31 Μαΐου 2010

Nevermore - Live in Thessaloniki


Πέρασαν μέρες από την ημερομηνία του γεγονότος αλλά δε νομίζω να περιμένει κανείς μεταλλάς αυτό το blog για να έχει άμεση ενημέρωση για live και δίσκους.
Με τον τελευταίο γνωστό κολλημένο με αυτή τη μουσική (τριανταρίζουμε και μυαλό δε βάλαμε ακόμα) κινηθήκαμε στα ανίερα χώματα του Principal. Είδαμε μεταλλοπατέρες (αυτός του Musicland), μόνιμους θαμώνες (Σάββας Κωφίδης) και ακούσαμε μεταλλικές συζητήσεις. Και μπήκαμε στο χώρο μαζί με αρκετούς αλλά όχι τρομερά πολλούς άλλους.
Τη βραδιά άνοιξαν οι συντοπίτες Rex Mundi. Αν και δεν είχαν τρομερή ανταπόκριση (φέρτε τους κολλητούς σας) είχαν καλό ήχο. Το πρώτο τραγούδι μ’ άρεσε ιδιαίτερα ενώ και όλα τα υπόλοιπα όπως και η φωνή του τραγουδιστή τους ήταν μια χαρά.
Η ώρα πλησίαζε 10:30 και οι Nevermore μπαίνουν με το Beyond Within. Τραγούδι οδοστρωτήρας που όποτε το ακούω μου ρχεται να κάνω headbanging. Κλασσικά όμως ο ήχος, στην αρχή ειδικά, δεν βοηθάει. Έτσι έχασε από ορμή. Και γενικά σε όλο το live κινήθηκε απλά σε υποφερτά επίπεδα. Το setlist όμως ήταν πολύ γεμάτο και γαμάτο, με περισσότερα τραγούδια από όσα βλέπαμε στο ιντερνέτ και δύο encore. Κορυφαίες στιγμές για μένα τα Inside Four Walls και Heart Collector. Η μπάντα ήταν σε καλή φόρμα με τον Dane είχε κεφάκια και ασχολούνταν με το iphone του ενώ δεν έβγαλε το καπέλο του όλο το βράδυ.
Έτσι πρόσθεσα ακόμα μια must see μπάντα στο λογαριασμό. Να βγάζουν πιο συχνά άλμπουμ για να περνάνε και από τα μέρη μας. Άντε να δούμε ποια και πότε θα είναι η επόμενη συναυλία.

1 σχόλιο:

Nick είπε...

Ρε τώρα; Τώρα θα βάλουμε μυαλό; ΜΕΜΕΜΕΜΕΜΕΜΕΜΕΤΑΛ.

Υγ άσχετο. Γιατί βγάζει διαφορετικές γραμματοσειρές; Αν τα κάνεις paste από κειμενογράφο κάνε remove formatting [Tx]