30 Αυγούστου 2009

Μετριότης μετριοτήτων

Έχει κάποιες μέρες που ανακοινώθηκαν οι βάσεις. Καταρχήν δεν ξέρω πόση βαρύτητα έχει πια να περάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς επαγγελματικά θα είσαι υπάλληλος και με την αναγνώριση των "κολεγίων" όλα ίδια είναι.
Εντύπωση μου έκανε πάντως που οι παιδαγωγικές σχολές πέρασαν ακόμα και νομικές. Ο λόγος γνωστός. Το αποτέλεσμα όμως; Υποτίθεται ότι τα δυνατά μυαλά πάνε σε δυνατά αντικείμενα. Έτσι μπορεί να πάει μπροστά το πράγμα. Αν περιοριστείς σε ένα δημοτικό με παιδάκια δε νομίζω ότι εκμεταλλεύεσαι πλήρως τις δυνατότητές σου. Τέλος πάντων παιδιά προορισμένα να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι είναι. Καλά κάνουν.

27 Αυγούστου 2009

Καλύτερες διασκευές Pt II

Και οι, κατ' εμέ, επτά καλύτερες

1. Dream Theater - Gangland (Iron Maiden)

Πως να μετατρέψεις ένα μέτριο τραγούδι σε ενδιαφέρον

2. Firewind - Maniac (Michael Sembello)

Μεταμόρφωση μιας pop μελωδίας σε ωραίο τραγούδι.

3. Live - I Walk The Line (Johnny Cash)

Τραγουδάρα!

4. Nevermore - Love Bites (Judas Priest)

H αγαπημένη μου διασκευή ever.

5. Ronnie James Dio & Yngwie Malmsteen - Dream On (Aerosmith)

Φωνάρα με φοβερή κιθάρα.

6. Nightwish - Over The Hills And Far Away (Gary Moore)

Απογειώνεται.

7. Warrel Dane - Lucretia My Reflection (Sisters of Mercy)

Κόλλημα.

26 Αυγούστου 2009

Καλύτερες διασκευές Pt I

Κάποτε είχα ακούσει την ατάκα ότι "οι καλλιτέχνες κάνουν διασκευές όταν δεν έχουν έμπνευση". Ή κάπως έτσι. Κάποτε μάλιστα είχαν γίνει μόδα μετά το Garage Inc των Metallica. Όπως και να χει μια καλή διασκευή μπορεί να κάνει καλύτερο το κομμάτι. Τουλάχιστον θα μας το ξαναθυμίσει ή αν είμαστε νέοι και άσχετοι να μας το μάθει. Καλοδεχούμενες λοιπόν και εδώ διάλεξα αυτές που βρίσκω εγώ καλύτερες. Επειδή είναι αρκετούτσικες (και όχι για να κάνω περισσότερα post :@) τις χώρισα σε δύο μέρη. Οι δέκα πρώτες.

1. Crematory - Temple of Love (Sisters of Mercy)

Τα πλήκτρα δίνουν άλλη ατμόσφαιρα.

2. Demons & Wizards - Immigrant Song (Led Zeppelin)

Galloping από τον (δεύτερο) expert του είδους.

3. Guns n' Roses - Knockin' On Heaven's Door (Bob Dylan)

Κλασσικά πράγματα.

4. H.I.M. - Wicked Game (Chris Isaak)

Η φωνή όλα τα λεφτά.

5. Marilyn Manson - Working Class Hero (John Lennon)

Πεθαίνει...

6. Melissa Etheridge - Refugee (Tom Petty And The Heartbreakers)

Αν ακούσεις το αυθεντικό θα απορείς ποιος είναι πιο άντρας.

7. Metallica - Astronomy (Blue Oyster Cult)

Δυναμική εκτέλεση.

8. Motörhead - Louie, Louie (Richard Berry)

Respect.

9. Orgy - Blue Monday (New Order)

Οι κιθάρες δεν έβλαψαν κανέναν.

10. Sepultura - Orgasmatron (Motörhead)

Από αυτούς το μάθαμε.

25 Αυγούστου 2009

Ozzy Osbourne - The Ultimate Sin

Δίσκος του Ozzy και στην κατηγορία κρυμμένα διαμάντια; Κι όμως το Ultimate Sin πρόκειται για τον πιο υποτιμημένο δίσκο από τους κριτικοί αλλά και από τον ίδιο που τον αποκάλεσε "αλκοολική μαλακία" :@
Επιρρεπής στις καταχρήσεις, γεγονός που δεν τον επηρέασε στη σύνθεση σπουδαίων δίσκων. Βέβαια τη φήμη την έχτισε από το image και τις χαζομάρες αλλά και γιατί ήταν frontman των Sabbath αλλά και άντρας της Sharon :@ Στον δίσκο τον ίδιο τώρα, καταρχήν έχουμε το καλύτερο εξώφυλλο σε όλο τον κατάλογο του. Μουσικά, που είναι και όλη η ιστορία, το έμπα γίνεται με το ομώνυμο με το πολύ πιασάρικο ρεφρέν. Σήμα κατατεθέν για τον ήχο του δίσκου που είναι κάπως πιο μελωδικός από τους προηγούμενους του και όχι τόσο βαβουριάρικος όσο στην Wylde εποχή. Όπως σε κάθε μεγάλη κυκλοφορία έτσι κι εδώ δυσκολεύεσαι να βρεις μέτρια στιγμή. Το γνωστό Shot in the Dark τραβάει τα βλέμματα, το μελαγχολικό Killer of Giants προβληματίζει με τους στίχους του, τα πιο up-tempo Secret Loser, Thank God for the Bomb σε βάζουν σε ρυθμό. Δεν υστερούν και άλλα δυο κομμάτια, το Fool Like You και Never Know Why αλλά γιατί πάει πίσω το Lightning Strikes; Για να μην πολυλογώ αν σε κερδίσει ο ήχος από το εναρκτήριο κομμάτι τότε δεν θα ξεκολλήσεις. Διαφορετικά πάμε για άλλα...
ΥΓ Μπράβο και ξανά μπράβο στο παλικάρι από την Καλαμαριά που αξιώθηκε να παίξει στην μπάντα του Ozzy. Ο λόγος για τον Gus G.

23 Αυγούστου 2009

Κινηματογράφος

Καλοκαιριάτικα δεν βλέπουμε ταινίες αλλά με το πέρασμα του χρόνου μαζεύτηκαν αρκετές.

  • Dead Poets Society
    Εξαιρετική ταινία. Μηνύματα για τη ζωή (από τότε μάθαμε όλοι το Carpe Diem), προβληματισμός, συγκίνηση.

  • The International
    Καλοί οι πρωταγωνιστές και καλό το τελικό αποτέλεσμα. Πολιτικό θρίλερ που διαδραματίζεται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης
  • Million Dollar Baby
    Το μποξ με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Παραδόξως οι ταινίες με μποξ με κερδίζουν. Συγκινητική ιστορία μιας φτωχιάς (sic) που με την προσπάθεια καταφέρνει να πιάσει τους στόχους της έστω και πρόσκαιρα. Ωραία η ματιά του Eastwood. Που πας χωρίς οικογένεια της προκοπής...
  • Manhattan
    Κλασσική ταινία του Woody Allen. Προσπάθησα αλλά δε με κράτησε.
  • Four Weddings and a Funeral
    Επειδή την έχουν δει οι περισσότεροι και έχει καλά σχόλια, μάλλον γι αυτό δεν ξετρελάθηκα. Την κρατούσε ότι είχε ένα αγγλικό στυλάκι γιατί αν ήταν αμερικάνικη παραγωγή θα ταν για τα σκυλιά.
  • Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
    H τρίτη ταινία της σειράς. Προσωπικά έβγαλα γέλιο. Άντε και τέταρτο μέρος.
  • How To Lose Friends & Alienate People
    Κακά τα ψέματα, ο τίτλος μαζί με την Megan Fox με εσώρουχα και στην πισίνα είναι αυτά που αξίζουν στην ταινία τελικά.
  • Monsters, Inc.
    Έξυπνη ταινία με ώραιους χαρακτήρες και ωραία εξέλιξη. Για πάντα παιδιά.
  • Wanted
    Αν και από υπόθεση είναι γαμοπεριπέτεια, η ροή της ταινίας είναι σφιχτοδεμένη και σε κρατάει, μην σου πω σου φτιάχνει τη διάθεση.
  • About Schmidt
    Ο Jack Nicholson είναι ένας περίεργος συνταξιούχος. Πεθαίνει και η γυναίκα του και μετά χάνει τη μπάλα ολίγον τι. Αμερικάνικες καρικατούρες. Αργούμε ακόμα...
  • Match Point
    Η προσέγγιση του Woody Allen στο θέμα "δοκάρι και μέσα-δοκάρι και έξω". Το αγγίζει, βάζει και τη νευρωτική Scarlett Johansson και έδεσε το γλυκό.
  • Illuminati
    Μεταφορά του βιβλίου του Dan Brown όπως και το Da Vinchi Code. Πιο επιτυχημένη αυτή τη φορά, δεν κάνει κοιλιά ενώ και τα αξιοθέατα από τη Ρώμη μου θύμισαν το πρόσφατο μου ταξίδι :)
  • Gran Torino
    Ο στραβός Eastwood σε μια γειτονιά. Όλα τόσο καθημερινά όσο και τρομακτικά. Die with your boots on Clint
  • Revolutionary Road
    O DiCaprio και η Kate Winslet είναι ένα νεαρό παντρεμένο ζευγάρι. Η μετακίνηση στην επαρχία δεν φαίνεται να έχει καλά αποτελέσματα. Δύσκολο να κρατήσεις μια σχέση όπου και να ζεις, όποια εποχή και να είναι.

20 Αυγούστου 2009

Η ξεκούραση του τουρίστα

Οι διακοπές μου (όπως ξέρετε) ήταν γεμάτες. Χαρά στο κουράγιο αυτών που συνεχίζουν ακάθεκτοι και για τρίτη βδομάδα ;) Μια που πλέον προέκυψε προσωπικός χώρος στην Χαλκιδική, είναι μια ευκαιρία για μια ολιγοήμερη απόσυρση. Η ξεκούραση του τουρίστα με άλλα λόγια :P Σκοπός να κόψω το δίπτυχο καφέδες-ίντερνετ και να ασχοληθώ-χαλαρώσω με άλλα αντικείμενα. Ελπίζω το περιβάλλον εκεί να με εμπνεύσει. Μπάνιο, βιβλία, γυμναστική. Πράγματα που και εδώ μπορώ να ασχοληθώ αλλά που ως δια μαγείας δεν προλαβαίνω :@ Για να δούμε.

ΥΓ Σαν το συνονόματο άγιο και γω θα διάγω μοναχική ζωή εκεί ...

17 Αυγούστου 2009

Λακωνία

Καπάκι στη Μήλο βρεθήκαμε στην ιστορική Λακωνία. Όρεξη να βλέπεις αξιοθέατα σε αυτή την περίπτωση.
Σπάρτη
Μικρή, συμπαθητική και χαλαρή η πόλη. Αν έχεις συνηθίσει στο έξω θα απογοητευτείς αλλά αν είσαι σε άλλη φάση της ζωής καλά είναι. Συμπαθητική η σπεσιαλιτέ "Σκεπαστή".
Μονεμβασιά
Ένας βράχος στη θάλασσα. Μια καστροπολιτεία πάνω του. Ωραίο ακούγεται και ωραίο είναι. Δε μας απογοήτευσε αλλά αν δεν είστε οπαδοί της πεζοπορίας μην ανέβετε ως την κορυφή!Μυστράς
Ξεκινώντας από την 2η πύλη, ανεβαίνεις λίγο στην ακρόπολη για τη θέα και μετά η κατάβαση έχει εκκλησίες των Παλαιολόγων και των Καντακουζηνών, τα παλάτια τους (πόσα χρόνια τα αναστηλώνουν πια;!) και όμορφες εκπλήξεις.Γύθειο
Μια ματιά ρίξαμε. Προσφορά: μπορείς να κάνεις τον εαυτό σου φιγούρα του Καραγκιόζη (και επίσημα :@) με μόνο 200 ευρώ!
Παραλίες
Ωραία η Πλύτρα, βοτσαλωτή η παραλία Βατιά στον Κότρωνα, αδιάφορο το κτήμα Πεταλέα.

12 Αυγούστου 2009

Μήλος

Όσους και και να ρωτήσεις για τη Μήλο θα σου πουν "αχ τι ωραία" και ας μην έχουν πάει οι 8 στους 10 από αυτούς :) Όντως είναι πολύ ωραίο νησί με φυσικές ομορφιές που εντυπωσιάζουν. Μέρος με στυλ και όχι κακώς εννοούμενο τουριστικό: ούτε κοσμοπολίτικο αλλά ούτε και μη ανεπτυγμένο. Αν είστε ζευγάρι προχωρήστε άφοβα. Αν δεν είστε, βρείτε πρώτα :P
Διαμονή: Ακριβούτσικο το δωμάτιο που βρήκαμε αλλά σε άριστη θέση στον Αδάμαντα και ήσυχο. Γενικά σε τέτοια νησιά θέλει να είσαι προνοητικός και να κλείσεις καιρό πριν. Ακόμα και στο λιμάνι μετρημένοι ήταν αυτοί με τις ταμπέλες Rooms to Let.
Αξιοθέατα: Είχε κάτι μουσεία αλλά παρά τις παραινέσεις δεν πήγαμε να δούμε το αντίγραφο της Αφροδίτης ή το μεταλλευτικό μουσείο :P Όμορφα τα χωριουδάκια τους, όχι πολύ γραφικά πάντως. Η Πλάκα ήταν κάπως γραφική και η πιο όμορφη, με μαγαζιά με χαρακτήρα. Ο Αδάμας καλός με ζωή πρωί-βράδυ. Τα Πολλώνια ψαροχώρι.
Παραλίες: Δυνάμεις και όρεξη να χεις και δεν θα προλαβαίνεις να πας από τη μία στην άλλη. Παπάφραγκας, Σαρακήνικο, Προβατάς, Πλάθιενα, Φυρίπλακα, Λαγκάδα, Πολλώνια, Κλέφτικο, Συκιά κλπ. Όλες με κρυστάλλινα νερά και κάποιες από αυτές (οι πιο δύσβατες) με απίστευτη φυσική ομορφιά. Τα λόγια είναι περιττά.
Νυχτερινή διασκέδαση: Όποιος έχει όρεξη για clubbing θα μείνει με αυτή. Ένα έχει το οποίο δεν επισκέφθηκα καθώς προτίμησα τα όμορφα και ήσυχα μπαράκια. Σε ζευγαροφάση όλα τους σχεδόν, με πιο βαβουριάρικα τα Aragosta, Lebetina και πιο lounge τα Άκρη, Μικρό Καφέ, Barbarossa.
Καφέ: Στο λιμάνι είχε αρκετές (κλασσικές) καφετέριες αλλά προτιμήσαμε την γλυκιά Caramella με τις τέσσερις γκαρσόνες για πέντε τραπέζια (!) και την Utopia στην Πλάκα με την πάνεμορφη θέα.
Φαγητό: Ωραίες οι ταβέρνες τους (ίσως τις βάλω σε κανένα επόμενο Gourmet) και με εξίσου καλές γεύσεις. Νοστιμότατος ο Κυνηγός, εκπληκτικό το ριζότο με καραβιδόψυχα στον Παπαϊωάννου (το σκέφτομαι και μου τρέχουν τα σάλια), ωραίο ταβερνάκι το Δίπορτο στην Πλάκα, καλό το Αραξοβόλι στα Πολλώνια
Ιστιοπλοϊκό: Μην τσιγγουνευτείτε τα λεφτά γιατί είναι εμπειρία ζωής. Από τις 10 το πρωί και για τις επόμενες 11 ώρες με το ιστιοφόρο Πάνορμος θα βουτήξεις σε τέσσερις παραλίες, θα πας σε απροσπέλαστες ακτές, θα μπεις σε σπηλιές απείρου κάλλους, θα φας το χταποδάκι σου ψημένο στα κάρβουνα μιας αμμουδιάς, θα δεις το ηλιοβασίλεμα εν πλω...

1 Αυγούστου 2009

Ciao

Καλώς εχόντων των πραγμάτων και χρησιμοποιώντας λεωφορεία και καράβια, αύριο τέτοια ώρα θα βρίσκομαι στη Μήλο. Ώρα για διακοπές! Σίγουρα θα γυρίσουμε πολλές παραλίες και θα πάρουμε αρκετά μέσα μεταφοράς αλλά ελπίζω να το απολαύσω. Εντυπώσεις και φωτογραφίες μετά την επιστροφή. Όσοι διαβάζετε αυτό το blog, είτε κάνετε τίποτα της προκοπής είτε όχι θα τα ξαναπούμε σε καμιά δεκαριά μέρες. Να περάσετε όλοι καλά.

ΥΓ Όποια ομοιότητα με αντίστoιχα post προηγούμενων ετών είναι τυχαία :P