30 Νοεμβρίου 2015

Art Home

Σε ένα μουσικό κόσμο (τον μεταλλικό) που μετά από τόσα χρόνια τα πράγματα σου φαίνονται πέρα από γνωστά αλλά και συγκεκριμένα, η επαφή με κάτι ξένο και όχι άμεσα επεξηγήσιμο σου φαίνεται ενδιαφέρουσα. Έτσι μου ακούγεται η indie, ηλεκτρονική, alternative μουσική που παίζει συγκεκριμένα το Art House. Πιθανόν και σε άλλα μαγαζιά του κέντρου να παίζουν παρόμοια μουσική αλλά είναι το hype του, παλιού ειδικά, χώρου που σε ιντριγκάρει. Και η καλλιτεχνική προσέγγιση μέσα από τις αφίσες των event του είναι τέτοια, που μπορεί να τους αφιερώσεις περισσότερο χρόνο από την κλασσική πεταχτή ματιά.

Σημείωση: όχι δεν το γύρισα στην electronica

22 Νοεμβρίου 2015

OHT 2015

Και φέτος περιμέναμε το Open House με προσμονή. Με μεγαλύτερη διαφήμιση φαινόταν να είναι πιο ζόρικα τα πράγματα και όντως ήταν για τα διαμερίσματα στο κέντρο. Στα υπόλοιπα πάντως, οι συνθήκες ήταν πολύ "ευρωπαϊκές".
Μέσα σε ένα ΣΚ ήμασταν και εμείς επισκέπτες στην πόλη μας, όπως η φίλη που φιλοξενούσαμε. Συνδυάσαμε το περπάτημα και τη γνωριμία με το εσωτερικό της πόλης μας με τη διασκέδαση σε ταβέρνες, καφέ και μπαρ. 

9 Νοεμβρίου 2015

Clickbait

 Η αηδία με το κυνήγι κλικ έχει παραγίνει. Τα site του κίτρινου τύπου λειτουργούν μόνο έτσι. Τα mainstream ειδησεογραφικά σπάνια δεν θα το κάνουν. Το χειρότερο είναι κάποια που θέλουν να σου περάσουν ότι είναι σοβαρά και τελικά είναι χειρότερα και από τις δυο άλλες κατηγορίες.
Στο βωμό της κονόμας από τις διαφημίσεις το πράγμα γίνεται αναπόφευκτο στο ραδιόφωνο. Οι πολλές διαφημίσεις είναι παλιό φαινόμενο αλλά να κάθεται ο παρουσιαστής να σου μιλάει με στόμφο για τι καλή είναι η εταιρεία /χορηγός και πόσο καλύτερος γίνεσαι όταν πίνεις το αναψυκτικό, είναι too much.
Προσπερνάμε και τα μεν και τους δε.

8 Νοεμβρίου 2015

Κατά μάνα κατά κύρη

Σε αρκετές οικογενειακές περιπτώσεις, η παροιμία ισχύει. Σε εργασιακές ακόμα περισσότερο.
Αν πούμε ότι μάνα είναι ο διευθυντής ενός σχολείου, τότε έτσι πάει και στους εργαζόμενους και στο εργασιακό κλίμα. Μια δεκαετία στο χώρο το θεωρώ σχεδόν ανεξήγητο πως κάποιος που δεν σε επιβλέπει την ώρα της δουλειάς σου, που μπορεί να μην τον πετυχαίνεις όλη μέρα καθορίζει την ποιότητα εργασίας. Έτσι σε σχολείο:

  • με αποσυρμένο/αυστηρό διευθυντή ήμασταν με τα χαλινάρια και την αποστασιοποίηση. 
  • με χύμα διευθυντή λογικό ήταν να μην ήξερες πόσοι πάμε και πόσοι γυρνάμε στις εκδρομές.
  • με υπεροργανωμένο ήσουν σχεδόν εκπαιδευτικός κολλεγίου
  • με συνδικαλιστή δε λειτουργούσε τίποτα και όλοι ήταν σκασμένοι
  • με καλόκαρδο και δοτικό γινόμαστε χαλί

2 Νοεμβρίου 2015

Πρόσφυγες

Βρέθηκα για λίγες ώρες στην Ειδομένη. Η αίσθηση μου από τη μία είναι ότι δε βοήθησα τόσο πολύ όσο θα θελα όπως και ότι η κατάσταση δεν ήταν πολύ χαοτική.
Το να περιγράψω την κατάσταση εκεί με λεπτομέρειες δεν έχει τόσο σημασία απλά την επόμενη φορά ελπίζω να δράσω πιο στοχευμένα. Ίσως έτσι ελαφρύνω κάποιους ταλαιπωρημένους ανθρώπους μέσα σε ένα camp που εθελοντές προσπαθούν αυτόνομα και όχι συντονισμένα.
Το κρύο πέφτει γρήγορα και οι ανάγκες είναι έντονες. Θέληση, υπομονή και συντονισμός μήπως και κάνουμε και κάτι πέρα από τα εύκολα.