31 Μαρτίου 2010

Καό Πάκα

Η φετινή πασχαλινή περίοδος είναι διαφορετική για την ώρα. Χαλαρότητα και ακατάσχετοι καφέδες έχουν εκλείψει. Τρεξίματα για το σπίτι, λίγη δουλειά, τακτοποιήσεις, αγορές, υποχρεώσεις. Από την άλλη όμως, την ημέρα του Πάσχα προβλέπεται εξοχή. Δε θυμάμαι ποτέ να γιόρτασα εντός των τειχών. Καλά να περάσετε όπου και αν πάτε (μακριά η κοντά) και αν κάποιος έχει σχέδια ας μας τα πει να ζηλέψουμε(;).
ΥΓ Παρατηρώ ότι το συντακτικό μου δεν είναι τέλειο με αποτέλεσμα να χρειάζεται καμιά φορά να ξαναδιαβάζεις την ίδια πρόταση. Τι να κάνουμε...
ΥΓ 2. Πάσχα χωρίς Σαντικάι δεν γίνεται :P

28 Μαρτίου 2010

Paparazzi photos

Χρόνια και ζαμάνια έχω να κάνω post στην κατηγορία Photo. Είναι που το κινητό κάνει και δυνατό κλικ και δε μπορείς σαν καλός paparazzi να βγάλεις χωρίς να γυρίσουν όλοι!

Η χαράδρα του Βίκου :ΟΕ ρε κάτι κουρασμένα παλικάριαThe writing 's on the wall

27 Μαρτίου 2010

The house Seventh built

Οι κοντινοί μου (όσοι δηλαδή διαβάζουν και το blog :P) γνωρίζουν για τις πρόσφατες αλλαγές στην προσωπική μου ζωή: ο Seventh μεγάλωσε πλέον και θα αφήσει την πατρική εστία για να συντηρεί σπίτι. Σημαντικό βήμα και επομένως μπορεί να σηκώσει μεγάλη κουβέντα το θέμα. Όσοι είναι σε ανάλογη φάση ειδικά μπορούν να το καταλάβουν καλύτερα. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί το πράγμα αλλά σίγουρα δεν σκοπεύω να γίνω όπως κάποιοι φίλοι-γνωστοί που με το που βρήκαν μια κοπέλα και μια στέγη έχουν χάσει επαφή με το σύμπαν. Όπως τη βρίσκει ο καθένας-δε λέω, απλά από ότι φαίνεται μερικοί είναι εν δυνάμει παντρεμένοι :P

ΥΓ Thanks σε όσους βοηθάνε
ΥΓ 2. Στη φώτο, το σπίτι εξωτερικά

24 Μαρτίου 2010

25η

Σα να έχουν περάσει χρόνια από τότε που η 25η Μαρτίου ήταν κάτι σημαντικό και ξεχωριστό για μένα. Τα ιστορικά γεγονότα του 1821, οι μορφές της Επανάστασης κλπ που με ενθουσίαζαν τότε, σήμερα μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (sic). Ίσως γιατί είχα ασχοληθεί πολύ τότε, ίσως γιατί με απασχολούν άλλα πράγματα, λιγότερο επικά και ηρωικά. Όπως και να χει όμως, κάποιες από τις αρετές και τις ιδέες εκείνης της εποχής καλό θα ταν να τις ξαναβάζαμε στη ζωή μας.

ΥΓ Και για τον ex Radikal που δεν θα του αρέσει η φώτο του post ας κάνει κλικ εδώ και εδώ ;)

19 Μαρτίου 2010

Οπαδική δημοσιογραφία

Όποιος ασχολείται με τα αθλητικά, λογικά θα έχει υπόψη του και τον αντίστοιχο τύπο. Εδώ και χρόνια έχουμε περάσει από τους δημοσιογράφους, που προσπαθούσες από λεπτομέρειες να καταλάβεις τι ομάδα είναι, σε οπαδούς δημοσιογράφους. Από τη μια είναι καλό γιατί ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις ενώ και οι ίδιοι δεν χρειάζεται να κρύβονται. Από την άλλη όμως, άλλο είναι να λες τι πιστεύεις και άλλο να κάνεις οπαδική δημοσιογραφία. Πωρωμένοι, μανιασμένοι, χωρίς ίχνος αντικειμενικότητας. Αν υποστηρίζουν την ομάδα σου μπορεί και να τους ακούσεις καμιά φορά. Αν όχι, σε εκνευρίζουν σα να ακούς αντίπαλο συνδεσμίτη. Και είναι άσχημο δημοσιογράφους που τους είχες μια κάποια εκτίμηση, σήμερα να τους βλέπεις έτσι.

17 Μαρτίου 2010

The Battles Rage On

Το τελευταίο διάστημα, έχουν προκύψει κάποια σημαντικά και χρονοβόρα θέματα, πέρα από τα κλασσικά της δουλειάς. Έτσι πλέον τα ωράρια και ο ελεύθερος χρόνος έχουν μεταβληθεί. Τι είναι μια δέκα, δεκαπέντε, άντε είκοσι μέρες μπροστά στην αιωνιότητα; Υπομονή και κουράγιο και θα τα καταφέρουμε. Μέχρι τότε όμως οι "μάχες" μαίνονται

15 Μαρτίου 2010

No Way Out... Continued

Ίσως είναι περίεργο αλλά τις μικρές ώρες είναι πιο εύκολο να σκεφτείς πιο καθαρά. Τουλάχιστον έτσι συμβαίνει σε μένα, Επειδή έχει λιγότερο θόρυβο; Ακόμα όμως και μέσα σε φασαρία, σε δυνατή μουσική μπορεί να έχεις εκλάμψεις. A light in the black. Ας το ρίξουμε στα ξενύχτια τότε :) Καλές βδομάδες να χουμε (οι 2 επόμενες πριν την διακοπή του Πάσχα)

What does it take to open my eyes?
What does it take to register surprise?
What does it take to feel joy?
What does it take to feel pain?

11 Μαρτίου 2010

Ράδιο αρβύλα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενημερωθεί κανείς αλλά ακόμα περισσότεροι για να παραπληροφορηθεί. Στο ιντερνέτ λοιπόν, όρεξη να χεις να βρίσκεις "πληροφορίες".
Χαρακτηριστικά, προχθές που έγιναν συλλήψεις των διαχειριστών ενός ελληνικού torrent site (αυτοί είναι πραγματικοί εγκληματίες, που δίνουν αντί να παίρνουν :@) βγήκε φήμη ότι ένας εκ των διαχειριστών ήταν μέλος της τηλεοπτικής Ράδιο Αρβύλας. Το μεσημέρι στο ράδιο τους άκουσα όλους (εκτός και αν κάνουν εκπομπή μέσα από το κελί).
Πριν μέρες πάλι, έπεσα κατά λάθος σε ένα κειμενάκι που έλεγε ότι στο διάλειμμα μιας εκπομπής ο Κανάκης πιάστηκε στα χέρια με έναν από τους άλλους για τα μάτια της Χριστίνας. Κάθε μέρα μαζί στο ραδιόφωνο είναι και κάνουνε χαβαλέ οι άνθρωποι.
Συμπέρασμα: ο κάθε μαλάκας γράφει ότι του κατέβει

Το καλό είναι ότι πρόκειται για ελαφρά θέματα. Στα βαριά είναι το πρόβλημα.

5 Μαρτίου 2010

Εθνική π***άνα

Παλιότερα είχαμε την εθνική σταρ αλλά πλέον ο κόσμος έχει απελευθερωθεί και έχουμε την εθνική πουτάνα. Ακόμα μια περίπτωση που όλοι είναι ευχαριστημένοι: η ίδια γιατί ασχολούνται μαζί της και τα κονομάει αλλά και όσοι ασχολούνται με αυτή. Δηλαδή (σχεδόν) όλοι.
Μετά τα νέα μέτρα πλέον έχουν γίνει όλα πουτάνα (ή τα χαμε κάνει πουτάνα και φτάσαμε στα νέα μέτρα;). Κάποτε θα φτάναμε ως εδώ. Καταρχάς εξαιτίας μας. Απλά μας έφτασαν πιο άμεσα οι οικονομικές συγκυρίες. Αναμενόμενη η όποια αντίδραση. Αφού υπάρχει αναταραχή λοιπόν, τουλάχιστον να οδηγήσει σε μια σωστή κατεύθυνση.

2 Μαρτίου 2010

House Of Thousand Voices

Έχοντας μεγαλώσει σε ένα σπίτι λίγων τετραγωνικών, έχεις συνηθίσει να ακούς συνέχεια ομιλίες και θόρυβο. Υπό αυτές τις συνθήκες να διαβάζεις, να συγκεντρώνεσαι, να ακούς μουσική. Ίσως έτσι να εξηγείται που σ' αρέσει να ακούς εκπομπές λόγου στο ραδιόφωνο.
Όπως όμως έχεις πλέον κουραστεί με αυτές, καθώς είτε αναλώνονται στα ίδια και τα ίδια είτε ασχολούνται με μαλακίες (αν είχε πρόθεση ο αμυντικός και ποιος είναι μεγαλύτερη ομάδα :@), έτσι και με τη φασαρία στο σπίτι. Time for a change