30 Αυγούστου 2011

Rage Against the Screen

Καλοκαίρι ή χειμώνας δεν έχει σημασία. Δουλειά ή σπίτι πάλι δεν έχει διαφορά. Περνάμε (με τη θέλησή μας) πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη. Οθόνη τηλεόρασης και οθόνη υπολογιστή κατά κύριο λόγο. Και στην πρώτη απλά αποσβολωνόμαστε. Στη δεύτερη μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πάλι αποσβολωνόμαστε και χωρίς να το καταλαβαίνουμε από πάνω. Το χειμώνα θα χουμε και παραπάνω δικαιολογίες αλλά μία είναι η λύση: απεξάρτηση  βρίσκοντας πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούμε. Δεν θα είναι εύκολο αλλά θα προσπαθήσουμε. Waaaaake Uuup!

28 Αυγούστου 2011

Μακροχρόνιες σχέσεις/μη-σχέσεις

Παρατηρώντας τι συμβαίνει γύρω μου όσον αφορά τον ευαίσθητο τομέα των σχέσεων (sic) μια γρήγορη διαπίστωση είναι ότι υπάρχουν δύο καταστάσεις:
  1. Μακροχρόνιες σχέσεις
  2. Μακροχρόνιες μη-σχέσεις
Το 99% όσων γνωρίζω (συμπεριλαμβανομένου και μένα) βρίσκονται σε μια από τις δύο καταστάσεις. Σπάνια κάποιος θα κάνει κάτι περιστασιακό ή σχετικά σύντομο πλέον. Ίσως είναι και η ηλικία που έχουμε φτάσει που σιγά-σιγά οι περισσότεροι κατασταλάζουν στις επιλογές τους. Ίσως και να χουν μάθει σε αυτή την κατάσταση. Αυτό το τελευταίο φαίνεται να ισχύει περισσότερο για το 2.  Όπως και πιθανότατα οι περισσότεροι από το 2 θα ήθελαν να είναι στο 1 αφού δεν έχουν κάτι πιο free. Συμπεράσματα και τα αίτια των δύο καταστάσεων μπορεί να βγάλει ο καθένας, ιδιαίτερα αν ανήκει σε αυτές τις δύο.

26 Αυγούστου 2011

Sepultura - Beneath the Remains

Έχουν περάσει τόσα χρόνια από τους παλιούς καλούς Sepultura, που αυτά που μας τους θυμίζουν πια, είναι το groove των Soulfly και η επιθετικότητα των σημερινών Sepultura. Τότε όμως αυτά έδεναν τέλεια και παρά την ξερή παραγωγή κυκλοφόρησαν δίσκους-σημεία αναφοράς.
Από τους τρεις κορυφαίους τους θα επιλέξω αυτόν που είχα πιο παραμελημένο και κάπως αδικημένο. To Beneath the Remains είναι καθαρά thrash δίσκος με δικό του όμως χαρακτήρα. Οι καταιγιστικές του στιγμές σε κάνουν να προσπαθείς να επανέλθεις και να τρέξεις να ελέγξεις όλη την τότε δισκογραφία τους. Stronger than Hate, Slaves of Pain,το ομώνυμο. Και μόνο αυτά θα έφταναν να τον κάνουν διαχρονικό. Υπάρχει όμως και το Mass Hypnosis και το Lobotomy (γιατί όχι) που συμπληρώνουν το κοκτέιλ. Και αφήνω τελευταίο, το για χρόνια παρεξηγημένο υπερκομμάτι Inner Self. Μέχρι που είδα τον χαμό στο pit τότε στο Rockwave του 2004, το είχα για μάπα. Noncomformity in my Inner Self!

24 Αυγούστου 2011

Χουβαρδαλίκι

Κρίνοντας εξ ιδίων θα ένοιωθα άβολα σε κάποιες περιπτώσεις όταν με κερνάνε-μου προσφέρουν και γω δεν ανταποδίδω. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι μόνο μου βγαίνει  το ανταποδοτικό αλλά θέλω με τον τρόπο μου να ευχαριστήσω τον άλλον όταν κάνει μια γενναιόδωρη κίνηση. Βέβαια θέλει τον τρόπο του γιατί αλλιώς γίνεται γελοίο. Όταν πχ πας να κάνεις τον λεφτά και τον χορηγό γιατί θα κεράσεις έναν καφέ, κάπου το χεις χάσει. Έτσι όταν γνωρίζω άτομα που είναι επί της ουσίας γενναιόδωρα και "χουβαρντάδες" (και σε αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο το Ε1 τους) χαίρομαι να κάνω παρέα μαζί τους. Η μιζέρια και η μη ανταπόδοση δεν είναι από τα αγαπημένα μου.

23 Αυγούστου 2011

Μπιτς Μπαρζ

Πολύ θάλασσα φέτος. Από Ιούνη έως τώρα μουλιάσαμε. Και ακόμα έχουμε. Πολλές από τις φορές θα πας σε μπιτς μπαρ. Από κάτι καινούργιο και μόδα, πλέον έχουν γίνει δεδομένο. Άμα πας θάλασσα και δεν πας σε μπιτς μπαρ, νιώθεις και φτωχός! Και τι σου προσφέρουν;
  • Δε βρίσκεις να καθίσεις αν πας κατά τη μία.
  • Έχει κρατήσεις και PR.
  • Δεν χρεώνουν τις ξαπλώστρες (συνήθως) αλλά σου βάζουν καπέλο στις τιμές. Κοροϊδία.
  • Έχει και κει παιδάκια!
  • Αξίζει μόνο προς απόγευμα αν έχει κανένα παρτάκι.

17 Αυγούστου 2011

Game of Thrones

Αν την αντιμετώπιζα σαν μια αμερικάνικη σειρά θα την έλεγα πειραχτικά Gay of Thrones. Έλα όμως που τα βράδια στη Σίβηρη περιμέναμε με προσμονή την ώρα να βάλουμε να δούμε επεισόδια της σειράς πάρα να βγούμε στα μπαρ της Χαλκιδικής. Με πείραξε ο ήλιος; Ίσως.
Βασισμένο σε ένα βιβλίο φαντασίας, διαδραματιζόμενο σε έναν κόσμο μεσαιωνικό αλλά όχι πραγματικό, παρακολουθούμε ένα πλέγμα ιστοριών γύρω από το βασιλικό θρόνο και όχι μόνο. Οι ανατροπές είναι αναπάντεχες, οι χαρακτήρες όχι κλισέ και το ενδιαφέρον αμείωτο. Δηλώνω φαν της εποχής (τα power/epic ακούσματα επανήλθαν στο playlist μου) και σε συνδυασμό με το καλό και καθόλου ανιαρό-αφελές σενάριο αδημονώ ήδη για τη συνέχεια της σειράς την επόμενη χρονιά.

Winter is coming…

Σημείωση: Η δεύτερη σεζόν ξεκινάει 15 Απριλίου 2012 :@ 

16 Αυγούστου 2011

Communication Breakdown

Και όταν λέω communication εννοώ την επαφή με την επικαιρότητα, με το τι τρέχει. Ιντερνέτ δεν είχα για 12 μέρες, ούτε και τηλεόραση. Στο ράδιο τα πολύ βασικά. Οι κλασσικές έξοδοι το βράδυ ατόνησαν. Ο «διαφορετικός» τρόπος ζωής δε με άλλαξε αλλά ούτε φυσικά με χάλασε. Βρίσκεις χρόνο για άλλα σημαντικά πράγματα, γλιτώνεις λίγο τη βαβούρα του γύρω σου. Καλύτερα ή να ασχολείσαι ουσιαστικά με το τι συμβαίνει (σε σημείο παρέμβασης) ή να μην τα χεις συνέχεια πάνω από το κεφάλι σου.
Η ανασυγκρότηση έγινε σε ένα βαθμό, κάποια μικρή προετοιμασία για το φθινόπωρο, προχωράμε.