23 Φεβρουαρίου 2009

Κάν' το όπως ο Παλαιοκώστας

Απέδρασε ο Παλαιοκώστας και ξαφνικά τα κανάλια ξέχασαν τον Αρμαγεδδών=οικονομική κρίση. Η οποία κρίση είναι τόσο "έντονη" που για να κλείσεις ξενοδοχείο σε μια πόλη 80.000 κατοίκων πρέπει να το χεις κάνει ένα μήνα πριν! :@ Μετά από προσπάθειες και καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα περάσουμε το τριήμερο στο νομό Ιωαννίνων. Θα χει αρκετούς γνωστούς εκεί από ότι φαίνεται. Αετό δεν ξέρω αν θα πετάξω (ίσως επειδή το κάνουμε την υπόλοιπη χρονιά...) αλλά όπως μας δίδαξε για δεύτερη φορά ο μεγάλος Παλαιοκώστας, κάθε απόδραση για καλό είναι. Πάρτε το ελικόπτερο σας και ξεκινήστε!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α, ώστε Γιάννενα? Πολύ ωραία επιλογή, αλλά μην φανταστείς ότι συμβαίνει κάτι το φαντασμαγορικό τις Απόκριες. Το μόνο ενδιαφέρον είναι οι φωτιές που ανάβουν την Κυριακή το βράδυ, με κλαρίνα, δωρεάν φασολάδα και ψητά λουκάνικα. Αν είσαι της φολκλόρ διασκέδασης μια χαρά θα περάσεις. Θα συμπέσουμε το 3ήμερο στην ίδια πόλη! Θα είμαι κι εγώ Γιάννενα! Για ό,τι χρειαστείς, φίλε Seventh, πολύ ευχαρίστως να σε κατατοπίσω, γιατί τα Γιάννενα τα έχω ζήσει κοντά στα 10 χρόνια λόγω σπουδών. Ιδίως σε ζητήματα φαγητού (μια και είσαι των γκουρμέ επιλογών απ' ότι βλέπω τελευταία στο μπλογκ) μπορώ να σε διαφωτίσω, γιατί από clubbing και νυχτερινή διασκέδαση έχω μαύρα μεσάνυχτα! Απλά πες το και θα επανέλθω με λίστα must επιλογών για φαγητό και χαλαρό ποτό.

Anton είπε...

Φυσικά και να δώσεις τα φώτα σου! Φαγητό, χαλαρό ποτό, ωραία καφέ και αξιοθέατα της πόλης όλα καλοδεχούμενα. Να σε κεράσουμε κιόλας για τον κόπο σου :)

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, ας αρχίσουμε από τα εύκολα. Τα περισσότερα καφέ της πόλης είναι συγκεντρωμένα στο κέντρο και στο μώλο. Τα πιο πολλά είναι καλόγουστα και ανακαινισμένα. Θα πρότεινα καφέ στο μώλο φυσικά, ειδικά αν η μέρα είναι ηλιόλουστη. Όμως αν θέλετε πραγματικά κάτι το ιδιαίτερο, ψάξτε το "Φίλοιστρον" μέσα στο Κάστρο. Ή πάρτε το αυτοκίνητο και πηγαίνετε στο καφέ "Γραμματόσημο", που είναι στο χωριό Μάζια, ακριβώς απέναντι από τα Γιάννενα. Έχει φαντασμαγορική θέα όλης της περιοχής. Για φαγητό κορυφαία επιλογή είναι ο "Όμιλος", με πολύ γκουρμέ κουζίνα και ψιλοτσιμπημένες τιμές (γύρω στα 20-25€ το άτομο). Πιο πέρα από τις καφετέριες του μώλου είναι αρκετά εστιατόρια στη σειρά. Όλα είναι αρκετά αξιόλογα. Προτιμούσα την "Ιθάκη", με επιλογές από κοντοσούβλι μέχρι πιο εκλεπτυσμένα εδέσματα και πιο λογικές τιμές από τον Όμιλο. Αν πάτε βόλτα στο νησάκι είναι must ο καφές στην πλατεία κάτω από τον πλάτανο, αλλά αποφύγετε τα εστιατόρια του νησιού. Όσο για ποτό, πέρα από τα καφέ που μπορείς να καθίσεις το βράδυ για χαλαρό ποτάκι, υπάρχουν 2 μπιραρίες στις οποίες σύχναζα αρκετά. Είναι και οι δύο προς το μώλο, κοντά στο κάστρο. Η "Πρεσβεία" είναι παλιό νεοκλασικό σπίτι και η "Βύνη" που είναι πιο ζεστός χώρος και πιο μοντέρνος (το πιο πιθανό είναι να είμαι εκεί Σαββατόβραδο! Πηγαίνω συστηματικά όταν είμαι Γιάννενα). Έχουν μεγάλη ποικιλία και καλές τιμές. Άλλες προτάσεις: Σύγκλητος, σε ένα στενάκι πίσω από τη Νομαρχία, "Ναυτάκια" στην περιοχή Σκάλας στο μώλο. Ελπίζω να σε κατατόπισα. Να περάσετε καλά!

Anton είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες. Θα τις εκτυπώσω να τις έχω στα Γιάννενα! Ελπίζω να περάσεις καλά στην πόλη σου :)

Anton είπε...

Τα λέμε στη "Βύνη" το Σαββατόβραδο λοιπόν. Θα με αναγνωρίσεις από την φώτο :P

Mousel είπε...

Ρουλάκι ο Έβδομος είναι ο ψηλός δεξία στη φωτογραφία (για να ξέρεις ποιον να ψάξεις...)