23 Απριλίου 2010

Το βάζο με το μέλι

Δεν ξέρω πως είναι σε άλλες ευνομούμενες χώρες του δυτικού κόσμου αλλά εδώ όποιος είναι δίπλα στο βάζο με το μέλι, βάζει βαθιά το χέρι. Πρώτο παράδειγμα οι πολιτικοί. Δεν είναι (απλά) κάποιοι εξουσιομανείς ούτε φυσικά κάποιοι αγαθοί ήρωες που θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς. Και από κει και κάτω σε κάθε οικονομικό τομέα γίνεται το έλα να δεις. Λογικό είναι, αφού δεν υπάρχει έλεγχος από τους "αρμόδιους". Αλλά εκεί που σε κοροϊδεύουν μες τη μούρη σου είναι όταν νομιμοποιούν την εκμετάλλευση. Πχ τώρα που είναι η περίοδος των φορολογικών δηλώσεων, οι "αξιαγάπητοι" λογιστές για να συμπληρώσουν 5 πεδία (δουλειά λίγων λεπτών) ζητάνε 50 €. Να μην βγάλουν κανένα αμαξάκι κι αυτοί στο χαλαρό;Λογιστής πρέπει να είναι :P

3 σχόλια:

Nick είπε...

Φωτογραφίζεις μήπως το γνωστό λογιστή/πλουτοκράτη/μεγαλοπαράγοντα της πόλης; :@

Anton είπε...

Οι φωτογραφίες στην κατηγορία photo ;)

ekanou είπε...

Βασικά να κατηγορείς είτε αυτούς που κάναν τους λογιστές απαραίτητους (γραφειοκρατία του φορολογικού συστήματος) είτε τον ευατό σου που βαριέται να καθήσει 2 μέρες να κάνει τη φορολογική μόνος του (μαλλον το πρώτο).

Φυσικά αμα έχεις το μέλι δίπλα σου βάζεις βαθιά το χέρι. Που το παράλογο. Το θέμα είναι γιατί να έχεις το μέλι δίπλα σου, ποιός το έβαλε εκεί?