29 Νοεμβρίου 2009

Κα-στο-ριά

Από χρόνια έλεγα να επισκεφθώ την Καστοριά αλλά ήταν να μην το πιάσει στο στόμα του ο σαλονικιός Μητσοτάκης :@. Βρέθηκα εκεί τα τρία προηγούμενα ΣΚ για επαγγελματικούς λόγους. Την είδα σε τρεις δόσεις λοιπόν. Όσο μπορεί να δει κανείς αν δεν πάει σαν τουρίστας.
Γενικά μου έκανε πολύ καλή εντύπωση: τα γραφικά σοκάκια της, τα παραδοσιακά αρχοντικά της, οι βυζαντινές εκκλησίες της, η όμορφη λίμνη της. Κυρίως είναι μια ήσυχη πόλη που περπατιέται πολύ άνετα. Οι αποστάσεις και οι ρυθμοί δεν έχουν καμιά σχέση με την αγχωτική Θεσσαλονίκη. Οι άδειοι δρόμοι της σε μεταφέρουν στο παρελθόν.
Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ζήσω για μεγάλο διάστημα αλλά σίγουρα της χρωστάω μια κανονική επίσκεψη :)

27 Νοεμβρίου 2009

OO

Το ΟΟ είναι σύμβολο για τα γυαλιά (έτσι το καθιέρωσα εγώ και ένας άλλος, άρα έτσι είναι :@). Συνήθως τα γυαλιά του nerd, που γνωρίζει υπερβολικές πληροφορίες για κάποια πράγματα. Αλλά θα μπορούσαν να είναι και τα γυαλιά που φοράει ο καθένας όσον αφορά συγκεκριμένα θέματα. Πχ χθες ανέφερα σε κάποιους τι κάνω επαγγλεματικά αυτόν το καιρό και με ρώτησαν αν όντως έχω ώρες και κάνω μάθημα. Οι άνθρωποι είναι παιδιά του βύσματος (αποσπασμένοι σε υπηρεσίες) άρα λογικό είναι να βλέπουν παντού βύσματα και λαμογιές. Βγάλτε τα γυαλιά παίδες. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Bonus: Οι Πετσενέγοι ήταν ένας μεσαιωνικός λαός της ανατολικής Ευρώπης που εξαφανίσθηκε το 12ο αιώνα. Είχαν τουρανική καταγωγή και μιλούσαν μία αρχαία τουρκική γλώσσα που έχει εξαφανισθεί. Δεν είχαν συγκροτήσει ενιαίο κράτος ΟΟ

26 Νοεμβρίου 2009

Κατάλληλο για ενήλικους

Όταν γράφω "κακές" λεξούλες, συνήθως βάζω μπιπ, δηλαδή *. Λογοκρισία τέλος σε αυτό το post και ως επιστέγασμα μερικές λαϊκές βωμολοχικές παροιμίες:

  • Ο κουφός και ο κλανιάρης, πάνε δίπλα στα νταούλια. [:@]
  • Όποιος κλάσει χέσε τον, μη βγει καλύτερός σου. [respect]
  • Έδωκαν στην αρκούδα τριαντάφυλλο κι εκείνη το πέρασε στον πισινό της.
  • Μίλα με κώλους, ν ακούσεις πορδές.
  • Το ντέφι κι η Αποκριά είναι του πούστη η χαρά. [γι αυτό δεν γουστάρω τα καρναβάλια]
  • Της γυναίκας ο καημός, λούσα, πούτσα και χορός. [ακούς moonslave;]
  • Μήτε στο διάβολο κερί, μήτε στον Τούρκο κώλο.
  • Η φτώχεια θέλει υπομονή και τo μουνί κυνήγι. [ξαναπέστο]

22 Νοεμβρίου 2009

3 of the kind

Υπάρχουν τρεις μπάντες που σε άσχετες φάσεις μου κολλάνε και για κάποιο διάστημα ακούω ξανά και ξανά τη δισκογραφία τους. Όχι αδικαιολόγητα, καθώς είναι κορυφαίες, αλλά ανεξήγητα γιατί αυτές οι τρεις συγκεκριμένα. Respect \m/
AC/DC

Iron Maiden


Slayer


ΥΓ Αυτή την εποχή είμαι στη Slayer φάση
ΥΓ 2. Like a disease spreading death, Erasing your existence

20 Νοεμβρίου 2009

Το αλεπουδάκι 101

Πριν 10 χρόνια άκουγαν Eminem και Τριαντάφυλλο
Κατέβαιναν στις διαδηλώσεις μαζί με τη Λουκά
Τους έδινες κανένα cd-κασέτα να ξεστραβωθούν
Τους μάθαινες ότι είναι ο Ozzy και όχι οι Ozzy.

Σαν τον Frankenstein όμως δημιούργησες δυο τέρατα, που θέλουν να χτυπήσουν το δημιουργό τους. Αααχ, έτσι είναι η ζωή...

19 Νοεμβρίου 2009

Report

Καιρό έχω να γράψω. Όχι γιατί δεν συμβαίνει τίποτα ή γιατί βαριέμαι αλλά γιατί είμαι εν τω μέσω διεργασιών. Άντε να ξεκινάμε με τα σχολεία, να ξαναματακάνουμε έναρξη στην εφορία (αφού περάσουμε πρώτα από ΤΕΒΕ και Επιμελητήριο), να πάμε καμιά βόλτα από το Φεστιβάλ, να κλείσουμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων κλπ.

ΥΓ Για Καστοριά θα γράψω ολοκληρωμένες εντυπώσεις αφού πάω και το τρίτο ΣΚ. Με μια πρώτη ματιά καλούτσικη μου φάνηκε. Κανένα καλό μαγαζί εκεί roulaki?
ΥΓ 2. Με κάποιους φίλους έχουμε ψιλοχαθεί, με άλλους λίγο πιο κοντά αλλά αυτά αλλάζουν.
ΥΓ 3. Που είναι το κρύο οέο;

11 Νοεμβρίου 2009

Ενόψει

Όταν είσαι χωμένος σε διάφορα πράγματα, λογικό είναι όλο και κάτι να προκύπτει. Και ειδικά στον εργασιακό, αν δεν έχεις βρει το μήνα που θρέφει τους 11 (=δημόσιο ή Τζόκερ) όλο και κάτι θα προκύψει. To παράλογο του πράγματος είναι ότι ενώ στην παρούσα φάση δεν έχεις κάτι σταθερό σαν πηγή εσόδων, απορρίπτεις ώρες και θέσεις ενόψει..., ενόψει τι;
Σε αυτό το πλαίσιο, θα πεταχτώ τα επόμενα ΣΚ στην Καστοριά για σεμινάρια. Αφού δε μου έκατσε για εκδρομή θα πάω να εκπαιδεύσω τις εκεί επιχειρήσεις :) Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Από κρύο θα κάνω προπόνηση για τα ταξίδια της Πρωτοχρονιάς, ενώ αν ακολουθήσει και παρέα θα μαι μια χαρά. Όπως και να χει είναι πικρό το ψωμί της ξενιτιάς, ντριγκι ντριγκι.

9 Νοεμβρίου 2009

Αποστροφή

Από τότε που θυμάμαι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα υπήρχαν κακές διαιτησίες και καφρίλες στις εξέδρες. Κομμάτι της κοινωνίας είναι, μην περιμένετε κάτι καλύτερο. Αλλά τουλάχιστον υπήρχε και μια άλφα αξιοπρέπεια. Το τελευταίο διάστημα αυτή έχει αντικατασταθεί πλήρως με το ξεκατίνιασμα και τον άκρατο κομπλεξισμό. Όταν πλέον πολύς κόσμος έχει λόγο για το τι συμβαίνει ακούγεται η κάθε δυνατή ανοησία.
Τα πρωτοσέλιδα των οπαδικών εφημερίδων των ομάδων του ΠΟΚ συναγωνίζονται να αποδείξουν πόσο κάφρος και διεφθαρμένος είναι ο αντίπαλος. Βρίζουν τον άλλον για να πουλήσουν. Οι υπόλοιποι γελάνε που το παίζουν αδικημένοι οι ομάδες που είναι το ίδιο το σύστημα. Αλλά και εκεί το οπαδιλίκι περισσεύει. Από άρθρο του, ευχάριστου κατά τα άλλα, Κόλκα: "Το σπρώξιμο που υπάρχει στον φετινό Άρη, είναι από τα λίγα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως πέντε παιχνίδια του έχουν τελειώσει με παίκτη παραπάνω. Παρόλα αυτά, συνεχίζουν να κάνουν φασαρία, θεωρώντας και καλά εαυτούς αδικημένους".
Έχει χαθεί κάθε κοινή λογική. Όλοι μιλάνε σαν δικηγόροι που θέλουν να υπερασπίσουν πάση θυσία τον πελάτη τους. Αν αυτό είναι αθλητισμός δεν θα πάρω. Αλλά επειδή δεν είναι, καλύτερα να αποστρέψουμε το βλέμμα μας από όλους αυτούς τους παραθλητικούς. Ας βουλιάζουν μέσα στο ξεκατίνιασμα και το κόμπλεξ τους.

8 Νοεμβρίου 2009

Εχθροί εξ Αίματος vs 39 Σκαλοπάτια

Κατά κοινή ομολογία τα κόμικ του Αρκά είναι κορυφή. Ποια ατάκα να πρωτοθυμηθείς; Με αυτή την παρακαταθήκη ξεκινήσαμε να δούμε το θεατρικό του Εχθροί εξ Αίματος. Δυστυχώς ήταν απογοήτευση. Ούτε υπόθεση της προκοπής, ούτε χιούμορ επιπέδου Αρκά. Κάτι πάλευαν οι ηθοποιοί σε ένα λιτό σκηνικό με υπόκρουση τους παλμούς της καρδιάς. Και μια ώρα που το τράβηξαν πολύ ήταν.
Τα 39 Σκαλοπάτια από τον Patrick Barlow (βασισμένο σε μυθιστόρημα του John Buchan) έχει σαν θέμα την καταδίωξη ενός Άγγλου τυχοδιώκτη μέχρι τη Σκωτία. Σαν υπόθεση είναι πολύ απλή αλλά μέσα στις κοντά 2 ώρες που διήρκεσε δεν κάνει καμιά κοιλιά ενώ περιέχει και μπόλικο χιούμορ. Τα θεατρικά τεχνάσματα προσθέτουν έξτρα ενδιαφέρον. Προσοχή στους πυροβολισμούς! Αυτό ήταν όντως θεατρικό.

4 Νοεμβρίου 2009

Έκτορας

Η είδηση για τον ερχομό του προπονητή Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον Άρη έκανε αίσθηση. Σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Όπως και να χει, πρόκειται για τον ίσως σπουδαιότερο προπονητή που έρχεται στην Ελλάδα (ανεξάρτητα αν θα το αποδείξει στο γήπεδο). Σε μίζερους καιρούς, βρέθηκαν αντίπαλοι που προσπάθησαν να μειώσουν το βαρύ του όνομα. Τα ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας προτιμούν να ασχολούνται με τι απορρυπαντικό πλένουν τις κάλτσες τους οι τρεις της Αθήνας. Αλλά ποιος χαλιέται με αυτούς.
Προσωπικά αυτό που περιμένω είναι η ομάδα να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα και νοοτροπία σκληρού αγωνιστή. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον προπονητή αλλά και τον ομηρικό ήρωα.
Όπως και να χει συγχαρητήρια και στη διοίκηση. Που έχει όραμα για την ομάδα και το αποδεικνύει. Δεν ξέρω αν θα βρουν ανταπόδοση οι κόποι της ή που βρίσκει τα λεφτά αλλά σίγουρα ξεφεύγει από το μίζερο κατεστημένο.

1 Νοεμβρίου 2009

Seventh Gourmet of a Seventh Gourmet

Το Έβδομο Gourmet του Έβδομου Gourmet έχει γεύσεις και από Θεσσαλονίκη αλλά και από την αγαπημένη Ήπειρο.

Ζύθος: Κλασσικό εστιατόριο της πόλης στα Λαδάδικα. Αξίζει να το επισκεφθείς για να βγάλεις μόνος σου τα συμπεράσματα αν καλώς έχει αποκτήσει όνομα. Προσωπικά έφυγα με καλές εντυπώσεις καθώς τόσο τα πιάτα όσο και η όλη φιλοσοφία του ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Applebees: Στην παραλία το υποκατάστημα της γνωστής αμερικάνικης αλυσίδας. Ακριβά τα πιάτα του, προτίμησα κάτι να τσιμπήσω και το συγκεκριμένο ήταν αρκετά καλό. Έχω την εντύπωση ότι γενικά τα αμερικάνικα είναι αν θες κάποια αλλαγή και όχι ότι θα γουστάρεις κάτι ιδιαίτερα (φαγητό, ατμόσφαιρα).
Η Πύλη του Βίκου (Μονοδένρι): Στα Ζαγοροχώρια, κάθε χωριό έχει και μια ταβέρνα-εστιατόριο-καφέ. Από τη στιγμή που δεν σου κάνει κάτι τουριστικό τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Όταν και τα πιάτα είναι δυνατά τότε πετύχαμε διάνα. Πολύ νόστιμη η σαλάτα, κρύα η παραδοσιακή τυρόπιτα.
Dizaki (Άνω Πεδινά): Γαλλικό εστιατόριο σε χωριό 100 κατοίκων στην Πίνδο; Όλα γίνονται σε αυτό τον κόσμο. Εκλεπτυσμένα πιάτα, άψογη εξυπηρέτηση, φοβερό κρασί της περιοχής, σε ένα πανέμορφο χώρο που δεν βρίσκεις ούτε στην πόλη. Και όλα αυτά υπό τους ήχους Edith Piaf...
Όμιλος (Γιάννενα): Στο παρελθόν είχα αναφερθεί στις άριστες εντυπώσεις μου από τα Γιάννενα στο γευστικό τομέα. Το συγκεκριμένο μαγαζί όμως ανήκει στην κατηγορία των δήθεν, που συνεπάγεται μόνο στυλάκι και κακή εξυπηρέτηση. Αναμονή για να σου φέρουν κατάλογο, αναμονή να παραγγείλεις, αναμονή να σου φέρουν τα πιάτα, αναμονή να ζητήσεις λογαριασμό, να πληρώσεις, να σου φέρουν τα ρέστα.