23 Φεβρουαρίου 2009

Κάν' το όπως ο Παλαιοκώστας

Απέδρασε ο Παλαιοκώστας και ξαφνικά τα κανάλια ξέχασαν τον Αρμαγεδδών=οικονομική κρίση. Η οποία κρίση είναι τόσο "έντονη" που για να κλείσεις ξενοδοχείο σε μια πόλη 80.000 κατοίκων πρέπει να το χεις κάνει ένα μήνα πριν! :@ Μετά από προσπάθειες και καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα περάσουμε το τριήμερο στο νομό Ιωαννίνων. Θα χει αρκετούς γνωστούς εκεί από ότι φαίνεται. Αετό δεν ξέρω αν θα πετάξω (ίσως επειδή το κάνουμε την υπόλοιπη χρονιά...) αλλά όπως μας δίδαξε για δεύτερη φορά ο μεγάλος Παλαιοκώστας, κάθε απόδραση για καλό είναι. Πάρτε το ελικόπτερο σας και ξεκινήστε!

20 Φεβρουαρίου 2009

Τσικνοthursday

Πάνω κάτω όλοι το τσικνήσαμε χθες. Είτε λίγοι και καλοί είτε σε μεγάλες παρέες. Ντύθηκα και γω (αριστερά στην εικόνα) αν και πέρα από μια ηλικία δεν ντύνεται ο κόσμος από ότι φαίνεται! Είδα φίλους μετά από καιρό, μερικοί τα παραήπιαν, άλλοι κρατούσαν κενή την καρέκλα δίπλα τους περιμένοντας (;) , μερικοί απολάμβαναν διπλή περιποίηση ;), ενώ άλλοι έτρωγαν όλη την ώρα :@ Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι δεν μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας από χθες. Και του χρόνου!

16 Φεβρουαρίου 2009

Amon Amarth - Live in Thessaloniki

Ένα death metal live δεν είναι και ότι πιο εύπεπτο. Κι όμως οι Σουηδοί Βίκινγκς κατάφεραν να το κάνουν να κυλήσει σα νεράκι. Για τα της συναυλίας σας παραπέμπω εδώ (μη διαβάσετε την radikalια γκρίνια στο τέλος - αξιοπρεπής ήταν ο ήχος). Μερικές φώτο για να μπείτε στο κλίμα.














ΥΓ Τελικά όλοι πίνουν νερό (ή μπύρα καλύτερα) στο όνομα του deMaio :@

14 Φεβρουαρίου 2009

Valentine 's Day

Αν και είμαστε της άποψης ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αυτή η μέρα, αν και δεν πιστεύουμε σε αγίους, αν και έχουμε πάρει και δώσει πολλά δώρα τελευταία, μια ακόμη γιορτή είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Εγώ δεν θα κάνω κάτι εντυπωσιακό, κάντε το εσείς αν σας βγαίνει. Βρήκα πάντως αφορμή να κάνω μια playlist στο winamp με σχετικά τραγούδια ;) Love is a razor and I walked the line on that silver blade...

12 Φεβρουαρίου 2009

Καλώδια

Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι ιδιαίτερα με την τεχνολογία για να γεμίσεις καλώδια. Αν πιάσεις από τον υπολογιστή και μόνο φτάνει. Αλλά από κει και πέρα βάλε καλώδιο για cd-player, για το κινητό, τα hands-free, οι φορτιστές, για το μπάσο, usb κλπ. Το χειρότερο είναι το μπλέξιμό τους είτε στην τσέπη είτε γύρω από το κουτί του υπολογιστή. Η ασύρματη εποχή είναι ακόμα μακριά :@

6 Φεβρουαρίου 2009

Gourmet III

Τον τελευταίο μήνα αν και δεν επιδίωξα να πάω σε κάποιο ιδιαίτερο μέρος για φαγητό, προέκυψε. Οι επιλογές εντός (αλλά και εκτός) πόλης είναι πάμπολες, άρα οι καλοφαγάδες και όχι σφιχτοί ας μην χάσουν ευκαιρία.
Μόλυβος: Είχα γράψει στο πρώτο Gourmet για το Ethnic. Ο χώρος εδώ είναι καλύτερος ενώ στον κατάλογο δεν βρήκα καμιά φοβερή διαφορά. Αυτή τη φορά επιλέξαμε πιο χορταστικά πιάτα (λιβανέζικα και σπετσοφάι) ενώ προτείνεται η σαλάτα με κομματάκια σύκου.
Παπαρούνα: Όσοι έχουν πάει έχουν πει καλά λόγια αλλά ο χώρος απ' έξω δεν λέει πολλά. Το μενού ξεφεύγει από τα κλασσικά και έχει πραγματικά ωραίες και χορταστικές γεύσεις. Ακόμα και το λευκό κρασί τους ήταν ένα κλικ παρά πάνω από τα συνηθισμένα. Θα το προτιμήσω ξανά αν και τα ΣΚ θέλει κράτηση και είναι τσιμπημένο.
Γεντί: Απέναντι από το Γεντί Κουλέ είναι ένας σχετικά μικρός χώρος με κλασσική κουζίνα και μουσική. Αν έχεις πάει σε χιλιάδες παρόμοια μέρη δεν σου κάνει καμιά φοβερή αίσθηση αλλά δεν περνάει και απαρατήρητο. Από φαγητά δεν έχω να παρατηρήσω κάτι μόνο ότι μερικά ήταν κρύα (ίσως γιατί ήμασταν πολλά άτομα).
Ωραία Ελλάς: Ένα τσιπουράδικο στην Παλαιολόγου (ο δρόμος του παππού με τα CD) με τους μεζέδες του. Αξιοπρεπές θα το χαρακτήριζα, προτιμάται για κανένα χαλαρό βράδυ (αντί για Μπιτ Παζάρ για παράδειγμα).
Ο Αντώνης (Νέοι Επιβάτες): Ήταν Θεοφάνια και είπαμε να δοκιμάσουμε λίγο ψαρικό. Αναμενόμενος ο πανικός αλλά το να αυτοδιαφημίζεσαι για τις καλές υπηρεσίες σου, να χεις και κουμπί για τους σερβιτόρους στο τραπέζι αλλά να είσαι ερασιτέχνης δεν συμβαδίζουν. Σίγουρα θα χει καλύτερα η ευρύτερη περιοχή

5 Φεβρουαρίου 2009

2001: η οδύσσεια του παμακ

Έτυχε μέσα σε δυο μέρες να ακούσω για τη διαφορετική αίσθηση του χρόνου από τρεις πλευρές: από μια παρέα, από έναν φίλο από μια ραδιοφωνική εκπομπή. Ότι δηλαδή ο χρόνος κυλάει γρήγορα και δεν τον καταλαβαίνουμε, ότι η προσμονή του αύριο ίσως χαλάει το σήμερα. Σε αυτά να προσθέσω και την προσκόλληση στο παρελθόν. Ένα παράδειγμα το πανεπιστήμιο. Λες και από τα χρόνια του παμακ δεν έχουν αλλάξει πολλά (εδώ σε ένα μήνα έχουν συμβεί τόσα!). Λες και οι κοπέλες εκείνης της εποχής ήταν τίποτα το τρομερό. Λες και όλα τα αξιοσημείωτα συνέβησαν τότε :@ Η προσκόλληση στα χθεσινά δείχνει έλλειψη του σήμερα. Η ζωή είναι τώρα, είναι έξω και όχι στο χθες, στη ματζιριά, στη μιζέρια. Καλά περάσαμε τότες αλλά δε μας πήραν και τα χρόνια.

ΥΓ Δεν περίμενα το όπιο της μπάλας να μολύνει και διακεκριμένους επιστήμονες :) Ελπίζω να είναι μόνο μια φάση

1 Φεβρουαρίου 2009

ΑΣΕΞ

Περάσαμε μια βόλτα και μεις να μετρήσουμε το μπόι μας στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Είδαμε παλιούς συμφοιτητές (πως γίνεται και σε πιάνει η βλακεία όταν βλέπεις παλιό συμφοιτητή δεν μπορώ να το εξηγήσω :)) και κάναμε το καθήκον μας. Τα θέματα ήταν πιο δύσκολα σε σέση με τον προηγούμενο διαγωνισμό, με πολύ κόσμο να παίζει ΛΟΤΤΟ. Αναρωτιέμαι αν αυτοί του ΑΣΕΠ έχουν σχέση με το σχολείο καθώς δεν είχαν καμια επαφή με το διδακτικό αντικείμενο (για το γνωστικό της πληροφορικής μιλάω). Ακόμα και για καθηγητές πανεπιστημίου να προοριζόταν, πιο χαλαρά θα ήταν :@ Καθηγητές ή nerds θέλουμε; Σίγουρα να ξέρουν το αντικείμενο (δυστυχώς ξέρω αρκετούς "πληροφορικούς" που κατά λάθος διορίστηκαν) αλλά το να βάζεις άσχετα θέματα δεν είναι η λύση για να ξεχωρίσεις τους ικανότερους. Τέλος πάντων δε χαλαστήκαμε, αφού για 5 μέρες ενασχόληση δεν περιμέναμε και να διαπρέψουμε.

ΥΓ Τη νέα βδομάδα καιρός είναι να ασχοληθούμε λίγο με τον εαυτό μας και την καλοπέραση.