23 Αυγούστου 2010

Βγήκα στη σύνταξη

Όσοι με προσέχουν θα χουν ακούσει να χρησιμοποιώ αυτή την έκφραση καθ υπερβολήν για τη δουλειά στο δημόσιο. Μετά από 2 χρόνια ωρομίσθιος, 2 χρόνια αναπληρωτής, με το συν Αθηνά και χείρα κίνει, ήρθε αναπάντεχα ο διορισμός φέτος. Όπως είναι η γενική κατάσταση μιλάμε για την τρύπα της βελόνας. Η περιοχή τοποθέτησης πέφτει μακριά (Αρκαδία) αλλά δεν υπήρχε περίπτωση για κάτι κοντινότερο.
Εγώ το επέλεξα, εγώ το κυνήγησα άρα εγώ θα το λουστώ. Μια καινούργια αρχή, ένας διαφορετικός τρόπος ζωής. Από Σεπτέμβρη ο Seventh (Son of a Seventh Son) ξεκινάει ένα ακόμα κεφάλαιο στην μέχρι τώρα ανήσυχη πορεία του. Καλά να μαστε και έχουμε πολλά ακόμα μπροστά μας.

20 Αυγούστου 2010

Gourmet (Summer Edition)

Πολλά μέρη, πολλές γεύσεις. Κατεβάστε ένα τσιπουράκι και ξεκινάμε.

Χριστόφορος (Ποσείδι): Ίσως τα καλύτερα θαλασσινά που έχω φάει. Δεν είναι όπως πας σε μια ταβέρνα στην πόλη και λες ότι ήταν καλά. Αυτά ήταν πεντανόστιμα! Μην παραλείψετε σαρδέλα, μύδια, χταπόδι.
- (Μακρινίτσα): Όμορφη ταβερνούλα στην πλατεία του χωριού. Από φαγητό αξιοπρεπές αλλά όχι και αξιομνημόνευτο.
Πέτρος (Αγνώντας): Ταβέρνα με το κύμα να σκάει στα πόδια σου. Βαρκούλες, δίχτυα, προβλήτα. Μέχρι εκεί. Γιατί το φαγητό δεν ήταν ούτε τίποτα ιδιαίτερο, άσε που πρέπει να παίζει φούρνος μικροκυμάτων. Κρίμα.
Ρόδι (Σκόπελος): Ίσως από τα πιο σικ μαγαζιά που έχω φάει. Προσεγμένο περιβάλλον, άψογη εξυπηρέτηση, ωραίες γεύσεις. Πλήρωνες και αναλόγως βεβαίως βεβαίως.
Περιβόλι (Σκόπελος): Είχε καλές συστάσεις για αυτό έβαλα νερό στο κρασί μου και έκανα κράτηση (αλλιώς δεν έβρισκες). Μέσα στα κλήματα, με ωραία πιάτα. Από εξυπηρέτηση όμως μαύρα μεσάνυχτα: αργή, δεν είχε αυτό που θέλαμε, άλλο παρήγγειλα και άλλο μου έφεραν.
Ξηντάρης (Σκόπελος): Πάνω στο Κάστρο της Σκοπέλου, σε πλεονεκτική τοποθεσία βρίσκεται το μαγαζί του γνωστού ρεμπέτη. Αν πας για το φαγητό δεν θα μείνεις και άναυδος. Αν πάς για τη φάση (πιάνουν τα μπουζούκια και τα γκαρσόνια) θα περάσεις καλά.
Η Ψάθα (Βόλος): Σε ένα ουζάδικο του Βόλου δεν θυμάμαι να είχα πάει. Όταν περάσαμε δεν είχε ιδιαίτερο κόσμο στην παραλία παρά μόνο σε αυτό και έτσι το προτιμήσαμε. Καλό δε λέω, αλλά ίσως καλόμαθα σε όλα τα παραπάνω και λέω ότι ήταν απλά καλό.


ΥΓ Κέρασμα γλυκάκι δεν παίζει στην Σκόπελο

18 Αυγούστου 2010

Σκόπελος

Τέσσερις ημέρες στη Σκόπελο δεν είναι πολλές. Αν όμως ακολουθήσεις τους γνωστούς μας φρενήρεις ρυθμούς, σου φτάνουν και σου παραφτάνουν. Πρόσθεσε και μια μέρα στο Πήλιο και από διακοπές και φέτος ήμαστε τζάμι.
Είχα πάει μικρός στη Σκόπελο άρα είχα μια οικειότητα. Όχι ότι θυμόμουν πολλά. Καλό είναι να έχετε αμάξι και καλύτερα κανένα ενοικιαζόμενο αν το κάνετε Camel Trophy σαν και μένα :@ Τα χιλιόμετρα δεν είναι πολλά αλλά οι δρόμοι δεν προσφέρονται για πολλά γκάζια.
Αν σ’ αρέσει το πράσινο και οι γραφικές παραλίες, έχεις κάνει καλή επιλογή. Η Χώρα είναι πολύ όμορφη και κρατάει το νησιώτικο χαρακτήρα. Από μαγαζιά και επιλογές πάρα πολλές. Από αξιοθέατα ο Αϊ Γιάννης του Mamma Mia ξεχωρίζει αλλά χωρίς βόλτες μέσα στα σοκάκια της Σκοπέλου θα χάσετε πολλά.
Ένα ζωντανό και πράσινο νησί. Με παραλίες παντού. Με ωραία χωριά. Ελληνικό καλοκαίρι.

ΥΓ Πέρα από τις 4-5 μέρες αυτές είχε πολύ Σίβηρη φέτος το καλοκαίρι. Πέρασαν πολλοί φίλοι και περάσαμε καλά.
ΥΓ 2. Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει :P