17 Φεβρουαρίου 2006

Σάτιρα (;)

Το «σταρ σύστεμ» της Ελλάδας και το trash tv που το περιβάλλει δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπάρχει εδώ και καιρό και θα διαιωνίζεται όπως φαίνεται. Ακόμα και αυτοί που παρακολουθούν τις εκπομπές που ασχολούνται με ηλίθια ζητήματα της αδιάφορης ζωής των «σταρ», αναγνωρίζουν το χαμηλό επίπεδο των εκπομπών. Το γιατί τις βλέπουν ας το αφήσω για άλλη φορά. Υπάρχουν όμως και άλλες ιστορίες, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν θέμα συζήτησης ακόμα και για άτομα που τους προκαλούν αναγούλα οι παραπάνω εκπομπές. Παράδειγμα αυτής της κατηγορίας αποτελεί η κόντρα Αναστασιάδη - Χ”νικολάου καθώς και Λαζόπουλου – Κούγια. Παραθέτω μια πολύ κατατοπιστική προσέγγιση της κ. Διαμαντάκου στην εφημερίδα «Τα Νέα»:
«Μπορεί (η σάτιρα) όταν είναι εκλεπτυσμένη και προχωράει σε βαθύτερα επίπεδα από την εικόνα, να εκφράσει κοινωνικά ή και πολιτικά κινήματα. Η σάτιρα του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» είναι εμφανές ότι δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες. Είναι εφήμερη, άμεση, πρόχειρη ακριβώς όπως το θέαμα που υπηρετεί και μέρος του οποίου αποτελεί. Είναι τηλεόραση για την τηλεόραση. Είναι η σάτιρα του περιτυλίγματος. Δεν αγγίζει επ’ ουδενί το σύστημα, την ουσία, το πανίσχυρο δίχτυ των μιντιαντάρλινγκ που είτε αγαπιούνται είτε σφάζονται παραμένουν αυτές μόνο πρωταγωνιστικές προσωπικότητες και πηγές παραγωγής κουλτούρας, αυτές σφραγίζουν τα ήθη.»
Τι μας αφορούν λοιπόν τα προσωπικά των εν λόγω κυρίων, ποια η διαφορά τους από τους άλλους «σταρ» και γιατί μπερδεύουν τη σάτιρα με την αυτοπροβολή τους;

5 σχόλια:

Sleepless είπε...

Τα πράγματα περάσαν σε άλλη φάση όσον αφορά τη σάτιρα αυτό είναι σίγουρο.Δεν συμφωνώ πάντως ότι αυτό που ετοιμάζει κάθε φορά ο Λαζό είναι πρόχειρο.Μελετημένη τηλεοπτική επίθεση πιο πολύ μου κάνει όπως και του Θέμου στο τελευταίο Όλα!
Υ.Γ.Τα Νέα μήπως τα διάβαζες στην Κρήνη;
Υ.Γ.2 Go fucking Arise!

Anton είπε...

Γέλιο ρίχνουμε αλλά μέχρι εκεί.
ΥΓ Όχι της Παρασκευής 17/2 ήταν

Ανώνυμος είπε...

\asxeto
Ο καλός ο φίλος στα κομμεντ φαίνεται
\endasxeto

\beginquote
Τι μας αφορούν λοιπόν τα προσωπικά των εν λόγω κυρίων
\endquote
Σωστό, δεν μας αφορούν καθόλου. Όμως γιατί ακόμα υπάρχουν εκπομπές να να προβάλλουν;Ο τηλεοπτικός Θεός(AGB) έχει βγάλει το συμπέρασμα, πως υπάρχουν άτομα που βλέπουν αυτού του είδους τις εκπομπές. Αφού υπάρχει ζήτηση γιατί να μην υπάρξει και προσφορά;Άλλος βλέπει κανάλι τις βουλής, άλλος Fear Factor και άλλος σκατιάνα. Αφού το πνευματικό του επίπεδο είναι για σκατιάνα, και Λαζό, δεν δυνάμεθα(sic) εμείς να του αλλάξουμε τις πνευματικές του ρίζες.

Sleepless είπε...

Εννοείται στον κολλητό μου δεν θα κάνω Post;Ρε Ιστίκογλου γαμώ τον καπιταλισμό μου όλα προσφορά και ζήτηση είναι;
Y.Γ.Δυστυχώς το reply γίνεται από Windows μηχάνημα δημόσιου σχολείου!Βάλτε MacOSX στα σχολεία!

Ανώνυμος είπε...

\beginquote
Ρε Ιστίκογλου γαμώ τον καπιταλισμό μου όλα προσφορά και ζήτηση είναι;
\endquote
Φυσικά. Εάν εγώ θέλω να δω Σκατιάνα, να καπνίσω μαριχουάνα, να αγοράσω ένα πανάκριβο iMac(ου), ποιός είσαι εσύ που θα μου το απαγορεύσεις;
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί για τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης βρίζεις τον καπιταλισμό(ο οποίος σου παρέχει την υλική ευημερία που εσύ απολαμβάνεις)
Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης είναι ένας universal νόμος, ανεξαρτήτος οικονομικού συστήματος.