28 Μαρτίου 2007

Πάσχα->Διακοπές

Νωρίς φέτος το Πάσχα αλλά δε νομίζω να χαλάει κανέναν. Όπως κάθε γιορτή είναι ευκαιρία να ξεφύγουμε. Καλό θα ταν να ξεφεύγαμε και κυριολεκτικά με καμιά εκδρομή αλλά άλλοι δεν έχουν λεφτά, άλλοι διάθεση, άλλοι παρέα. Κι όμως οι πασχαλιάτικοι προορισμοί θα κατακλειστούν και τα χωριά θα γεμίσουν. Τι γίνετε μήπως εμείς είμαστε οι φτωχοί και οι μίζεροι της υπόθεσης; :S
Μπορεί να μην πάμε πασχαλινές διακοπές αλλά μπορούμε να σκεφτόμαστε για άλλες αποδράσεις ή και που θα πάμε το καλοκαίρι.Κάποιοι το κανονίζουν για Πάρο (δε διαβάζει το blog άρα χαλαρά τον δίνω αν με ρωτήσετε), άλλοι για Σαντορίνη σε συγγενικά πρόσωπα (αυτοί είναι συγγενείς) κλπ. Εγώ θα γούσταρα εξωτερικό που σημαίνει ότι πρέπει να αφήσω την φλυαρία στο blog και να πάω να στηθώ από τα ξημερώματα έξω από ένα αστυνομικό τμήμα για ταυτότητα.

25 Μαρτίου 2007

Το τέλος της αθωότητας

Όλος ο κόσμος παίζει στοίχημα. Και καλά κάνει. Όπως και ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΠΡΟΠΟ, ΚΙΝΟ, ΕΧΤΡΑ 5, SUPER 3, ΘΥΡΑ 4 (:Ρ) κλπ. Το θέμα είναι αν είναι συνειδητοποιημένος τι συμβαίνει με όλα αυτά. Γιατί όπως δεν ισχύει ότι όλα είναι στημένα και σκηνοθετημένα έτσι δεν ισχύει ότι όλα λειτουργούν σωστά και καλά.
Παρακολούθησα χθες μια προβολή στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που είχε ως θέμα την πορεία ενός ιταλού ποδοσφαιριστή. Εν ολίγοις ο τύπος παραδεχόταν ότι από τη δεκαετία του 60 που έπαιζε αυτός έκαναν χρήση αναβολικών και έστηναν παιχνίδια. Μιλάμε για τη Serie A της Ιταλίας. Σήμερα που το στοίχημα έχει εξαπλωθεί τόσο παγκοσμίως και παίζονται αστρονομικά ποσά, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι δεν έχει εξαπλωθεί και το φαινόμενο του στησίματος; Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.
Αν σας περισσεύουν παίξτε τα στο στοίχημα. Αλλά μην πάτε ξεβράκωτοι στα αγγούρια. Ωραία θα ήταν όλα να περιοριζόταν στο γήπεδο και να βλέπαμε κάτι που να μας τραβάει. Όνειρα θερινής νυκτός

24 Μαρτίου 2007

1-1-4

Έλεγα να αναφερθώ στο ματς Ελλάς - Τουρκία πριν διεξαχθεί. 'Οχι ότι ήταν κανένας τελικός αλλά επειδή δουλειά δεν έχουν οι εκατοντάδες αθλητικοί δημοσιογράφοι το έκαναν (με τον τρόπο τους) εθνικό θέμα. Τι 25 Μαρτίου, τι Λεωνίδας, τι το ένα , τι το άλλο.
Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο ήταν μια μαύρη βραδιά. Άπειρα λάθη, λες και παίζαμε με τη Βραζιλία και τους φοβόμασταν. Αλλά και όταν μας δόθηκε η ευκαιρία προσπάθησαν και κατάφεραν να χάσουν γκολ που δε χάνονται. Συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο όλα αυτά. Όπως και οι καφρίλες στις κερκίδες. Ακόμα και στην Primera Division συμβαίνουν. Όσον αφορά τις αποδοκιμασίες όμως θα με βρείτε σύμφωνο. Όπως τους αποθεώναμε στις επιτυχίες έτσι πρέπει να αποδοκιμάζουμε τις ξεφτίλες. Γιατί μια τέτοια ήττα, όπως και να ρθε, είναι ξεφτίλα. Αν πάρουμε κάπποιο μάθημα καλό θα ναι. Γιατί ήταν ταρακούνημα για όλα τα επίπεδα: από την προεδράρα της ΕΠΟ μέχρι τον κάφρο που έδερνε το διπλανό του.

19 Μαρτίου 2007

300

Δεν τη γλίτωσα και όχι μόνο πήγα αλλά γράφω και post για την ταινία. Ανώτερη από μια ιστορική ταινία του είδους (προς αδαείς: πιο πολύ έμοιαζε ο Ξέρξης με το Ριβάλντο παρά οι 300 με το Μονομάχο!). Ανώτερη από μια ταινία βασισμένη σε κόμικ. Η αισθητική, η φωτογραφία, η σκηνοθεσία, η ατμόσφαιρα την κάνουν την πιο επική ταινία που έχει δει ο φτωχός Seventh Son. Εσείς οι λίγοι που δεν την είδατε ακόμα μην τη χάσετε. Εμένα μπορεί να μου άρεσε και γιατί μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια που η αρχαία ιστορία δεν ήταν ένα μάθημα του σχολείου αλλά ένας ολόκληρος κόσμος. Εσάς αν σας υπενθυμίσει και καμιά από τις αρετές του ανθρώπινου είδους (αυταπάρνηση, αξιοπρέπεια, ιδανικά!) κερδισμένοι θα είστε.

ΥΓ Μετά την παρακολούθηση της ταινίας και πριν πέσετε για ύπνο μην παραλείψετε να ακούσετε Manowar. Hail and kill!

17 Μαρτίου 2007

Blogging

Διαβάζω ότι το νετ έχει κατακλειστεί από blog. Πολλοί έχουν να πουν κάτι ή πολλές είναι οι ψωνάρες; Έχει τύχει να διαβάσω και γω κάποια αρκετά blog. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα να ξεχωρίσω κάποιο. Ίσως γιατί οι περισσότεροι δεν βάζουν λίγη φαντασία ίσως γιατί αυτά που γράφουν δε μου λένε εμένα κάτι προσωπικά. "Γιατί το δικό σου είναι κάτι το καταπληκτικό;" θα πουν οι περισσότεροι. Δεν είναι, άλλα άλλο είναι το θέμα. Μου κάνει εντύπωση τα πολλά comment που έχουν για αδιάφορα θέματα του στυλ "πήγα και πήρα τσιγάρα χθες". Ο προφανής λόγος είναι ότι γράφω comment επειδή έγραψε ο άλλος σε μένα.
Τέλος πάντων όλα σχετικά είναι όπως και το πως βλέπει ο καθένας το blog του. Προσωπικά δεν το έκανα ούτε για να σπάσω ρεκόρ αναγνωσιμότητας ούτε για να ικανοποιήσω κανένα ψώνιο. Αφού σκέφτομαι να βγάλω την δυνατότηtα αποστολής σχολίου. Από την άλλη αν θέλει κάποιος κάτι να πει/στείλει, εδώ είμαστε.

ΥΓ Βαγγέλη και για σένα χτυπάει η καμπάνα. Στο Γκουαντανάμο σε κλείσανε και χάθηκες;

13 Μαρτίου 2007

Τρίτη και 13

Μεγάλα παιδιά είμαστε δε νομίζω να έχει κανείς τέτοιου είδους προλήψεις. Εκτός και αν είναι τζογαδόρος ή τείνει να γίνει με την ενασχόληση με το στοίχημα... Πάντως φέτος δυο φορές μέχρι στιγμής είχαμε αυτή την ημερομηνία και θα την έχουμε ακόμα μια φορά το Νοέμβρη. Έχουν γνώση οι φύλακες

ΥΓ Δε σας άρεσε το post; Γρουσούζηδες!

9 Μαρτίου 2007

Εεεκδρομή

Ο καιρός εδώ και καιρό (τι γλωσσικός πλούτος!) είναι πολύ καλός ή καλύτερα είναι ιδανικός για εκδρομή. Εκδρομή σε μια εξοχή, σε ένα μέρος μακριά από τα τσιμέντα και τα αυτοκίνητα της πόλης. Ακόμα καλύτερα με το έτερο ήμισι σε προορισμούς όπως η Πράγα, η Βιέννη κλπ (εξού και η φωτογραφία) και πάντως όχι στα άγρια βουνά για εξαντλητικές πορείες ή σε κοντινές ταβέρνες! Είναι και η εποχή των 5ήμερων και μεγαλώνει η νοσταλγία. Τι σας λέω τώρα ε;

ΥΓ Εκδρομή θέλουμε, μάθημα δε θέλουμε
ΥΓ 2 Ιράν, Ιράκ, Περσία, Πακιστάν, αν δε μας πάτε εκδρομή θα γίνει Βιετνάμ.
ΥΓ 3 Η Βουλή συνεδριάζει κι ο Καραμανλής φωνάζει εκδρομή! :P

6 Μαρτίου 2007

Για μας κελαηδούν τα πουλιά

Πως κυλάει η ζωή ενός νέου εργαζόμενου χωρίς υποχρεώσεις;
Βγαίνει με την πρώτη ευκαιρία για καφέ όπου συναντά πάνω κάτω τους ίδιους και λέει πανω κάτω τα ίδια.
Δε σκοτώνεται στη δουλειά είτε γιατί έγινε δημόσιος υπάλληλος είτε γιατί καβατζώνεται.
Για να κάνει μια εργασία πέρα από της δουλειάς του, το κοσκινίζει δέκα μέρες.
Θέλει να πάει και κάπου εκτός από για καφέ αλλά για περίεργους λόγους δεν τα καταφέρνει παρά τον καλό καιρό.
Αν και έχει χρόνο δεν προλαβαίνει να δει κάποιους φίλους του, να ξεκινήσει γυμναστική, να οργανώσει τις δουλειές του.
Βρίζει από μέσα του τους μισούς οδηγούς που συναντά στο δρόμο.
Δοξάζει το DSL, βλέπει καμιά ταινία, παίζει το μάτι του.

ΥΓ Τι γκαντεμιά αυτή με τα εξαρτήματα υπολογιστή. Πριν λίγο καιρό παρήγγειλα οθόνη από γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά δεν υπήρχε. Την προηγούμενη βδομάδα παραγγέλνω μνήμη , με παίρνουν χθες επειδή δεν υπήρχε. Παραγγέλνω άλλη και με ενημερώνουν σήμερα ότι ούτε αυτή είναι διαθέσιμη! Τρίτη και φαρμακερή

3 Μαρτίου 2007

Should they stay or should they go

Έκατσα, όπως πάντα σχεδόν, να δω ένα ντέρμπι του Άρη. Αυτή τη φορά με την ομάδα της ΑΕΚ. Ένα ματς ήταν κι αυτό και δε νομίζω ότι πρέπει κανείς να ασχοληθεί φοβερά με το ματς καθεαυτό. Το θέμα είναι, από αυτόν αλλά και από προηγούμενους αγώνες, να προβληματιστεί καταρχήν ο προπονητής και μετά η διοίκηση για κάποιους παίκτες εν όψει της στελέχωσης της ομάδας του επόμενου πρωταθλήματος. Κάποια μέχρι στιγμής συμπεράσματα όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό:

  • Ο Κολτσίδας είναι πιο αξιόπιστος από τον επιρρεπή στο λάθος Κουλοχέρη αλλά και από τον "άμυαλο" Παπαδόπουλο.
  • Ο Κόιρα που αποκτήθηκε το Γενάρη ούτε σέντρα έχει και κυρίως δεν δείχνει ικανός να καλύψει στη θέση του.
  • Ο Χαβίτο τις πρώτες αγωνιστικές ήταν η μισή ομάδα. Έτρεχε, τρίπλαρε, κάλυπτε επάξια τη δεξιά πλευρά. Εδώ και μήνες είναι ο λόγος που η ομάδα είναι ακίνδυνη απο δεξιά.
  • Ο Κόκε είναι παίκτης κλάσης και αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ομάδα αξιώσεων τα επόμενα χρόνια πρέπει να παραμείνει ανεξαρτήτα από το κασέ του.
  • Ο Πάολο Κόστα έχει αρετές και με την κατάλληλη βοήθεια μπορεί να δώσει λύσεις.
  • Ο Γκαρσία και ο Παλαθουέλος απαραίτητοι στο κέντρο.
  • Ο Χαλκιάς είναι πραγματική εγγύηση πίσω και μακάρι να συνεχίσει με αυτή την σταθερότητα.