30 Μαΐου 2013

Ειδήσεις

Είδηση 1: Βελτιώθηκε ο ο δείκτης οικονομικού κλίματος το Μάιο. Τα στοιχεία βασίζονται στην καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις επιχειρηματικές προσδοκίες.
Είδηση 2: Αυξάνεται η έλλειψη ταλέντου στην Ελλάδα: Χωρίς τους κατάλληλους ανθρώπους, στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή, η ίδια η βιωσιμότητα των οργανισμών πλήττεται.
Είδηση 3: Ζοφερά παραμένουν τα βασικά μεγέθη της οικονομίας, όπως ο ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ και η ανεργία.
Οι παραπάνω ειδήσεις στην πράξη: Τα περσινά καλοκαιρινά πρωινά μερικές φορές πηγαίναμε σε μια καφετέρια που μέχρι τις 12:30 είχε τους καφέδες 2€. Τώρα το έχει κάνει μέχρι τις 12 και μετά ο φραπές κάνει 4€.

22 Μαΐου 2013

Σέρρας

Πάσχα στις Σέρρες και αφορμή να γυρίσεις το νομό. Μέρη να δεις χει πολλά - όρεξη να χεις και δεν θα χάσεις.
  • Καταρχήν η πόλη των Σερρών είναι πολύ ζωντανή με αρκετές επιλογές. Και από αξιοθέατα δεν θα μείνεις παραπονεμένος. Λίγο πιο έξω βρίσκεται ο Άη Γιάννης με αρκετά νερά για αναψυχή και ξεκούραση. Καμιά δεκαριά χιλιόμετρα πιο μακριά είναι η Μονή του Τιμίου Προδρόμου. Ιστορική και πολύ προσεγμένη σε κερδίζει ακόμα και από την απόλυτη ηρεμία-απομόνωση.
  • Η κοντινή Κερκίνη είναι ιδανική για απόδραση. Αν κάνεις και μια βαρκάδα θα δεις τους ερωδιούς και τους πελεκάνους από κοντά. Έχει και αλόγατα άμα θες κάτι περισσότερο. Πιο βόρεια είναι τα Άνω Πορρόια με πανέμορφα μέρη και επιλογές.
  • Άμα ξεμακρύνεις μπορείς να επισκεφθείς το σπήλαιο της Αλιστράτης. Προσεγμένο, ευρύχωρο και σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείς. Από εξοχές και επιλογές κατά μήκος του Αγγίτη ποταμού άλλο τίποτα. Και για κλείσιμο το λιοντάρι-σύμβολο του νομού στην Αμφίπολη.
Εν κατακλείδι, υπάρχουν δίπλα μας πολύ όμορφα μέρη. Ας κουνηθούμε από τα αυγά μας.

19 Μαΐου 2013

Trend different*

Θες να ξεχωρίσεις και να κάνεις τη διαφορά εμφανισιακά; Αφήνεις μούσι, φοράς γυαλιά ηλίου πεταλούδα και το μαλλί γλειμμένο.
Θες να είσαι μέσα στα πράγματα; Τρέχεις στις παραλίες από αρχές Μαΐου γιατί έτσι επιτάσσει το trend.
Θες να διασκεδάσεις; Θες να πιεις καφέ; Θες να φας; Μια από τα ίδια σε όλες τις περιπτώσεις.

Και τότε διαπιστώνεις ότι και όλοι οι άλλοι κάνουν ακριβώς τα ίδια. Έτσι θα γίνεις γαμάτος, μπεεε

* Κατά το Think Different της Apple

13 Μαΐου 2013

Ο στρατιώτης

"Ήδη, για φέτος προγραμματίζονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων" δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.
Δεν ξέρω τι είναι πιο παράλογο: ότι ένας υπεύθυνος περηφανεύεται ότι θα απολυθούν άτομα του οργανισμού που διευθύνει; Ότι ούτε και στο βήμα του ΣΕΒ δε θα βγαινε ένας βιομήχανος να υπερηφανευτεί ότι θα απολύσει κόσμο από την εταιρεία που διευθύνει; Ή ότι ακόμα κάποιοι νομίζουν ότι έχουμε δημοκρατία;

7 Μαΐου 2013

Τι την έκανε τη μπάλα ο θεός

Ένα ακόμη γρήγορο post από ένα ερέθισμα της στιγμής. Κι όμως για να γράψεις για το Νίκο Γκάλη πρέπει να ασχοληθείς μέρες. Χιλιάδες έχουν γραφεί αλλά το θέμα είναι τι έχει βιώσει ο καθένας.
Έτσι λοιπόν θυμάμαι ότι δεν πήγαινα να κατουρήσω όταν έπαιζε ο Άρης εκείνα τα βράδια στο Πρωταθλητριών. Μαθητής Δημοτικού ήμουν και οι αναμετρήσεις με τα μεγαθήρια της εποχής ήταν σα να πολεμούσες ένα τανκ με το περίστροφο. Κι όμως ο Γκάλης με τη βοήθεια όλων των άλλων σε έκανε να πιστεύεις ότι μπορείς.
Τα ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν άλλη υπόθεση. Εκεί μιλάμε για ΤΟ ντέρμπι ανεξάρτητα αν ήμασταν καλύτεροι. Και μετρούσε η κάθε στιγμή πριν και μετά τον αγώνα στις συζητήσεις με τους αντιπάλους. Κατά τη διάρκεια του αγώνα θυμάμαι που ο γείτονας μας που ήταν Παοκτσής χτυπούσε τον τοίχο όταν έβαζαν καλάθι και μεις φωνάζαμε και γελούσαμε όταν κερδίζαμε.
Νοσταλγία...