11 Νοεμβρίου 2006

Καλή Πρωτομαγιά

Ένα από τα πρώτα θέματα της επικαιρότητας είναι η αύξηση που θα δοθεί στους δικαστικούς. Η περίπτωση είναι της ίδιας κατηγορίας με αυτή των δασκάλων πριν από λίγο καιρό. Η κατηγορία αυτή ονομάζεται κοινωνική πρόκληση. Σε αυτή την περίπτωση όμως υπάρχει και κερασάκι στην τούρτα και αυτό είναι ότι αυτοί νομοθετούν και αποφασίζουν για το ποσό με το οποίο θα αμείβονται. Και όμως συμβαίνει. Και μετά λέμε ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί. (Σας παραπέμπω σε προηγούμενο post μου). Βρίσκουν και τα κάνουν. Όπως και οι βουλευτές που πήγαν να περάσουν κάτι ωραίες ρυθμίσεις για αύξηση στο μισθό τους και δυνατότητα συνταξιοδότησης σε όποιον έχει κάνει έστω 3 χρόνια βουλευτής. Μπορεί να πεινάνε οι άνθρωποι. Εδώ τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να παραδεχθούμε ότι κάτι προσέφεραν.
Για μένα όμως το θέμα δεν είναι ότι ο φετινός προϋπολογισμός δεν αντέχει αυτές τις αυξήσεις. Δηλαδή αν τις άντεχε θα ήταν λογικές; Αυτές οι περιπτώσεις φέρνουν στην επιφάνεια επαγγελματικές ομάδες που έχουν καταφέρει να αμείβονται με περισσότερα από αυτά που λογικά θα περίμενε κανείς. Βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό, αλλά υπάρχουν άτομα που έχουν πιάσει διοικητικά πόστα σε επιχειρήσεις του δημοσίου και παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Επιχειρηματίες που κερδοσκοπούν μόλις πιάσει το κρύο, δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν επίδομα παραγωγικότητας (πως;) κτλ. Όποιος έχει πρόσβαση στο βάζο με το μέλι το απλώνει βαθιά. Για τους υπόλοιπους αυτό που πρέπει να τους απασχολεί είναι το επερχόμενο 65ωρο! Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως μπορεί να χωρέσουν τόσες ώρες σε 6 μέρες και να μιλάμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας*. Μια νέα Πρωτομαγιά μας χρειάζεται.

ΥΓ istikoglou ως φιλελεύθερος ίσως με διαφωτίσεις

2 Νοεμβρίου 2006

Radio Ga Ga

Εδώ και αρκετά χρόνια (πάνω από 4) έχω εγκαταλήψει το κουτί της τηλεόρασης. Θα κάτσω μόνο να δω κανέναν καλό αγώνα ή ταινία. Από εκεί και μετά ότι παίρνει το μάτι μου επειδή την έχουν ανοιχτή οι υπόλοιποι του σπιτιού. Προτιμώ το ραδιόφωνο και θα σας προτείνω κάποιες ραδιοφωνικές εκπομπές που ακούω και τις γουστάρω (και κάποιες που δεν παλεύονται με τίποτα)

Must
10-12 Η πίπα της Ειρήνης (Libero 104.7)
Κόλκας και Πλιάκος για καλή καζούρα
12-2 Σερβετάς και η παρέα του (Ράδιο Θεσ/κη 94.5)
Η καλύτερη εκπομπή

Καμιά φορά
8-10:30 Κοκταίλ (Extra Sport 103)
7-10 Με Ραγκάτση και ότι κάτσει (Libero 104.7)
13-15 Σκύλος (1055 Rock)
14:30-15:00 Σχόλιο Γεωργίου στην εκπομπή στο Πέναλντι (Libero 104.7)
18-20 Οι σπεσιαλίστες (Extra Sport 103)
22-24 Midnight Express (Ράδιο Σπορ 98.7)

Με τίποτα
όλες τις εκπομπές του Metropolis
τις στοιχηματικές εκπομπές
τις εκπομπές με σπαστικές trendy φωνές
τις χριστιανικές