31 Μαρτίου 2013

Digital γκρίνια

Σχεδόν 10 χρόνια πρέπει να υπάρχει το blogger, που ανήκει στον μεγάλο αδελφό aka Google. Κι όμως τις τελευταίες 2 μέρες δεν μπορώ να αλλάξω το Playlist ούτε και να προσθέσω τι ταινία είδα. Μήπως απενεργοποίησαν τα εν λόγω gadget μια ωραία πρωία; Όπως θα κάνουν με το igoogle που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και θα το τελειώσουν το Νοέμβριο. Και τον reader θα τον πάψουν τον Ιούλιο άρα ουσιαστικά από τότε μιλάμε.
Όλοι διαβάζουμε pdf. Ένα νέο σχετικά φρούτο είναι το epub. Για να τα διαβάσεις με τον Adobe Digital Editions είναι λες και άνοιξες τον Adobe Reader το 1997 :@ Κι αυτό γιατί ούτε zoom δεν μπορείς να κάνεις!
Εταιρίες κολοσσοί της τεχνολογίας και σε λίγο δισκέτες θα χρησιμοποιούμε πάλι.

22 Μαρτίου 2013

Γυάλινος κόσμος

Δεν γνώριζα την υπόθεση παρά μόνο είχα όρεξη για θέατρο και έτσι γράψαμε τα ονόματά μας στη λίστα για να μπούμε μέσα. Κατάμεστο το θέατρο ιδιαίτερα από νεαρό κόσμο (κοπέλες).
Αυτό που παρακολούθησα ήταν ένα πολύ καλοφτιαγμένο και πλασαρισμένο προϊόν. Και δεν το λέω αρνητικά-αντιθέτως. Μέσα στις κοντά 2 ώρες παρουσιαζόταν το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον μιας καθημερινής αλλά και προβληματικής οικογένειας από άλλη εποχή και μέρη που όμως δεν απέχει από το σήμερα. Δε πιστεύω ότι ήθελε να βγάλει νοήματα ή να δώσει τη λύση στην κρίση :Ο Σου παρουσιαζόταν η δυνατή και έντονη πραγματικότητα τριών ατόμων που αν και συγγενείς τους χώριζαν τόσα όσα τους ένωναν.

16 Μαρτίου 2013

Ήρθε ο καφές στην πόλη

Από χρόνια την πόλη μας την αποκαλούσαμε σκωπτικά φραπεδούπολη, καφεδούπολη. Κι αυτό γιατί δε νομίζω ότι παράγει και τίποτα άλλο. Πριν από ένα χρόνο και βάλε άρχισαν να ξεφυτρώνουν σε κεντρικά σημεία της πόλης, καφέ μιας λαρισαϊκής αλυσίδας. Χαμός από κόσμο. Θα ναι φτηνά ή θα χει κάτι διαφορετικό σκεφτήκαμε. Γιατί από χώρο (που είναι και το σημαντικότερο όταν πας για καφέ) δεν έλεγαν τίποτα. Πριν 2 βδομάδες είδα ότι και στη διαγώνιο θα ανοίξει. Σήμερα το μεσημέρι διαπίστωσα ότι δίπλα στο στέκι μας θα ανοίξει ένα μεγάλο. Και επιστρέφοντας προς στο σπίτι είδα ότι σε ένα εγκαταλελειμμένο κατάστημα έβαλαν ταμπέλα.
Πλέον ούτε καφεδούπολη δε μπορούμε να λεγόμαστε. Απορώ τόσο καιρό τι σέρβιραν οι χιλιάδες καφετέριες που υπάρχουν στην πόλη αφού τώρα ήρθε ο καφές...

14 Μαρτίου 2013

Thrashing all around

Το μάθημα στο δημοτικό πλέον έχει περάσει σε φάση thrash. Δηλαδή το φχαριστιέσαι, το ζεις πολύ έντονα και όταν φεύγεις νοιώθεις μια μικρή εξουθένωση.
Οι μικροί το μάθημα των υπολογιστών το αντιμετωπίζουν με τόσο κέφι λες και θα βγει η αυθεντική σύνθεση των Metallica και θα παίξει όλο το Kill 'Em All. Η προσπάθεια να τους βάλεις σε πλαίσια μαθήματος είναι κουραστική και η φωνή πάει σύννεφο. Πέρα από το αντικείμενο (επαφίεται στον πατριωτισμό σου) ο τρόπος διαχείρισης κάθε τάξης είναι το νούμερο 1. Αλλιώς είναι η πέμπτη τάξη, αλλιώς η τετάρτη κλπ. Και έτσι μηχανεύεσαι τρόπους αφού δεν έχεις κάποιον που να δουλεύει σε αντίστοιχη φάση να ανταλλάξεις σοβαρές ιδέες.
Για να μην μακρηγορώ η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να περάσουμε από το thrash της δεκαετίας του 80 (Eternal Devastation, Persecution Mania) στη δεκαετία του 90 (Seasons In The Abyss, Set The World On Fire, Outcast). Έχω μεγάλες προσδοκίες;

12 Μαρτίου 2013

Καλύτερα επαγγέλματα

Ο αρθρογράφος της συγκεκριμένης δημοσίευσης για το καλύτερο επάγγελμα δεν έχει έρθει στην Ελλάδα. Γιατί αν πάει σε δημοτικό γυμναστήριο του δήμου Θεσσαλονίκης θα αλλάξει σίγουρα γνώμη:
  • οι γυμναστές είναι περισσότεροι από τους αθλούμενους
  • πηγαίνουν 5 ώρες την ημέρα, βαριά
  • όταν είναι εκεί είτε κάθονται είτε πίνουν καφέ έξω
  • στα προγράμματα ούτε ιδρώνουν και σχεδόν πάντα αργούν να μπουν με αποτέλεσμα να γκρινιάζει καμιά θειά
  • η γκρίνια που ακούς όταν κάθονται, σου φέρνει στο μυαλό όσα έχεις για τους μόνιμους
  • κερασάκι στην τούρτα: αν δεν έχεις ιατρική βεβαίωση δεν μπορούν να σε δεχθούν. Τα παιδιά και τα ανήψια τους ούτε βεβαίωση ούτε φυσικά πληρώνουν κάτι
ΥΓ Σφίγγουμε :P

4 Μαρτίου 2013

Μαρς

Έχω δηλώσει κατά καιρούς ότι δεν γουστάρω τον Σεπτέμβρη. Ο Μάρτης όμως είναι πούστικος μήνας. Μόνο με την ιδέα ότι μπαίνει η άνοιξη, ότι βγάζει και λίγο ήλιο συν καμιά γιορτή φτάνει: οι ιώσεις καραδοκούν ενώ οι αλλεργίες οργιάζουν. Ο nerd της καρδιάς μας θα σας ενημερώσει και για τις αλλαγές στον οργανισμό.
Ξεκίνησα και γω λοιπόν με την ορμητικότητα του Μαρς σήμερα αλλά η πανωλεθρία που ακολούθησε θα έπρεπε να ήταν αναμενόμενη. Θα υπάρξει συνέχεια και αύριο με ανάλογα αποτελέσματα κατά πάσα πιθανότητα. Αν τη βγάλουμε καθαρή τον υπόλοιπο μήνα καλά θα μαστε. Υποχώρηση