30 Σεπτεμβρίου 2009

Ο αφισοκολλητής

Άλλη περίπτωση. Ακούς κάποιον να πουλάει τζάμπα μαγκιά και μυαλό. Ξέρει τα πάντα, δεν μπορείς να κάνεις διάλογο μαζί του. Όταν ξεκινάει να ξεδιπλώνει τα "επιχειρήματά" του δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει αν δεν πει ότι του ρθει. Κι όμως αυτό το "μυαλό" κατήντησε αφισοκολλητής. Πώς τα φέρνει η ***τάνα η ζωή. Για να βολευτεί, να αργομισθεί, να πάρει μια απόσπαση φιλάει και κατουρημένες ποδιές. Κρίμα το πτυχίο...

29 Σεπτεμβρίου 2009

Αδριανούπολη vs Διδυμότειχο

Όταν ακούς Διδυμότειχο πάει το μυαλό σου στην απομόνωση, στο στρατό. Όταν το επισκεφθείς θα δεις ότι είναι μια όμορφη πόλη, με την ιστορία της, τα αξιοθέατα της, τη ζωή της. Αν και δεν την έζησα, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι αν είχε λίγο πιο "ζωηρούς" κατοίκους θα μπορούσε να αναπτυχθεί πολύ και να αποτελούσε πόλο έλξης σε όλη τη Θράκη. Άντε να γίνει δήμαρχος ο παμμέγιστος να γνωρίσει ανάπτυξη ο τόπος :P
Η Αδριανούπολη ως γνωστόν είναι μια τούρκικη πόλη στα βόρεια του Έβρου. Πολύ ζωντανή, με το ανατολίτικο αλλά ταυτόχρονα όχι ασιατικό στυλ της. Αξίζει να την επισκεφθείς και όσο δεν έχει αντίπαλο δέος στην εκεί περιοχή γιατί να μην την κάνεις τμήμα της διασκέδασης σου σε μόνιμη βάση;

ΥΓ Καλό το Διδυμότειχο αλλά πρωτεύουσα του Βυζαντίου δεν υπήρξε ποτέ. Μια φήμη που κυκλοφορεί εκεί είναι, για να πάρει αίγλη το μέρος και να την παλεύουν οι φαντάροι και οι καθηγητές της περιοχής :P
ΥΓ 2 Είπαμε: όλα αυτά μέχρι να γίνει δήμαρχος ο παμμέγιστος

28 Σεπτεμβρίου 2009

Τραγική ειρωνία & Γκαντεμιά

Τραγική ειρωνεία. Αυτά που προσάπτουμε και ειρωνευόμαστε στους άλλους, μας συμβαίνουν. Και η υπέρτατη εκδοχή είναι όταν ήδη μας συμβαίνει και δεν το χαμε πάρει χαμπάρι πριν το δούμε στον άλλον. Απλό και ήπιο προσωπικό παράδειγμα: κορόιδευα έναν φίλο γιατί ακούει μουσική από το youtube (μετριότατο ηχητικά) ενώ τα ακουστικά του κινητού μου είναι ψιλοχαλασμένα και ούτε για ράδιο δεν είναι. Προσθέστε τις δικές σας περιπτώσεις.
Γκαντεμιά. Δεν πιστεύω σε αυτή καθώς δεν είμαι δεισιδαίμων (να παρέμβει η φιλόλογος του blog για να δώσει την ετυμολογία της λέξης). Αν αναφέρω προσωπικά περιστατικά τότε θα καταλήξω ότι κάποιος εκεί ψηλά παίζει μαζί μου κλπ. Καλές οι πλάκες για το Μητσοτάκη αλλά κάθε άλλο αστείο προσεγγίζει τα ποντιακά. Όσοι αυτοανακηρύσσονται γκαντέμηδες είναι απλά γκρινιάρηδες και βολεμένοι. Άλλες είναι οι γκαντεμιές καρντάσια.

22 Σεπτεμβρίου 2009

Debate

Περιμένεις να δεις debate για να καταλάβεις τι γίνεται στη χώρα και ποιος είναι ανίκανος ή ικανός. Έχει λέγειν, είναι όμορφος, δεν κoμπιάζει; Αυτός μπορεί να κυβερνήσει, να βάλει δυο πράγματα σε μια σειρά. Έτσι δεν είναι; Και μετά βάζεις και καμιά μεσημεριανή εκπομπή για να συνεχίσεις την ανάλυση...
Τηλεοπτική πραγματικότητα. Άμα γράφει στην κάμερα ή κάνει κάποιο τρικ (οι Αμερικάνοι τα έκαναν 50 χρόνια πριν) τότε ας γίνει πρωθυπουργός. Έτσι λειτουργεί το πράγμα, άμα λειτουργείς μέσα από τα Μέσα. Η μνήμη χρυσόψαρου και η ενασχόληση με το μηδαμινό μας χαρακτηρίζει. Εν τω μεταξύ έχουν βαλτώσει τα ήδη βραδυκίνητα στον τόπο και μεις καθόμαστε και ασχολούμαστε με τη γραβάτα και το πουκάμισο. Άντε να τελειώνουμε μαζί τους.

20 Σεπτεμβρίου 2009

Εκεί που έφτυνες, γλείφεις

Μεγάλο ρητό το συγκεκριμένο. Ακούς κάποιον να πουλάει τζάμπα μαγκιά και μυαλό. Ξεφτιλίζει θεούς και δαίμονες, υποτιμά με ευκολία. Και μετά γίνεται ένα με αυτό που μείωνε. Αυτό δεν έβριζες και γελοιοποιούσες; Πώς τα φέρνει η ***τάνα η ζωή. Όμως δημόσιο είναι αυτό. Κάποιοι άλλοι είναι τουλάχιστον ειλικρινείς και παραδέχονται ότι το κυνηγούν μετά μανίας. Κάποιοι άλλοι δεν. Καλά να περνάμε οι υπόλοιποι.

16 Σεπτεμβρίου 2009

Gourmet 6(66)

Μες το καλοκαίρι επισκέφθηκα πολλά και γευστικά μέρη. Στην αναφορά για τη Μήλο κάτι είπα, σε ποιο κοντινά μαγαζιά τώρα.

Στη Ζεύξιδος: Στο κέντρο της πόλης, στην ομώνυμη οδό. Λίγα τραπέζια έξω, ωραίος ο πεζόδρομος αλλά και τα πιάτα τους. Δεν θυμάμαι να χα κανένα παράπονο (εκτός της σαλάτας με τα χόρτα)
Μαρίνα (Ποτίδαια): Ψαροταβέρνα με ωραία θέα. Την έχω συνδέσει με οικογενειακές φάσεις (πχ βαφτίσια κλπ) αλλά αν σηκώνει το βαλάντιο σας τιμήστε την, δεν θα χάσετε κάτι.
Ο Σάκης (Άγιος Πρόδρομος): Άγιος Πρόδρομος= Σουβλάκια. Κάποια ίσως μαζεύουν περισσότερο κόσμο αλλά αυτό έχει θέα στο ρέμα, ενώ και οι γεύσεις του είναι ικανοποιητικές.
Στάθης (Σίβηρη): Καλή και οικονομική ταβέρνα στο κύμα. Μπορεί να πετύχετε και κανένα υφυπουργό αθλητισμού ;)
Pizza della mama: Δεν πρόκειται για ταβέρνα αλλά για pizzaria delivery στην Άνω Τούμπα. Τετράγωνη πίτσα, μπόλικο πράγμα, νόστιμο και ποιοτικό. Το ίδιο και τα ζυμαρικά και η σαλάτα. Δωράκι και παγωτό! Αν είσαι συνηθισμένος στις τσιφουτιές, σου κάνει ευχάριστη εντύπωση. Προτιμήστε την ανεπιφύλακτα!

10 Σεπτεμβρίου 2009

Αθλητικογκρίνια

Μήνες έχω να γράψω για αθλητικά αν και καθημερινά ενημερώνομαι και ακούω ραδιόφωνο. Από συνήθεια να ακούγεται κάτι στο background γιατί πλέον έχει χάσει το χαβαλέ του. Εκπομπές λόγου με πλακίτσα αν εξαιρέσεις τον Imagine (που έχει πέσει εδώ και μήνες), μόνο σε αθλητικό ράδιο έβρισκες. Αλλά για αθλητικά είπα θα γράψω!
Καταρχήν όταν ασχολούνται τόσοι και τόσο με το ποδόσφαιρο λογικό είναι να κάνεις την τρίχα τριχιά. Έτσι επειδή δεν έχει κάτι η σχετική επικαιρότητα (πάνε οι μεταγραφές, ματς στη χάση και στη φέξη) κάθονται όλοι και γκρινιάζουν. Αφορμές υπάρχουν, όπως κακό θέαμα, κολλημένοι προπονητές κλπ. Το κακό είναι ότι όλοι ξέρουν τα πάντα, είναι καλύτεροι και πιο έξυπνοι από τους επαγγελματίες του χώρου και κυρίως δεν έχουν άλλα ενδιαφέροντα. Μην ψάχνεται αλλού. Δυστυχώς όμως δεν πάει έτσι μπροστά το πράγμα. Υποτίθεται ότι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο για διασκέδαση. Aν είναι να το μιζεριάζουμε εντελώς, τότε ας βρούμε κάτι άλλο.

ΥΓ Δρόσισε ο καιρός, έχει Eurobasket, πάει καλά και η εθνική... κανείς για μπάσκετ; :S

9 Σεπτεμβρίου 2009

Η θεωρία του Σοπενάουερ

Μετά από χρόνια κάθησα και διάβασα ένα μεγάλο σε έκταση βιβλίο. Το τελευταίο πρέπει να ήταν το Illuminati, αποκλεισμένος σε ένα φυλάκιο με χιόνια στον αφιλόξενο Χολομώντα... Οι λόγοι να μη διαβάζει κάποιος μπορεί να είναι πολλοί. Το να μην έχει μπει όμως ποτέ σε κάποια φάση της ζωής του στο τριπάκι αυτό είναι μεγάλο μείον. Όπως και με το σινεμά. Από τις χαζές αμερικανιές μέχρι τις ψαγμένες ταινίες όλες σου δείχνουν κάτι που δεν ανήκει στον στενό σου περίγυρο. Κι αυτό είναι κέρδος.
Από κάποια φάση λοιπόν και ύστερα, προτιμώ όταν διαβάζω βιβλία που προσεγγίζουν πιο πολύ σε δοκίμια και όχι τα καθαρά μυθιστορήματα. Όχι δηλαδή την αφήγηση. Η θεωρία του Σοπενάουερ του Yalom αν και εξελίσσεται μέσα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με αναφορές στο παρελθόν του φιλοσόφου, περνάει μηνύματα και εμβαθύνει στις σκέψεις και λειτουργίες του ανθρώπου. Δεν θα το παίξω ούτε ψυχαναλυτής ούτε κριτικός λογοτεχνίας και θα κλείσω λέγοντας ότι το συγκεκριμένο βιβλίο μου άνοιξε την όρεξη και για άλλα παρόμοια.

6 Σεπτεμβρίου 2009

Φθ...

Λέξεις από φθ: φθορά, φθίνω, φθόνος, φθινόπωρο, φθιώτης.
Βγήκε ο ανικανότερος και μας είπε ότι θα μας γαμ****. Καταρχήν μπράβο στους επικοινωνιολόγους του γι αυτό το τρικ. Αλλά ρε φίλε γιατί να χουμε εσένα για να γίνει αυτό; Να βρούμε κανέναν πιο όμορφο :@
Αυτοδυναμία δε βλέπω να έχει κανείς από την πρώτη Κυριακή και θα παραπαίει η χώρα και οι εργαζόμενοι της μέχρι να βγει κυβέρνηση. Δε λέω για τους χωμένους-αποσπασμένους-παράσιτα αλλά για όσους εξαρτάται η εργασία τους από τη σωστή λειτουργία ενός κράτους.
Ελεύθερος χρόνος (αναγκαστικά) υπάρχει, το θέμα είναι να τον εκμεταλλεύεσαι και σωστά. It 's now or never
Φθινοπώριασε απότομα. Ίσως και να ναι καλό...
Και το άσχετο:

2 Σεπτεμβρίου 2009

Άντε γεια

Δεν άντεξα. Με έχει πιάσει μια πόρωση-πόλωση. Οι εκλογές επαγγελματικά δε με ευνοούν καθώς βολεμένος δεν είμαι. Ούτε και θα αλλάξει τίποτα σε αυτή τη χώρα. Το θέμα είναι να ξεκουμπιστεί ο ανικανότερος ever και οι σκανδαλοπαραγωγοί του. Βγήκε και έκανε έναν λόγο με ασυναρτησίες για οικονομική κρίση (γιατί δεν παραιτήθηκαν όλες οι κυβερνήσεις τότε;), για σταυροδρόμι (ορίστε;), για καμένη γη από τους προηγούμενους (καμένη γη;;;;). Μόνο τα κομματόσκυλα και τα ζώα θα τον ψηφίσουν. Άντε μετά να φεύγει και από πρόεδρος του κόμματος γιατί το Ντοράκι όπως και να χει, δεν υποστηρίζεται από απλούς image makers και επικοινωνιολόγους. 'Εχει τον καλύτερο...

1 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν ξεκαλοκαίριασε ακόμα!

Πυκνώνουν τα "καλό χειμώνα" όσο περνάει ο καιρός. Ουσιαστικά όταν τελειώνουν οι διακοπές κάποιου, αυτό λέει. Αλλά πρέπει να συντρέχουν και κάποιες άλλες προϋποθέσεις:

  • να ξεκινήσεις δουλειά
  • να μην έχει καιρό για μπάνιο
  • να μην βρίσκεις παρκάρισμα όταν επιστρέφεις το βράδυ
  • να ασχολείσαι με ποδόσφαιρο
  • να βρίσκεις καινούριες μουσικές κυκλοφορίες
  • να έχεις ένα σεντονάκι στο κρεβάτι
  • να μετράς πόσα λεφτά σου έχουν μείνει
Τότε πάει να πει ότι μπήκες σε φθινοπωρινό mood. Έχουμε περιθώρια ακόμα λοιπόν.

ΥΓ Συναυλίες δεν παίζουν αυτόν τον καιρό και θα μας σέρνουν σε άλλου είδους "πολιτιστικά" γεγονότα