29 Ιουνίου 2008

Διάθεση

Διάθεση γα διακοπές δε βλέπω, ούτε διάθεση για δουλειά αλλά και το να κάθεσαι είναι χειρότερα. Μήπως και την φτιάξουμε τη ρημάδα, ανεβάζω τις παρακάτω paparazzi photo. H πλάκα έγκειται με το τι συνδέεται η κάθε μία. Οι γνωρίζοντες ας κάνουν τις διευκρινήσεις.

27 Ιουνίου 2008

Hot as Hell

Όπως λέει και ένας από αυτούς που είχαν παρεξηγηθεί μαζί μου τελευταία (είναι ανάδρομος ο Ερμής φαίνεται :P) η ζέστη μας έχει καταβάλει. Πας για ένα καφέ και τρέχει ο ιδρώτας. Άρα τι να σκεφτείς και τι να οργανώσεις; Πάντως κάτι να ασχολούμαστε όλοι βρίσκουμε και ελπίζω να βρήκατε κάτι δροσιστικό. Ποδόσφαιρο, δουλειά, ρουτινιάρικα πράγματα δεν είναι για τέτοιο καιρό.
Μερικοί βρίσκονται ήδη στις διακοπές τους, άλλοι έχουν κανονίσει μέχρι και τι θα τρώνε κάθε μέρα διαμονής :P άλλοι δε θα πάνε και άλλοι δεν ξέρουν που και με ποιον. Με ανθρώπους που σας εκτιμάνε και περνάτε καλά να είστε και ακόμα και το air condition καλό είναι. Εσείς για που σκέφτεστε;

23 Ιουνίου 2008

Visions of Euro

Δεκάεξι συναπτές μέρες είχαμε ματς καθημερινά. Δε μας χάλασε αν και μας δυσκόλευε λίγο τις βραδινές εξόδους. Επειδή όλοι μιλάνε για το Euro και πάνω-κάτω επαναλαμβάνονται, ας πω κάτι ελαφρά διαφορετικό επ αυτού.
Buffon o αγκαλίτσας. Σε όποιο ματς έπαιζε η Ιταλία ο τερματοφύλακάς της δεν έχανε την ευκαιρία να χαρίσει μια αγκαλιά στους αντιπάλους. "Έχασες το γκολ, έλα δω να του δώσω μια αγκαλιά"
Αργή κίνηση. Βοηθάει για την εξαγωγή συμπερασμάτων αλλά οι σχολιαστές πρέπει να καταλάβουν ότι η επαφή που φαίνεται εγκληματική στο replay, μέσα στο ματς μπορεί να ήταν απλά ένα άγγιγμα.
Σχολιαστές. Παλιότερα ήταν ο Μαυρομάτης, ο οποίος πετούσε κάτι μαργαριτάρια. Τα τσουτσέκια που είναι τώρα πέρα από τις κλασσικές μπαρούφες (ακούνε τι λέει ο προπονητής, καταλαβαίνουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις του) είναι εντελώς εκτός κλίματος. Φέρτε πίσω το μέγιστο Θεοφιλόπουλο να γουστάρουμε.
Τουρκία. Τους έχει ανοίξει ο κώλος και εύκολα καταλαβαίνουμε το γιατί...(περιμένω επιθέσεις από Τούρκους hacker). Πάντως εύχομαι να αποκλείσουν τα πουσ**άκια τους Γερμανούς.

21 Ιουνίου 2008

New Metal 6

Καιρό έχω να αναφερθώ σε μεταλλικά δρόμενα και ξέρω ότι σας έχει λείψει :P Πάμε λοιπόν.

Judas Priest - Nostradamus
Κυκλοφόρησε και κάθε σωστός μεταλλάς πρέπει να το χει ακούσει. Ξέραμε ότι θα ταν για το Νοστράδαμο. Κιτς, δε λέω. Αλλά ξέραμε ότι θα ταν Priest (μην αναφέρω τώρα τι εστί Priest!). Μουσικά, που είναι και όλο το ζουμί, έχει τα θετικά και τα αρνητικά ενός concept δίσκου. Δηλαδή όταν υπάρχουν τόσα πολλά τραγούδια και εκείνα τα μονόλεπτα-δίλεπτα instrumental δεν μπορείς να σταθείς σε μεμονωμένα τραγούδια. Έτσι και ο δίσκος μου αφησε γενικά μια ωραία αίσθηση αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας. Σαν το Framing Armageddon των Iced Earth για παράδειγμα.Motley Crue - Saints of Los Angeles
Σας αρέσει δεν σας αρέσει αυτοί οι motherfuckers αποτελούν σημαντικό κομμάτι του σκληρού ήχου. Αν εξαιρέσουμε το Shout at the Devil που είναι δισκάρα, δε μπορώ να πω ότι κάποιος άλλος δίσκος τους με ενθουσίασε ποτέ. Μόνο κάποια καλά hits. Έτσι και σε αυτό, το ομώνυμο, το Just Another Psycho είναι τραγούδια που σου κολλάνε.Revolution Renaissance - New Era
Για τη νέα μπάντα του Timo Tolki των Stratovarius πρόκειται, που αποφάσισε ξαφνικά να τους αφήσει αν και λέει ότι του χρόνου θα κάνει ένα δίσκο μαζί τους. Τώρα τι να κάτσεις να ασχοληθείς, ειδικά αν μάθεις ότι η μπάντα του παίζει κλασσικό power. Πάντως βρήκα κανά δύο θετικά, ένα εκ των οποίων είναι οι συμμετοχές στα φωνητικά (Kiske, Sammet).

ΥΓ Μου φαίνεται μόνος θα ξεκινήσω για Metallica στη Σόφια. Το κρίμα στο λαιμό σας αν γυρίσω χωρίς ρούχα :@

17 Ιουνίου 2008

Αυξάνονται οι συλλήψεις των bloggers

Παραθέτω το άρθρο γνωστού περιοδικού:

Περισσότεροι από ποτέ είναι οι bloggers που συλλαμβάνονται τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας άρθρων που έχουν αναρτήσει στα προσωπικά τους blog. Από το 2003 μέχρι σήμερα, 64 bloggers έχουν συλληφθεί επειδή απλώς και μόνο έγραψαν την άποψη τους, αναφέρει έκθεση από το πανεπιστήμιο της Washington. Στην έκθεση επισημαίνεται συγκεκριμένα ότι τo 2007 οι συλλήψεις των bloggers ήταν τρεις φορές περισσότερες από ότι το 2006.
Επειδή με βλέπω στο Γκουαντανάμο, αν συνεχίσω με αυτούς τους ρυθμούς, θα αραιώσω λίγο τα post..

13 Ιουνίου 2008

Τέλος χρονιάς

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος τελείωσε η σχολική χρονιά. Για τους μονιμάδες είναι ανακούφιση, για μας που είμαστε «ερασιτέχνες» αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Κι αυτό γιατί δεν το βλέπουμε σα δουλειά-δουλειά πόσο μάλλον σα καταναγκαστική εργασία.
Φέτος δεν ήμουν σε ένα σχολείο, αλλά σε τέσσερα(!). Κάτι που σημαίνει ότι υπήρχαν και τα θετικά αλλά και τα αρνητικά. Σίγουρα δεν υπήρχε ο αρχικός ενθουσιασμός που υπάρχει όταν ξεκινάς κάτι αλλά είχε καλές φάσεις. Ειδικά στο ΤΕΕ. Και στο φροντιστήριο ήταν καλά, γιατί τα ακροατήρια είναι εξ ορισμού φιλικά. Καιρό έχω να αναλάβω κανά τμήμα…
Τη νέα σχολική χρονιά υπάρχει πιθανότητα να μην είμαι στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον. Οι αλλαγές καλό κάνουν και πάνω από δυο χρόνια στο ίδιο μοτίβο γίνεται κουραστικό και ρουτίνα. Άντε να δούμε κι εκεί. Ραντεβού το Σεπτέμβρη
Επ ευκαιρίας τι έγιναν ο Βαγγέλης, το Roulaki; Δε τελείωσε η χρονιά για σας; Χαθήκατε

11 Ιουνίου 2008

Movielist

Απ όλα έχει η Movielist αν και υπάρχει έφεση προς ταινίες που δεν έχουν να κάνουν με πολύ βία, όπλα κλπ Give peace a chance.

  • Little Manhattan
    Όμορφη ταινία. Ο έρωτας ενός δεκάχρονου για μια συνομήλικη του. Το ωραίο είναι ότι τη βλέπεις καθ όλη τη διάρκεια της με ένα χαμόγελο στο στόμα. Το τρομακτικό ότι νιώθεις πως σε θέματα σχέσεων συμπεριφέρεσαι σαν δεκάχρονος :@ Χώρια οι κορυφαίες ατάκες.
  • Chaos Theory
    Πως από το πουθενά καταρρέει η ζωή ενός ανθρώπου. Δεν πρόκειται ούτε για δράμα, ούτε για αμερικανιά. Μια ωραία δοσμένη κωμωδία που έχει τις καλές στιγμές της. Εντάξει δεν είναι και εξαιρετική.
  • The Bucket List
    Δυνατά ονόματα πρωταγωνιστών σε μια ταινία για δύο μελλοθάνατους. Αν και δεν πρόκειται για τόσο φοβερή ταινία, καταφέρνει να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα και να περάσει τα μηνύματά της.
  • Meet The Fockers
    Η συνέχεια του Meet the Parents. Δε μου χε αρέσει το πρώτο και δεν είχα σκοπό να το δω. Κάποιες στιγμές χαμογελάς, κάποιες ενοχλείσαι από τις χοντράδες. Απλά περνάει η ώρα.
  • Ας Περιμένουν οι Γυναίκες
    Σουρεαλιστική ταινία με έναν νευρωτικό Ζουγανέλη και τα δυο φιλαράκια του. Βλέπεται χαλαρά.
  • This is England
    Το χουμε ρίξει στον βρετανικό κινηματογράφο τελευταία. Όχι άδικα. Επί Θάτσερ ένας μικρός ωριμάζει γρηγορότερα με τις παρέες που κάνει.
  • Street Kings
    O Keanu Reeves μπάτσος, μπλέκεται σε ένα κύκλωμα και προσπαθεί να βρει την αλήθεια και να μείνει ζωντανός. Τίποτα καινούργιο, τίποτα που να μην έχουμε ξαναδεί.
  • Walk The Line
    Βιογραφική ταινία για τα πρώτα βήματα του Johnny Cash. Υπό τις μελωδίες του Walk the Line και της συναυλίας στη φυλακή του Folsom, πως μπορείς να μην περάσεις ένα ωραίο δίωρο;
  • American Beauty
    Αν και δεν είναι η ταινία σταθμός έχει πολλές δυνατές σκηνές και περνάει πολλά μηνύματα για τη σύγχρονη οικογένεια. Αξίζει.
  • Dead Man
    Καουμπόικη ταινία και γρήγορη δράση δε θυμάμαι πότε είδα τελευταία. Υποτίθεται είναι ψαγμένη αλλά εμένα δε με συγκίνησε.
  • In Bruges
    Δύο Βρετανοί δολοφόνοι βρίσκουν καταφύγιο στη Μπρυζ.(Όσοι σας αρέσουν οι μεσαιωνικές πόλεις να την επισκεφθείτε). Ένα κράμα Lock Stock and Two Smocking Barrels με Big Nothing.
  • Raging Bull
    Ο Jake Lamotta ήταν ένας μποξέρ που άφησε το στίγμα του στο άθλημα. Κατά τα άλλα δεν φαίνεται να άξιζε και πολλά σαν άτομο :P Περιέργως, αν και δε μ’ αρέσει το μποξ, οι σχετικές ταινίες που έχω δει είναι πολύ καλές. (Όχι δεν αναφέρομαι στο Rocky!)
  • Dog Day Afternoon
    Ο Al Pacino υποδύεται τον ληστή σε μια ταινία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Αν και έχουμε δει πολλές ληστείες τραπεζών, αυτή η προσέγγιση δεν περνάει απαρατήρητη.
  • Annie Hall
    Παραδέχομαι ότι δεν είχα δει ολόκληρη ταινία του Woody Allen. Ενδιαφέρον το θέμα της (σχέση ζευγαριού), με πολλά πράγματα να τα χεις συναντήσει και ο ίδιος αλλά το νευρωτικό στυλάκι του και κάποια κολλήματα με κάνουν να μην καίγομαι να δω και δεύτερη ταινία.

8 Ιουνίου 2008

Θα γυρίσει ο τροχός

Καιρό «απειλούσα» ότι θα γράψω γι αυτή την ιστορία. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις όμως, όπως με τα περισσότερα εδώ μέσα, έτσι και με αυτή δεν στέκομαι στο συγκεκριμένο αλλά στο γενικό.
Υπήρχε λοιπόν μια κοπέλα, ευγενική (καλή κοπέλα δεν υπάρχει), λογική, συγκροτημένη, καλόβολη (όχι με την κακή έννοια) η οποία για χρόνια ήταν σε μια περίεργη φάση με τη σχέση της. Ήταν σχέση αυτό που είχε, δεν ήταν; Της άρεσε που ήταν έτσι και αν όχι γιατί δεν έκανε κάτι ουσιαστικό τόσο καιρό; Τη γέμιζε αυτό που είχε; Πολλά τα ερωτήματα, που όταν κάτι είναι προβληματικό πολλαπλασιάζονται. Και όπως σε όλες σχεδόν τις ιστορίες τέτοιου είδους κάποτε πρέπει να γίνει μια αλλαγή. Συνήθως την πρωτοβουλία την παίρνει είτε αυτός που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα είτε η γυναίκα :P
Έτσι μια ωραία πρωία έληξε. Αν υποθέσουμε ότι όσο περισσότερο ασχοληθεί κάποιος με το γιατί έληξε, χαλαστεί και δεν προχωρήσει άμεσα τότε συμπεραίνεις ότι τόσο περισσότερο άξιζε. Στην προκειμένη περίπτωση όμως οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες :) Ίσως αυτό να δείχνει και έναν πιο ώριμο, πιο ρεαλιστικό τρόπο αντιμετώπισης των καταστάσεων εκτός των άλλων. Και η συνέχεια δικαίωσε την επιλογή και ίσως κατέδειξε πόσο προβληματική και αδιέξοδη ήταν η προηγούμενη κατάσταση.
Αυτό που έχω ξαναγράψει: The king is dead, long live the king. Έτσι λοιπόν, γύρισε ο τροχός και η κοπέλα έζησε καλά και μεις καλύτερα.

ΥΓ Βροντάει έξω και μας λείπει η καλοκαιρινή διάθεση
ΥΓ 2. Αφού ούτε αυτή τη φορά πήγα Έβρο (να δω ένα φιλαράκι), να δω πότε θα βολέψει.

5 Ιουνίου 2008

Μάθημα φυσικής

Με το έμπα του καλοκαιριού έχουμε τέσσερις συνιστώσες : καλή διάθεση (ΚΔ), χαλαρές παρεξηγήσεις με κάποιους φίλους (ΧΠ), πολύ ελεύθερο χρόνο (ΕΧ), συνειδητοποίηση ότι κάποιο κοντινοί/μακρινοί πρέπει να γίνουν ή το ένα ή το άλλο (ΚΜ). Αυτές καλό θα ταν να συνθέσουν μια συνισταμένη (Σ). Αυτή η δύναμη δείχνει το συνολικό αποτέλεσμα από την άσκηση όλων των δυνάμεων που εφαρμόζονται. Η κατεύθυνσή της δεν είναι ακόμα προδιαγεγραμμένη. Το σίγουρο όμως είναι ότι μιλάμε για μια δύναμη, για μια αλλαγή.

ΥΓ Δε με βάρεσε ακόμα ο ήλιος!

3 Ιουνίου 2008

Euroδιαφημίσεις

Ανοίγεις τηλεόραση και 1 στις 2 διαφημίσεις είναι για την Εθνική στο Euro. Μια αλυσίδα ηλεκτρονικών για παράδειγμα, πουλάει τηλεοράσεις και αν πάρει η Εθνική το Euro σου επιστρέφει λέει τα λεφτά. Μεγάλη ευκαιρία :P Βάζεις ράδιο και μαθαίνεις ότι υπάρχει euroπακέτο για τα ματς της εθνικής (κασκόλ, καπέλο, κόρνες)!. Έχει γεμίσει και το Ίντερνετ.
Είτε επίσημος χορηγός της ομάδας είσαι είτε απλά ο μπακάλης της γειτονιάς πας να επωφεληθείς. Μόνο που άρχισε να κουράζει πριν ακόμα παίξει η Εθνική! Ε ρε Jimmy Jump που σας χρειάζεται

1 Ιουνίου 2008

Καλοκαιρινό ΣΚ ή Καλημέρα Ασπρονήσι

Τι σημαίνει καλοκαίρι; Βόλτες, λιγότερη δουλειά, ξενοιασιά, διασκέδαση, μπάνια. Κάπως έτσι μας μπήκε. Το θέμα είναι έτσι να πάει. Ειδικά η ξενοιασιά. Οι σκοτούρες και τα μπερδέματα ας μείνουν πίσω μαζί με την άνοιξη. Ας ξοδεύουμε το χρόνο μας ασχολούμενοι μόνο με πράγματα που αξίζουν... Leave the past behind. Ότι λεφτά μαζέψαμε το χειμώνα (λέμε τώρα) να χουμε να τα ξοδέψουμε τώρα.