29 Μαΐου 2009

AC/DC - Live in OAKA

Πρόλογος
Πριν από τις συναυλίες καμιά φορά ο dj έπαιζε AC/DC και λέγαμε πότε θα τους δούμε.
Κάθε χρονιά υπήρχε φημολογία ότι θα έρθουν το καλοκαίρι.
Ανακοινώθηκε η συναυλία και τρέξαμε να πάρουμε εισιτήριο 3 μήνες πριν.
Κυρίως θέμα
Δεκάδες χιλιάδες κόσμου, Έλληνες- ξένοι, νέοι- γέροι, στη μεγαλύτερη συναυλία από πλευράς προσέλευσης που έχω πάει.
Πήρα καλή θέση κοντά στη σκηνή και απόλαυσα-έζησα το live για τα καλά :)
Η εμφάνιση του συγκροτήματος μπορεί να χαρακτηριστεί από άρτια ως καταπληκτική!
Το stage show ήταν μια υπερπαραγωγή που δεν έχει υπάρξει σε ανάλογη συναυλία στην Ελλάδα. Που να πρωτοαναφερθείς; Στο τρένο, τα video wall, τη Rosie, τα πυροτεχνήματα, την πτυσσόμενη εξέδρα, την καμπάνα, τα κανόνια; Όσο για τις ηχητικές εγκαταστάσεις ακόμα μετράω ηχεία!
Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν εκστατικές.
Επίλογος
Ήταν η εκπλήρωση ενός rock n roll dream. Το καταχαρήκαμε, το ζήσαμε, μας άφησε πλήρως ικανοποιημένους. Δεν τους περιμέναμε τζάμπα τόσα χρόνια τελικά :)
ΥΓ Μην περιμένετε καμιά φώτο της προκοπής γιατί γινόταν πανικός γύρω μου
ΥΓ 2. Πως δεν έσπασα κανένα κεφάλι από τους crowd surfer
ΥΓ 3. Θεσσαλονίκη-Αθήνα 9 ώρες :@
ΥΓ 4. Μπροστά στα ανέκδοτα του οδηγού τύφλα να χει ο Σεφερλής :P

27 Μαΐου 2009

Όλοι στους ρυθμούς των...

For those about to rock I salute you. Οι εντυπώσεις την Παρασκευή

25 Μαΐου 2009

New Metal 9

Μετά από παράπονα, να αναφερθώ στις νέες κυκλοφορίες που κυριαρχούν στην playlist μου (γιατί από παλιές AC/DC)

Amorphis - Skyforger
Οι Φινλανδοί είναι ένα γκρουπ που έχει τον προσωπικό του ήχο. Με τον καινούργιο τραγουδιστή είναι ο τρίτος δίσκος και κινούνται σε πανομοιότυπα μονοπάτια. Όταν δεν έχεις τραγουδάρες όπως στο Eclipse, τότε σου χτυπάει πιο πολύ αυτή η ομοιότητα...Marilyn Manson - The High End Of Low
Το χα γράψει πόσο μαλακία ήταν ο προηγούμενος δίσκος. Γύρισε ο Ramirez και κάπως καλυτέρεψαν τα πράγματα. Όπως και να χει όμως παραείναι ήσυχος και goth για κάποιον που ακούει κυρίως metal. Ζζζ....Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings
Με δύο 13λεπτα, ένα 16λεπτο και ένα 19λεπτο τραγούδι θέλει μεγάλη θέληση για να ασχοληθείς με μια μπάντα που οι δύο τελευταίοι δίσκοι της ήταν στα ίδια μονοπάτια, αρκετά αδιάφοροι και καθόλου progressive. Που θα πάει θα τη βρω... The Black League - Ghost Brothel
Όσοι στο όνομα της μπάντας του Taneli Jarva έχουν στο μυαλό τους το φοβερό Ichor, έχουν χάσει επεισόδια. Σαν πιο heavy Spice & the RJ Band φανταστείτε τους. Καλές στιγμές, οι fan του είδους θα γουστάρουν αλλά όχι κάτι που θα γράψει και ιστορία.
Heaven & Hell - The Devil You Know
Οι Black Sabbath εποχής Mob Rules (ουψ θα με μηνύσει η Sharon :@) κυκλοφόρησαν έναν από τους αναμενόμενους δίσκους της χρονιάς. Βέβαια όποιος περίμενε Heaven & Hell 2 πρέπει να ναι βαθιά νυχτωμένος. Μοντέρνος δεν είναι αλλά αξιοπρεπής σίγουρα είναι. Πως μπορεί να μην έχει καλές στιγμές δίσκος με Iommi και Dio μαζί; Εμένα πάντως καρφώθηκε στο playlist μου.

22 Μαΐου 2009

Moviezzz

Έχουν περάσει πολλοί μήνες από την τελευταία αναφορά σε ταινίες. Προφανώς υπερίσχυσαν οι άλλες διασκεδάσεις. Λοιπόν

  • Gomorra
    Έκανε αίσθηση όταν προβλήθηκε καθώς το αντικείμενο της έχει να κάνει με την Καμόρα. Επικίνδυνα θέματα, επικίνδυνες καταστάσεις στο Nότο της Ιταλίας. Από κινηματογραφικής πλευράς πάντως δεν ήταν τόσο δυνατή όσο το θέμα της.
  • Green Street Hooligans
    Ο χουλιγκανισμός ζει και βασιλεύει στην Αγγλία αν και όχι όπως παλιά ή μέσα στα γήπεδα (σαν και μας). Ο φλώρος γιάνκης Φρόντο μπλέκει με τους οπαδούς της West Ham (Steve Harris rules) και ανακαλύπτει τα "καλά" της φάσης.
  • Airheads
    Ένα συγκρότημα θέλει να ακουστεί η δουλειά του και αφού βλέπει και αποβλέπει κάνει πειρατεία σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Με Fraser και Αdler δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Καλύτερη στιγμή η εμφάνιση του μέγα Lemmy.
  • Yes Man
    O Jim Carrey από στραβός και περίεργος μεταμορφώνεται σε έναν yes man. Ούτε αστεία τι βρήκα ούτε έξυπνη άρα 0 εις το πηλίκο.
  • Mesrine: L`Ennemi Public No 1
    Το ότι έκανα δυο σχετικά post νομίζω τα λέει όλα αν αξίζει κάποιος να ασχοληθεί με τα δύο μέρη της συγκεκριμένης ταινίας. Jacques Mesrine foreva
  • Doubt
    Με Meryl Streep και Philip Seymour Hoffman έχεις δυο άσσους στο μανίκι σου. Το θέμα είναι αν έχεις και κανένα άλλο χαρτί για να κερδίσεις την παρτίδα. Καθολικό σχολείο, αυστηρότητα, αμφιβολίες.
  • Watchmen
    Ακόμα ένα κόμικ στη μεγάλη οθόνη. Είχε υπόθεση, πλοκή, νοήματα. Φτάνουν αυτά.
  • Milk
    Ο gay Sean Penn δίνει ρέστα. Η gay κοινότητα του San Franscisco θέλει να την αντιμετωπίζουν σαν ίσους. It 's a long way...
  • Slumdog Millionaire
    Όμορφη ταινία όσο και σκληρή. Η ζωή στην Ινδία θέλει κότσια. Το happy end και η ιστορία αγάπης την κάνουν πιο εμπορική αλλά όπως και να χει αξίζει το Oscar της.
  • Exorcism of Emily Rose
    Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, μια δικαστική ιστορία πάνω στο θάνατο κοπέλας που θεωρούνταν δαιμονισμένη. Βλέπετε.
  • The Curious Case of Benjamin Button
    O Bratt Pit γεννιέται γέρος και πεθαίνει βρέφος. Ενδιαφέρουσα πρόταση, ενδιαφέρουσα και η ταινία αν και λίγο μεγαλούτσικη σε διάρκεια.
  • The Happening
    Κάθε ταινία που βγάζει ο
    Shyamalan είναι περίεργη και πολλές φορές ακροβατεί στη γραφικότητα. Εξαρτάται από την οπτική του καθενός αν πέφτει από το σχοινί.
  • The Reader
    Νεαρός Γερμανός ερωτεύται (και περνάει καλά ;)) με πρώην βασανίστρια των SS. Μπορεί να μην γίνεται η ταινία σταθμός αλλά έχει πολλές δυνατές στιγμές και νοήματα.

21 Μαΐου 2009

Για μπάσκετ κανείς;

Ο ένας φοβάται να παίξει, ο άλλος δεν ξέρει να παίζει, ο επόμενος έχει να κάνει canyoning, ο αμέσως μετά έχει βρει γκόμενα. Βρε αντε και... Την καλύτερη εποχή για μπάσκετ δεν βρίσκεις άτομο να πας να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου :@ Χωρίς πλάκα θα πάω απέναντι στoυς αναρχικούς που έχουν βάλει μια μπασκέτα και γουστάρουν μια χαρά!

18 Μαΐου 2009

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Όσοι νομίζετε ότι η δουλειά σας έχει άσχημα, πολλές ώρες δουλειά, πίεση, απαιτήσεις δείτε το βίντεο να καταλάβετε τι τραβάει ο άνθρωπος. Βαρέα και ανθυγιεινά!

16 Μαΐου 2009

Within Temptation - Mother Earth

Τους Within Temptation τους πρωτοάκουσα από έναν φίλο που μου είχε δώσει μερικούς από τους δίσκους που είχε κατεβάσει. Δεν είχαμε ADSL τότε. Μου έκανε τόσο εντύπωση ο ήχος τους, που ξάπλωσα το βράδυ και άκουγα ξανά και ξανά τη μουσική τους. Δεν μπορούσα να καταλήξω αν ήταν καλά τα φωνητικά της τραγουδίστριας...
Σήμερα η Sharon den Adel είναι γνωστή και σε άτομα που δεν έχουν σχέση με το συμφωνικό metal (άκου Armin van Buuren - In and Out of Love). Αν κάποιος ακούει Nightwish σίγουρα θα αρέσει ο ήχος της μπάντας. H αλήθεια είναι όμως ότι οι δύο τελευταίοι δίσκοι είναι πολύ εμπορικοί για τα γούστα μου. Στο θέμα μας.
Το Mother Earth μπορεί να θεωρηθεί metal καθώς οι ρυθμοί του και τα επικά σημεία του είναι χαρακτηριστικά του power. Τα αιθέρια φωνητικά σίγουρα δίνουν πολλούς πόντους στο σύνολο. Αλλά αυτό που απογειώνει το δίσκο είναι οι μαγευτικές μελωδίες του σε κάνουν να κολλήσεις. Τα μπαλαντοειδή Our Farewell, Never-Ending Story, In Perfect Harmony σου δίνουν το στίγμα, τα πιο χαρακτηριστικά Ice Queen και το ομώνυμο την προσωπικότητα της μπάντας και τα Caged, Deceiver of Fools και Dark Wings τις δυνάμεις της. Με μια λέξη απόλαυση.
Το Mother Earth δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε οπαδούς του σκληρού ήχου αλλά σε ακροατές που ταξιδεύουν με τις μελωδίες ενός soundtrack.

Συμβουλή: Μην το ακούσεται στο αμάξι. Χάνει πολλά από τα συστατικά του.

14 Μαΐου 2009

Public Enema Number One

Ο κινηματογράφος και η δημοσιογραφία έχουν την τάση να ηρωποιούν και σίγουρα να μεγεθύνουν. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις διαβόητων κακοποιών που λαμβάνουν άλλες διαστάσεις. Από τους λήσταρχους τον 19ο αιώνα μέχρι τους πρόσφατους Ρωχάμη, Παλαιοκώστα σε μας. Κάποιοι όπως ο Jacques Mesrine στη Γαλλία, έχουν να επιδείξουν ένα σαφώς πιο εντυπωσιακό βιογραφικό που δικαιολογεί τις μυθικές διαστάσεις που έχει πάρει το όνομα τους: εκπληκτικές αποδράσεις, απαγωγές, ληστείες, φόνοι, γυναίκες, μεταμφιέσεις, λεφτά. Με μια κουβέντα ζωή στα άκρα. Αυτό που ίσως τον διαφοροποιεί είναι ότι ενώ πολλές φορές έπιασε την καλή, δεν αποσύρθηκε. Δεν ήταν το χρήμα και το αναμενόμενο το κίνητρο. Ήταν στο αίμα του η δράση.

ΥΓ Ωραία παραδείγματα στη νεολαία δίνει το blog :P

11 Μαΐου 2009

Βαφτίσια

Ήμουν χθες στα βαφτίσια του όγδοου ανηψιού μου. Γλύκας ο μικρός αλλά όχι πρωτότυπο το όνομα, ούτε και η διαδικασία. Από ότι φάνηκε, δεν συμπάθησε ιδιαίτερα τον παπά αφού από τις ευχές μυξόκλαιγε και δε σταμάτησε ως την κολυμπήθρα. Ακόμα και όταν πήγαν να του βάλουν σταυρούς και σκούφους χειροτέρεψε. Γνωστή και σημαντική η συζήτηση γιατί να βαφτίζεις κάποιον χωρίς να τον ρωτήσεις αλλά ειδικά όταν είναι σε τόσο τρυφερή ηλικία δεν προσφέρει τίποτα στο παιδί. Και στους μεγάλους νομίζω το "κόλπο" με την κολυμπήθρα δεν είναι πια τόσο εντυπωσιακό :@

9 Μαΐου 2009

18 και σήμερα



7 Μαΐου 2009

Τσου Λου

Βλέπουμε όλοι Champions League γιατί μας αρέσει το ποδόσφαιρο και ενδόμυχα ελπίζουμε να φτάσει μια μέρα το πρωτάθλημα μας σε τέτοια επίπεδα. Επειδή όμως αυτό δεν γίνεται, το CL φτάνει καμιά φορά σε επίπεδα ελληνικού πρωταθλήματος. Όποιος είδε τον ημιτελικό Chelsea-Barcelona καταλαβαίνει για τι μιλάμε: κακή διαιτησία, διαμαρτυρίες, βουτιές, καραγκιοζιλίκια, μια ομάδα να ακολουθεί το σύστημα Σάκη Παπαδόπουλου στην Προοδευτική, μια άλλη το σύστημα Κίκε Ερνάντεθ στον Άρη κλπ. Μια κακή παρένθεση είναι και πέρασε...
ΥΓ Το δίδυμο εκφωνητής-σχολιαστής στη ΝΕΤ είναι πάντα πέρα από κάθε προσδοκία!

5 Μαΐου 2009

Ο λαμόγιος

Σήμερα είναι μία από τις 3-4 φορές που καλούμαστε να ψηφίσουμε στο σχολείο. Εννοείται ότι δεν κάνουμε μάθημα πάλι :@ Βρήκα χρόνο λοιπόν και πήγα και γω το πρωί σε μια δημόσια υπηρεσία να κάνω μια δουλειά και, τι πρωτότυπο, δεν έγινε! Αλλά ας μην τα βάζουμε με το υπέροχο δημόσιο. Εδώ δεν το βρίζουν οι ορκισμένοι (παπάρια) εχθροί του.
Αφορμή στάθηκε να γράψω για έναν υποψήφιο αυτών των εκλογών που είναι από το σχολείο μου. Όπως ίσως γνωρίζετε οι συνδικαλιστές δεν σκοτώνονται στην δουλειά... Αυτός έτσι κι αλλιώς δεν σκοτώνεται αφού βγάζει το πρόγραμμα. Αλλά δεν είναι αυτό το τρομερό. Δεν παίρνεις Β΄Λυκείου γιατί είναι τα θηρία, τι μου παίρνεις Γ' και κρεμάς τα παιδιά σε μαθήματα Πανελληνίων που δεν πατάς; Αλλά δε σταματάμε εκεί. Έχεις θέση στη Θεσσαλονίκη (όποιος ενδιαφέρεται υπάρχει αντίτιμο!), είσαι αποσπασμένος στην Συκιά και παίρνεις 10 μόρια και δουλεύεις στο χωριό σου. ΠΔΣ, εκδρομές και ότι έχει λεφτά περνάνε από τα χέρια σου. Αυτές είναι business. Α, μου είπε να τον ψηφίσω για σήμερα...

ΥΓ Αλλά τι να περιμένεις από κάποιον που ήταν διαιτητής;

4 Μαΐου 2009

Βρωμομαγιά

Μπορεί τη μέρα της Πρωτομαγιάς να μην είχε καλό καιρό να ξεχυθούμε στις εξοχές αλλά το ΣΚ στη Χαλκιδική ήταν ανοιξιάτικο. Αρκετός κόσμος, ήλιος, ζεστούλα. Μέχρι και μπάνιο έκαναν, Καλά να μαστε, όρεξη και χρόνο να χουμε και κάθε ΣΚ θα προσφέρεται για αποδράσεις. Γιατί σαν τη Χαλκιδική δεν έχει :P (Αν βέβαια στρώσει επιτέλους ο καιρός :@)