ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι για να μη γίνει ότι είχε γίνει επί εποχής Blaze με Istikoglou και Koudako! Αν και στο τέλος όλες είναι ΣΠ (για sleepless αυτό :P).

24 Ιανουαρίου 2008

1 of 7

Ένα φιλαράκι (ομοιοπαθής με τη HOL) έχει τη φιλοσοφία ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Εγώ πάλι είμαι της αντίθετης άποψης. Μπορεί οι ριζικές αλλαγές να είναι σπάνιες αλλά ο άνθρωπος αλλάζει. Το εργασιακό περιβάλλον, οι κοινωνικές επαφές του, το μέρος που ζει όλα τον επηρεάζουν. Πρέπει να είσαι σκληρόπετσος για να μη δέχεσαι καμιά επιρροή.

22 Ιανουαρίου 2008

Αμερικάνικες σειρές

Τη σήμερον ημέρα αν μιλήσεις με κάποιον μεταξύ 20 και 29 χρονών υπάρχει τεράστια πιθανότητα να δηλώσει φαν κάποιας αμερικάνικης σειράς. Άλλος έχει κόλλημα με το Lost, άλλος με το 24, άλλος με το Prison Break, άλλος με το Heroes, το Nip Tuck και πάει λέγοντας. Λες και τώρα πρωτοβγήκαν σειρές από την Αμερική ή αυτές είναι τόσο εξαιρετικές. Χαλαρώστε παίδες. Ποτέ μια σειρά που ακολουθεί την πεπατημένη δεν μπορεί να είναι κάτι το τόσο εξαιρετικό. Παραμένω φαν των κινηματογραφικών ταινιών και συντάσσομαι με το ΚΚΕ στον πόλεμο ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό :P
ΥΓ Τι μαλακία το House MD. Αφού και οι ίδιοι οι ηθοποιοί σε ένα επεισόδιο ξερνούσαν :P
ΥΓ 2. The king is dead

20 Ιανουαρίου 2008

Cinema sucks

Όλοι δέχονται ως δεδομένη τη μαγεία του cinema. Δε λέω ωραία η ατμόσφαιρα στη σκοτεινή αίθουσα αλλά υπάρχουν τόσα αρνητικά που μου φαίνεται δεν αξίζει τον κόπο.

  • Το εισιτήριο έχει εκτοξευθεί στα 8,5 ευρώ σε ορισμένες αίθουσες!
  • Έχεις κλασσικά τα άτομα που χλαπακιάζουν. Να δείχνει στην οθόνη την κηδεία ενός παιδιού και η άλλη από δίπλα να τρώει χαλαρά τα ποπ κορν της.
  • Πας να δεις μια ταινία Σάββατο βράδυ και υπάρχουν τα ανώριμα 15χρονα που γελάνε με ότι δείχνει στην οθόνη, ακόμα και δράμα να είναι. Και ο άγιος φοβέρα θέλει.
  • Στην πιο δραματική σκηνή ακούγεται το κινητό του μ***κα από πίσω.
  • Έρχεται η θείτσα από δίπλα και απλώνει την πραμάτια της λες και είναι στη λαϊκή.
Αν είσαι τυχερός και δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω τότε όντως αξίζει. Αλλιώς…

ΥΓ Μετά το ψυχοπλάκωμα του Babel ήρθε αυτό του Reservation Road. Πολύ καλή ταινία πάντως

18 Ιανουαρίου 2008

It 's a long way

Σε περίοδο σχετικής εγκατάλειψης είναι το blog. Για κάποιον που μπαίνει μια φορά τη βδομάδα ίσως δε του φαίνεται βέβαια. Ο ένας λόγος είναι φυσικά η έλλειψη σύνδεσης στο ίντερνετ από το σπίτι, ο άλλος ότι με απασχολούν αρκετά τα προσωπικά μου. Ζαχόπουλοι, Τριανταφυλλόπουλοι είναι μόνο για καμιά κουβέντα στον καφέ. Τρία πραγματάκια λοιπόν.

Γιορτή
Ευχαριστώ όλους τους γνωστούς και φίλους που με θυμήθηκαν για την ονομαστική μου εορτή. Κερνάω όσους προλαβαίνω!
Σπασίματα
Αν οδηγείτε εννοείται ότι εκνευρίζεστε κάθε 100 μέτρα. Αν δουλεύετε που θα πάει κάτι θα συμβεί να σας την σπάσει κάποια στιγμή. Για σας θα πρότεινα να δείτε το Shoot Em Up με τον κορυφαίο Clive Owen να πάρετε ιδέες πως πρέπει να αντιδράτε :)
Ψυχαγωγία
Ως φαν του ραδιοφώνου προτείνω Rock Radio(!) αν θέλει να ακούσει κάποιος rock. Αν θέλει να γελάσει ας ακούσει Κανάκη, Σερβετά στον Imagine κατά τις 4:30. Προσέξτε μόνο αν έχετε γενέθλια εκείνη τη μέρα! Και κάθε Παρασκευή κατά τις 11:45 και για ένα τεταρτάκι μην χάσετε τον Χριστόφορο στον Libero. Obey!

Σημείωση: Η φωτογραφία τα λέει όλα. Ε-ε-έφτασε!


10 Ιανουαρίου 2008

Κακή ανατροφή

1
Θυμάμαι ήμουν μαθητής στο δημοτικό και στο γυμνάσιο και αυτά που κάναμε μου φαινόταν εύκολα. Τότε νόμιζα επειδή ήμουν πιο έξυπνος. Σήμερα έχω αντιληφθεί ότι δεν ήταν μόνο θέμα εξυπνάδας. Τα βιβλία παραήταν απλοϊκά και ίσως όχι αντίστοιχα για την ηλικία μας. Το αρνητικό της υπόθεσης για μένα είναι η ψευδαίσθηση που σου δίνει. Ότι είχες περισσότερες δυνατότητες από τις πραγματικές σου. Από ότι αντιλαμβάνομαι για τα σημερινά παιδιά μάλλον είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Γιατί όπως εμείς είχαμε τα βιβλία μιας προηγούμενης γενιάς έτσι και τα παιδιά τώρα έχουν τα δικά μας βιβλία.

2
Υπάρχουν μερικές μπάντες στο χώρο του metal που είτε με σοβαρότητα είτε με γραφικότητα ασχολούνται με μύθους, ιππότες, μάχες, νεράιδες. Όπως και εμείς μεγαλώσαμε με ανάλογες ιστορίες. Κάπου όμως τις βάλαμε στην άκρη. Δε λέω έχει την ομορφιά του αυτή η μεταφορά σε φανταστικούς ή παρελθοντικούς χώρους αλλά όσο λιγότερο παραμυθιάζεις ένα παιδί τόσο καλύτερα γι αυτό να βγει στον πραγματικό κόσμο. Γιατί εκεί έξω δεν θα συναντήσει τον ήρωα που μάχεται για το καλό της κοινωνίας και τον σατανικό βασιλιά που θέλει την καταστροφή των πάντων. Τα πράγματα είναι πιο μοιρασμένα. Ας αφήσουμε τις επικές ιστορίες στα τραγούδια και στην ψυχαγωγία.

9 Ιανουαρίου 2008

Προστασία του καταναλωτή

Υπάρχουν κάτι σύλλογοι για την προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή, υπάρχουν και τα δικαστήρια (εδώ γελάμε) αλλά ένα είναι το σίγουρο: τον καταναλωτή τον εκμεταλλεύονται από τον περιπτερά μέχρι τη δημόσια υπηρεσία και από τον τυροπιτά μέχρι τις εταιρίες τηλεφωνίας. Επειδή έφαγα φλασιά λοιπόν ας κάνω την αρχή με προειδοποιήσεις:

  • Τα πα και στο προηγούμενο post. Αν θες 2play μακριά από την HOL για την ώρα. Και θα περιμένεις χωρίς φως στο τούνελ και από ότι διαβάζω στα διάφορα forum όταν μπεις θα πιάνεις ταχύτητες PSTN
  • Αν θες κινητό για φωτογραφίες, μουσική, μουράτο, σε καλή τιμή προτίμησε το Sony Ericsson 770i. Αν θες κινητό για organizer προτίμησε Motorola. Όλα γίνονται πιο εύκολα και άμεσα. Άσε που είναι πιο παραμετροποιήσιμο και προσωπικό. Από πλευράς μπαταρίας δεν είδα διαφορά. Τα ίδια χάλια.
  • Το Metal Hammer είναι μια σταθερή αξία. Απλά όταν διαφημίζεις στο εξώφυλλο ότι ένα γνωστό ζευγάρι καταθέτει τη γνώμη του για τα άλμπουμ της χρονιάς και αυτοί είτε δεν ξέρουν είτε θάβουν τα πάντα τότε καλύτερα να το κάνεις μούχτι. Κατά τα άλλα, ωραία τα καλούδια που είχε μαζί.

8 Ιανουαρίου 2008

Ημίχρονο

Φτάσαμε στα μέσα του πρωταθλήματος. Τι χες Γιάννη τι χα πάντα; Κακές διαιτησίες, άσχημο θέαμα. Πρέπει να αναγνωρίσουμε όμως ότι από προσέλευση κάτι γίνεται, ενώ μερικές ομάδες με τις κινήσεις τους κάτι πάνε να κάνουν
Άρης: Αν και δεν εντυπωσιάζει όπως πέρυσι, παίρνει αυτό που θέλει ενώ στα περισσότερα ματς σου δίνει την εντύπωση ότι έχει τον έλεγχο.
ΠΑΟΚ: Όσο αποτελεσματικός είναι στα εντός τόσο γατάκι είναι στα εκτός. Μεταβατική χρονιά είναι γι αυτό μην τρελαίνεστε
Ηρακλής: Ομάδα που έγινε από μαζέματα τον Σεπτέμβρη και τόσους βαθμούς που έχει καλά είναι.
Καλαμαριά: Δυστυχώς έχει καταντήσει ο Ακράτητος και η Καλλιθέα της Θεσσαλονίκης. Ούτε οι ίδιοι δεν ασχολούνται.
ΑΕΚ: Είναι απορίας άξιο πως μια ομάδα με τέτοια μπάλα, βρίσκεται ένα βαθμό από την κορυφή.
Παναθηναϊκός: Αυτός και αν είναι αξιοπερίεργο. Μια ισχυρή ομάδα να χαμε και αστείες ομάδες σαν αυτές του Καραγκούνη τις είχαμε για πλάκα.
Ολυμπιακός: Όχι ότι είναι τίποτα ξεχωριστό αλλά κλασσικά έχει παίκτες κλάσης που κάνουν τη διαφορά.

ΥΓ Είδα το ΟΦΗ-Άρης σε μια καφετέρια δίπλα στο γήπεδο της Τούμπας, φουλ στους Παοκτσήδες. Μπορεί να μην ήταν καλό παιχνίδι αλλά έβγαλα πολύ γέλιο με το ζόρι που τραβούσαν τα καρντάσια με τη νίκη του Άρη

3 Ιανουαρίου 2008

Πότε πέρασαν οι γιορτές

Αν και δεν δούλευα από 22 Δεκεμβρίου μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, δηλαδή 12 μέρες, ούτε κατάλαβα πότε πέρασαν οι γιορτές. Μετά από σκέψη 3,2 δευτερολέπτων κατέληξα ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε δύο λόγους:

  1. Επειδή γυρνούσα όλη μέρα έξω σε βόλτες και δεν πρόλαβα να τις συνειδητοποιήσω
  2. Επειδή και όταν έχω δουλειά δε μου φαίνεται σαν αγγαρεία και του στυλ πότε θα έχουμε αργία για να κάτσω
Μάλλον ένας συνδυασμός των δύο πρέπει να είναι όπως και ότι και στους περισσότερους φάνηκε ότι πέρασαν γρήγορα. Πάντως όσο παλιότερα ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό αυτή η εποχή, τόσο αχριστουγεννιάτικη ήταν η φετινή. Μέχρι και τον ύμνο των Χριστουγέννων δεν άκουσα ιδιαίτερα. (Στο Last Christmas αναφέρομαι φυσικά!)
Σε άλλου είδους προβληματισμούς τώρα. Πήγα στη HOL για 2play, υποτίθεται να με συνδέσουν πιο γρήγορα από τη Forthnet. Χθες μου είπαν ότι μετά τις 31/1 και αν. Όποιος ενδιαφέρεται ας κοιτάξει αλλού λοιπόν και όχι στους απατεώνες που δεν έχουν δίκτυο να υποστηρίξει τους συνδρομητές τους.
New Year Resolution. Τριγυρνάνε ιδέες για τη νέα χρονιά αλλά δε με βλέπω να τις βάλω σε μια σειρά