30 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοχρονιάτικο post

Τι σας έφερε εσάς ο Άη Βασίλης; Εμένα περαίωση. Από που και ως που;! Ούτε είδα πόσα μου ζητάνε να πληρώσω κλπ. Να πάνε να γαμηθούν που θέλουν να τους πληρώσω ενώ δεν τους χρωστάω. Που θεωρούν ότι από το 2006 ως το 2010 τους έκλεβα. Βρε ουστ. Από δω και στο εξής για ό,τι μπορώ να μην πληρώσω, δεν πρόκειται να τους δώσω ούτε φράγκο. Μπάσταρδοι

ΥΓ Υγεία σε όλους τους αναγνώστες του blog. Και του χρόνου (καλώς εχόντων των πραγμάτων) εδώ θα μαστε

24 Δεκεμβρίου 2010

Nightmare before Christmas revisited

Πριν 3 χρόνια είχα ανεβάσει post με παρόμοιο τίτλο. Σχετικό είναι τι θεωρεί ο καθένας εφιάλτη και πάντα πρέπει να χουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχει κάποια πιο δύσκολη κατάσταση. Αυτή τη φορά πρέπει να αντιμετωπίσεις την οριστική απώλεια.

22 Δεκεμβρίου 2010

Seventh is coming to town

Πέρασαν πάλι 37 μέρες μακριά από την Σαλόνικα. Μπορεί να είχε κάποια σκαμπανεβάσματα η φάση εδώ αλλά δεν έφτασα σε σημείο να βαρεθώ ή να μην την παλεύω. Οι 2 βδομάδες και βάλε πάνω, θα ναι για μένα κανονικές διακοπές. Καλά να μαστε να τις χαρούμε.

21 Δεκεμβρίου 2010

Heavy Metal living

  • Όσοι ακούνε χαλαρά μουσική, δε νομίζω να πολυενδιαφέρονται για το τι κάνει ο καλλιτέχνης που ακούνε (συνήθως δεν ξέρουν το όνομα του :P)
  • Όσοι ακούνε pop, συχνά ενδιαφέρονται για τη ζωή της celebrity που ακούνε.
  • Όσοι ακούνε rock, υποθέτουν ότι ζει σύμφωνα με το τρίπτυχο sex, drugs and rock n roll.
  • Όσοι ακούνε metal; Ίσως ότι ζούνε για το metal (πχ οι οπαδοί των Manowar), περιοδεύουν επ' άπειρον, τα χέρια τους είναι κολλημένα στο \m/. Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι <ύβρις>τα ξύνουν και κωλοβαράνε< /ύβρις>; :@

ΥΓ Μου βγήκε λίγο καμένο το post
ΥΓ 2. Όπως και οι Lamb of God στο βίντεο

20 Δεκεμβρίου 2010

28 εβδομάδες μετά


Όχι, δεν πρόκειται για τη γνωστή ταινία. Απλά έκανα πάνω από 6 μήνες για να δω 14 ταινίες (και τις τελευταίες 3 τις είδα σε ένα ΣΚ)! Δε λέω, όλο αυτό το διάστημα και τι δεν έκανα αλλά πάντα θα βρεις χρόνο για μια καλή ταινία.

  • Clash of the Titans
    Όπως όλες οι ταινίες που πιάνει το Holywood και έχουν σχέση με ιστορία/μυθολογία, έτσι και αυτή της άλλαξε τα φώτα. Βλεπόταν χαλαρά αν και ώρες ώρες με έκανε να ανακαλέσω τις γνώσεις μου στη μυθολογία ενώ άλλες μου θύμιζε κάτι αντίστοιχες ταινίες του 60 :O
  • The Town
    Είχα διαβάσει καλές κριτικές και αν και δε γουστάρω τον Άφλεκ ιδιαίτερα έκατσα και την είδα. Για αστυνομική είναι καλή. Εμένα μου είχε κολλήσει ότι θα ναι και κοινωνική πάντως.
  • The Expendables
    Dream Team γαμωπεριπέτειας. Είσαι προετοιμασμένος ότι τα παλικάρια θα διαλύουν ολόκληρους στρατούς χωρίς να ιδρώσουν και έτσι έδεσε μια χαρά με τα τυρογαριδάκια που μασουλούσες παράλληλα.
  • Anthony Zimmer
    Μέσα στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, να μην περνάει η ώρα, δεν έχεις επιλογή: κάθεσαι και την βλέπεις. Γαλλική μαλακία.
  • City by the Sea
    Κράχτης ο De Niro. Η ταινία η ίδια αρκετά προβλέψιμη αλλά είχε τις στιγμές της.
  • Robin Hood
    Δεν την πολυθυμάμαι (έχουν περάσει και πάνω από δυο μήνες). Τα γνωστά σαν υπόθεση.
  • Salt
    Η Angelina Jolie είναι ο θηλυκός Seagal. Κατούρα και λιγάκι.
  • Celda 211
    Πολύ καλή ταινία. Έχω αρχίσει να συμπαθώ τον ισπανόφωνο κινηματογράφο (δες και
    El Secreto de sus Ojos).
  • 4 Μαύρα Κουστούμια
    Αυτός ο Χαραλαμπίδης καλός ηθοποιός δεν είναι αλλά όλο σε ταινίες παίζει. Καλός σκηνοθέτης δεν είναι, ταινίες κάνει. Σεναριογράφος μάπα είναι, σενάριο έγραψε. Αποφύγετε την όπως τις νεκροφόρες.
  • Ακαδημία Πλάτωνος
    Στο τρέιλερ μου είχε φανεί πολύ ενδιαφέρουσα. Στην πράξη πολύ αργή και περίμενα να πει και κάτι άλλο.
  • Alice in Wonderland
    Tim Burton. Απλά θα καταντήσει να βλέπουμε τις ταινίες του σαν πίνακες γιατί δεν έχουν και καμιά δράση.
  • Paranormal Activity
    Θυμάμαι κάτι βίντεο που έδειχναν το κοινό να ουρλιάζει από τον τρόμο. Κάτσε να βγάλω το πάμπερς :P
  • The Wolfman
    Ωραία φωτογραφία, γνωστοί ηθοποιοί, την βλέπεις μονοκοπανιά και μετά από καμιά ώρα δεν τη θυμάσαι.
  • State Of Play
    Ο μάχιμος δημοσιογράφος παλεύει για την αλήθεια και δικαιώνεται. Yeah!
                  

18 Δεκεμβρίου 2010

Top MMX

Πολλοί δίσκοι το 2010. Πολλές ανακατατάξεις και για μένα και δε μπορώ να πω ότι κάποιος από όλους με στιγμάτισε. Αντίθετα εκείνη η κυκλοφορία με έκανε να αναρωτηθώ αν έχω απομακρυνθεί από τη συγκεκριμένη μουσική ή αν αυτή έχει απομακρυνθεί από μένα. Μεγάλα συγκροτήματα φτάνουν στο τέλος, μεγάλοι μουσικοί μας άφησαν. Ας γράψω τι μου άρεσε αυτή τη χρονιά (7+1 δίσκοι), έτσι ώστε όταν μπαίνω να τα θυμάμαι.

Dimmu Borgir - Abrahadabra
Ambient symphonic black metal. Οι blacksters τους βρίζουν. Οι υπόλοιποι τους κοροϊδεύουν, έλα όμως που ο ήχος τους είναι θελκτικός. Στάθηκαν καλά και φέτος.

Fear Factory - Mechanize
Στο γνώριμο ήχο τους, που τους έκανε ξεχωριστούς στα 90s αλλά και να ψάχνονται στα 00s. Καλό κοπάνημα, ακούγεται πολύ "ευχάριστα".

Keep of Kalessin - Reptilian
Επικό black με thrashιές. Ωραίο αποτέλεσμα και όντως καλός δίσκος. Δεν τους ήξερα αλλά άμα το πάνε έτσι θα τους παρακολουθώ.

Nevermore - The Obsidian Conspiracy
Περισσότερο κόλλησα με τις διασκευές για να πω την αλήθεια. Σαν δίσκος έχει τα standard των Nevermore και ήταν αφορμή να ρθουν περιοδεία να τους δω από κοντά. Περιμένω όμως περισσότερα από αυτούς.
Overkill - Ironbound
Παλιές καραβάνες του thrash οι απέθαντοι Overkill. Respect στη μπάντα γιατί κοπανάει καλά, έχει τσαγανό (άντε κι απ΄τα μέρη μας) και έχει να μας δώσει κάτι σε αυτούς τους αποπροσανατολισμένους μουσικά καιρούς: give a little overkill

Rotting Christ - Aealo
Ο Σάκης (Σάκηηηηηη) το πάει μια χαρά το καράβι. Αν και στις αρχές της χρονιάς η κυκλοφορία, δεν ξεχάστηκε. Top στιγμές για μένα το Noctis Era και το ανατριχιαστικό Orders From The Dead.

Slash - Slash
Ο mainstream κιθαρίστας των παιδικών μας ηρώων Guns nRoses, μάζεψε κάποιους μουσικούς και κάποιους celebrities και κυκλοφόρησε δίσκο. Μετά από ακούσματα η ποικιλία του με κέρδισε τελικά. Το Ghost είναι ringtone στο κινητό μου, ενώ το video clip με τη Fergie είναι στα συν ;)


Faded Line - Contemplating Oblivion
Θα μπορούσα να πω πολλά αλλά θα πω απλά ότι τα τραγούδια του μ' αρέσουν. Και συχνά γυρνάω και το ξανακούω. Θέλει κι άλλο; (Δεν είμαι της φανφάρας και των PR)

17 Δεκεμβρίου 2010

Η κατάσταση στην Ευρώπη

15 Δεκεμβρίου 2010

R u metal?

Μόνο από τον τίτλο του post, από τους τρεις που μπήκαν στο blog, οι δύο δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν παρακάτω :@. Ο ένας που σκαμπάζει από metal, το μυαλό του θα πήγε στο πρόσφατο τραγούδι των Helloween και θα ξενέρωσε. Άρα δεν διαβάζει κανείς το παρακάτω εκτός και αν κάτι πήγε στραβά στις υποθέσεις.
Βαβούρα για τους άλλους, το riff κάτω από την εκκωφαντική μουσική είναι για μένα όλα τα λεφτά. Που θα σου κολλήσει και θα σου έρχεται στις πιο άσχετες φάσεις. Που ξεκινώντας να σιγομουρμουράς, σε κάποιο τραγούδι θα σε βγάλει. Αυτή η μελωδία που ξεχωρίζει, που αξίζει.
Για την ώρα η μπάντα παίζει, αλλά riff σαν κι αυτά δεν έχω ακούσει. Φταίει που το αφτί δεν είναι άμαθο αλλά και η μουσική είναι αρκετά lounge/pop ακόμα.Λέω καμιά χαζομάρα, κανένα πείραγμα να πάρει μπρος η μπάντα αλλά μπα. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση (sic) αλλά ο καθένας ασχολείται με τον μικρόκοσμο του.
Περιμένω αυτό το ανέβασμα, το metal riff. Nα το ακούσω όταν ανέβω πάνω. Και να μη βρω τίποτα κουρασμένα και κορεσμένα παλικάρια. 8 και σήμερα :)

14 Δεκεμβρίου 2010

Marilyn Manson - Holy Wood (In The Shadow Of The Valley Of Death)

Δεύτερος δίσκος του Manson σε αυτή την κατηγορία; Κι όμως αυτή η κυκλοφορία με έκανε να μην τον βλέπω σαν MTV persona και alternative αλλά σαν extreme. Ηχητικά θα βρείτε σίγουρα πιο σκληρά στο metal αλλά η ατμόσφαιρα και η σαπίλα που αναδύει αυτή η μπάντα είναι ξεχωριστή.
Σε όλη τη διάρκεια του είτε στις mid tempo είτε στις up tempo στιγμές σου βγάζει μια μισανθρωπία, μια απέχθεια. Όχι προς τον δίσκο καθεαυτό αλλά για αυτά που λέει. Και κάποιος νορμάλ εκεί έξω που κάθεται και διαβάζει ως εδώ θα αναρωτηθεί: και τι ωραίο βρίσκεις σε κάτι που σου βγάζει τέτοια συναισθήματα; Η απάντηση είναι ότι αυτά τα συναισθήματα υπάρχουν μέσα μας, όπως και πολλά καλά, απλά τους δίνεται η ευκαιρία να αναδυθούν, να βγουν από πάνω σου.
Ποιο τραγούδι να ακούσεις για να σε τραβήξει ο δίσκος; Ξεκίνα από τα δυναμικά Fight Song και Disposable Teens. Συνέχισε με τα The Nobodies (τι τραγουδάρα!), The Love Song, Target Audience, Burning Flag,  Πέρνα στα σερνόμενα Cruci-fiction In Space και Valentine's Day. Και ξεψύχα με τα The Fall of Adam και Place In The Dirt.
We are the nobodies
Wanna be somebodies
We're dead, we know just who we are
ΥΓ Έχουν περάσει 10 χρόνια αλλά χρονιά σαν το 2000 δεν έχει ξανάρθει.

13 Δεκεμβρίου 2010

Mixed emotions

Κάποιες στιγμές σα να τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Δεν είναι ότι δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις αλλά ενώ βρίσκεσαι σε "πλεονεκτική" θέση, δεν το απολαμβάνεις και δεν το εκμεταλλεύεσαι. Να δρας χαλαρά ρε παιδί μου. Ίσως επειδή έχεις συνηθίσει να είσαι πάντα το outsider και να παλεύεις για κάποια πράγματα. Μάλλον καταλήγουμε ότι τελικά αξίζει το ταξίδι από τον προορισμό.
Έτσι, θα προτιμούσες να ήσουν εσύ πάλι αυτός που θα τρέχει και θα διεκδικεί. Που θα πρέπει να σκαρφαλώσεις το βουνό για να πιάσεις για λίγο την κορυφή. Το να καθίσεις εκεί, νομίζω γρήγορα θα χάσει τη λάμψη του. Δεν μας πάνε τα άνετα και τα κεκτημένα.

10 Δεκεμβρίου 2010

I don' t like Arcads but Arcads like me

Με μέτρο σύγκρισης την Θεσσαλονίκη (εκεί ζω τόσα χρόνια-αυτή ξέρω) έχουμε και λέμε για την Τρίπολη:
  • Πιο ακριβό το κούρεμα
  • Μερικά μαγαζιά δε σερβίρουν φραπέ
  • Πολύ πιο ακριβή η βενζίνη
  • Πιο ακριβά τα προϊόντα
  • Ακριβά τα νοίκια
  • Δε σε κερνάνε
  • Οι καταστηματάρχες αν και έχουν όφελος από σένα, προσπαθούν να σου πάρουν και το ευρώ
ΥΓ Όχι δε μιλάω για την Τρίπολη της Λιβύης, μη σας μπερδεύει η φώτο
ΥΓ 2. όπου Arcads οι Αρκάδες
ΥΓ 3. Φυσικά και δεν ισχύει για όλους αλλά κυρίως για τις συναλλαγές

Σημείωση: ο τίτλος τραγουδιέται στους ρυθμούς του Manson

7 Δεκεμβρίου 2010

Judas Priest

Προχθές στα ΠΕΚ που βαριόμουνα, έκανα μια παλιά συνήθεια των μαθητικών μου χρόνων: ζωγράφιζα στο χαρτί ή στο θρανίο λογότυπα συγκροτημάτων. Και μου βγαινε συνέχεια των Judas Priest...
Tuesday, December 07, 2010: After storming the world for nearly 40 years and taking their very special brand of heavy metal to all four corners of the planet, Judas Priest - one of the most influential heavy metal bands of all time, have announced this will be their final world tour!! (από το επίσημο site)
Έχοντας μπει στο χώρο της μουσικής με τα τραγούδια του κλασσικού heavy (Maiden, Judas Priest, Metallica κλπ) οι Βρετανοί αποτέλεσαν σταθερό άκουσμα. Σε ποιο άλμπουμ να πρωτοαναφερθώ; Και ήρθε το 2004 και τους είδα live στο Rockwave. Ανυπέρβλητοι.
Κάτι τέτοιες φάσεις ξαναγίνεσαι φαν και αναπολείς, γουστάρεις, μελαγχολείς, πορώνεσαι. They are Defenders of the Faith

6 Δεκεμβρίου 2010

Όχι, δεν υπάρχει καρτέλ στις εταιρείες κινητής!

Επειδή τον τελευταίο καιρό κοιτάω τις εταιρείες κινητής για να δω ποια με συμφέρει, βρήκα τις παρακάτω προσφορές:

Cosmote Απεριόριστα 25
Μηνιαίο πάγιο: 25€
1500 Δωρεάν λεπτά προς COSMOTE
50     Δωρεάν λεπτά προς υπόλοιπα Εθνικά Δίκτυα
1500 Δωρεάν SMS προς COSMOTE
30     Δωρεάν SMS προς υπόλοιπα Εθνικά Δίκτυα
100   Δωρεάν MB

Vodafone Unlimited 25
Μηνιαίο πάγιο: 25€
απεριόριστα προς όλη τη Vodafone
50 λεπτά προς άλλα κινητά & σταθερά    
απεριόριστα SMS προς όλη τη Vodafone
30 SMS προς άλλα κινητά    
100 MB Internet στο κινητό   




Κοίτα ρε παιδί μου τύχη. Ούτε ο ίδιος άνθρωπος να τα σχεδίασε. Τς, τς, τς.
Βρε ουστ!

5 Δεκεμβρίου 2010

ΠΕΚ

Ασυνάρτητες σημειώσεις από την ασυνάρτητη παράδοση ενός επιμορφωτή των ΠΕΚ (=επιμόρφωση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών):

πορώθηκε
"το καταλάβατε;"
ιδρώνει
μπαίνει μέσα
αααααα
αυταρχισμός
μιλάει δυνατά
δείχνει
μαλάκας
την έχουμε μικρότερη (την εμπειρία)
ο σχολικός σύμβουλος είναι μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
λέει για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό
"το καταλάβατε;"
δεν ξέρει
bullshit
κρυάδες
φτύνει
ρουφάει και άλλο φραπέ
φουσκώνει από περηφάνεια

Συμπέρασμα: ΠΕΚ = τα πολλά λόγια είναι φτώχεια

2 Δεκεμβρίου 2010

Σουρεαλισμός

Ορισμός
Ο όρος χρησιμοποιείται με διαφορετικούς τρόπους για να υποδηλώσει κάτι φανταστικό, αλλόκοτο, παράλογο ή τρελό
Παράδειγμα
Να βλέπεις το Atletico-Άρης σε καφετέρια στην Τρίπολη, μαζί με δύο φανατικούς Τριπολιτσιώτες Αρειανούς και ο Άρης να κερδίζει 2-3.