22 Φεβρουαρίου 2015

Party Time vs Κομμένη Μαγιονέζα

Έτυχε από την αρχή της χρονιάς να πάμε δύο φορές θέατρο και αυτές σε σκηνές της Καλαμαριάς. Τη πρώτη επειδή μας είχαμε καιρό να πάμε και το θέμα/κριτικές ήταν καλές. Τη δεύτερη επειδή είχαμε τζάμπα προσκλήσεις και φαινόταν κάτι χαλαρό.
Το Party Time βασιζόταν σε έργα του Χάρολντ Πίτερ. Δεν τον γνώριζα ενώ ήξερα τον Κιμούλη. Και σε πολιτικά/κοινωνικά θέματα προσφέρεται για αρκετή ανάλυση και προσέγγιση. Όμως η συρραφή των όποιων ιδεών και η σκηνοθεσία του Κιμούλη ήταν τραγική. Αν δεν είχα πάει πέρυσι στο Τώρα που γυρίζει θα έγραφα ότι ήταν η πιο χάλια παράσταση που έχω πάει. Η περιέργεια και η ανωμαλία, η χωρίς νόημα εμμονή του έργου κατέστρεψαν την όποια τροφή για σκέψη πάνω σε σημαντικά θέματα της κοινωνίας.
Από την άλλη, η Κομμένη Μαγιονέζα ήταν μια ελαφριά κωμωδία που διαδραματιζόταν τα χρόνια των παχιών αγελάδων. Περάσαμε καλά, διασκεδάσαμε και μ' άρεσαν οι άγνωστοι ηθοποιοί. Στο υλικό που είχαν έδωσαν αυτό που είχαν και πέρασαν τη γελοιογραφία των χαρακτήρων.
Αλλά εκεί που δε χωράει σύγκριση είναι στο κλείσιμο, όταν βγαίνει ο θίασος και αποσπά το χειροκρότημα. Στη δεύτερη περίπτωση ήταν ένα πεταχτό χειροκρότημα και μετά οι ηθοποιοί δεν ξαναβγήκαν. Πρώτη φορά μου έτυχε και μου έκανε εντύπωση η μαζεμένη συμπεριφορά τους. Σε αντίθεση με το Party Time που έβγαιναν και ξανάβγαιναν για να δείξουν το μεγαλείο του έργου τους. Τραγικοί.

20 Φεβρουαρίου 2015

Europanic

Εμείς τη μάθαμε ως ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα). Στη σημερινή, πιο εξελιγμένη μορφή της είναι η Ζώνη του Ευρώ. Και σε όσες δημοσκοπήσεις έχουν γίνει στη χώρα οι γνώμες ήταν πάντα θετικές. Γιατί τόσο η έννοια Ευρώπη μας παραπέμπει σε κάποια ιδεώδη όσο και το ισχυρό νόμισμα μας καθιστά αξιόπιστους. 
Βέβαια η πραγματικότητα πάντα είναι διαφορετική από τις εντυπώσεις. Έτσι από την αρχή η υιοθέτηση του ευρώ υπήρξε μεγάλο πλήγμα με τις ανατιμήσεις των προϊόντων που έπληξε το εισόδημα των μικρομεσαίων. Και όπως φαίνεται ξεκάθαρα μετά από τα μνημόνια, και πιο κραυγαλέα στα πρόσφατα eurogroup, πρόκειται για ένα σύστημα που οι ισχυροί δρουν σαν τοκογλύφοι κατευθύνοντας τους ανίσχυρους και πνίγοντας τους χρεωμένους.
Σίγουρα δεν είμαστε εμείς οι καλοί κατατρεγμένοι αλλά και οι υπόλοιποι περισσότερο σε κανιβάλους κάνουν πάρα σε εταίρους. Στα διάλα.

1 Φεβρουαρίου 2015

Σεμινάρια χρήσης δημόσιων τουαλετών


Η επίσκεψη στην τουαλέτα όταν βρισκόμαστε σε κάποιο χώρο εστίασης είτε είναι απλή καφετέρια ή εκλεπτυσμένο εστιατόριο, έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη. Οι δυσκολίες έχουν αναλυθεί στο συγκεκριμένο ποστ ενώ συνέχεια ανακύπτουν καινούργιες. Οι δυσάρεστες συνέπειες της ελλιπούς εκπαίδευσης των θαμώνων έχει συνέπειες για τους ίδιους και για το κοινωνικό σύνολο. Εδώ έρχεται η νεοφυής επιχείρηση (aka start up) Seminarbest για να καλυτερέψει την καθημερινότητα.
Καταρχήν η αδυναμία εξεύρεσης του καζανακίου λόγω των πρωτοποριακών μεθόδων που έχουν εφαρμοστεί όπως και η χρήση φωτοκύτταρων που οδηγεί στην αστοχία, κάνουν τον χώρο ανυπόφορο. Κατόπιν η αδυναμία χρήσης του νιπτήρα, του μηχανήματος με το σαπούνι όπως και του στεγνωτήρα δημιουργούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Τέλος τα κρούσματα παρείσφρησης ατόμων του άλλου φύλλου στις τουαλέτες (λόγω ασάφειας των σημάτων), οδηγεί σε έντονα προβλήματα στα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης.
Η Seminarbest με το εξειδικευμένο προσωπικό και την πολυετή εμπειρία στη χρήση τουαλετών σε όλη την υφήλιο είναι ένα βήμα μπροστά. Με την παρακολούθηση των 10ωρων σεμιναρίων εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες δύο πράγματα: ότι θα επισκεφθείτε τη σωστή τουαλέτα με άνεση και σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ότι στην περίπτωση που ηθελημένα παρακάμψετε τα παραπάνω θα μπορέσετε να γλιτώσετε την αποδοκιμασία των φίλων σας και των ατόμων του άλλου φύλου, με χαρακτηριστική άνεση.
Από όποια πλευρά και να κοιτάξετε το νόμισμα, η λύση στο έντονο πρόβλημα της χρήσης δημόσιων τουαλετών, που έχει οδηγήσει σε άσχημα αποτελέσματα και αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή, θα αντιμετωπιστεί μέσα από τα σεμινάρια της Seminarbest. Μην χάνετε χρόνο και δηλώστε άμεσα συμμετοχή. Εγγυημένο αποτέλεσμα.