30 Σεπτεμβρίου 2010

Κουνητό

Έχεις ένα κινητό τεσσάρων ετών που δεν πατιέται το δεξί πλήκτρο ούτε το 6. Δηλαδή για να γράψεις τα γράμματα ο, ν και ξ θέλει ολόκληρη ιστορία. Η φωτογραφική του δεν δουλεύει. Την κάρτα μνήμης που έχει μέσα δε τη βλέπει. Η μπαταρία του τελειώνει στο άψε σβήσε. Το κρατάς όμως και γιατί δεν παίζει σάλιο ούτε για πλάκα αλλά και γιατί είναι πιο γρήγορο, πρακτικό και αξιόπιστο από ένα touch screen! Τα κάνανε καλύτερα τότε..

Άντε να βγει η επιδότηση να πάρω κανένα της προκοπής!

29 Σεπτεμβρίου 2010

Living bad dreams

Όλοι βλεπουμε όνερια περίεργα και ακατανόητα. Πριν μερικές μέρες είδα το εξής:  ενώ ήμουν έξω χτυπάει το κινητό. Το σηκώνω και ήταν η Καλομοίρα. Η γνωστή. Μου είπε ότι κέρδισα έναν διαγωνισμό. Για την ακρίβεια ήμουν στους τελικούς τρεις υποψήφιους να κερδίσω ένα ταξείδι στη Νέα Υόρκη.

Και τίθεται η ερώτηση: να κάνω κανένα ευχέλαιο;

28 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΤΕΛ

Έχω την εντύπωση ότι το χω ξανατύχει με το ΚΤΕΛ: στον πηγαιμό όλα καλά ενώ στον ερχομό λίγο μούφα. Έτσι λοιπόν τώρα που ανέβηκα Θεσσαλονίκη ήμουν σε ένα διώροφο καινούργιο λεωφορείο. Λίγος κόσμος και απλώθηκα. Κάναμε και σχετικά γρήγορα να φτάσουμε. Στην επιστροφή τώρα κάναμε 20 λεπτά παραπάνω, το λεωφορείο ήταν λίγο παλιό, ο οδηγός έκανε 10 στάσεις και γενικά ήταν λίγο κουραστική η φάση. Το κάνουν επίτηδες για να σε ξεγελάσουν να πας φαίνεται :O

23 Σεπτεμβρίου 2010

Reality, a New Beginning

Μετά από μια περίοδο που απλά ήμουν στην Τρίπολη, άρχισα να συναναστρέφομαι και μαζί της. Όσο μπαίνουν τα περισσότερα σε μια σειρά και ξέρεις που είσαι, ποια η δουλειά σου και τα λεφτά σου, τόσο ξεκινάς να λειτουργείς κανονικά. Πολλοί και ανοιχτοί οι συνάδελφοι και κοντά στην ηλικία μου. Συναναστροφές θα υπάρχουν επομένως, αλλά θέλει καλούς χειρισμούς μη χαλάσεις το κεκτημένο. Αλλά τι λέω τώρα. Αν καταφέρεις και έχεις παρέα της προκοπής, έτσι θα ζεις εδώ και όχι απλά θα υπάρχεις.

ΥΓ Το πολύ το κλεπτοΐντερνετ το βαριέται και ο χακεράς

21 Σεπτεμβρίου 2010

George



Ρίχνοντας καμιά ματιά στην επικαιρότητα και αν ξεφύγεις από την μαύρη οικονομική κατάσταση, χαίρεσαι για έναν άνθρωπο που έχει κάνει το όνειρο του πραγματικότητα: να γυρίσει όλη την υφήλιο δωρεάν και να συναντήσει διάσημους ηγέτες. Κάθε βδομάδα θα βρεθεί και σε άλλη ήπειρο. Τη μια μέρα θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εβραικών λόμπι και την άλλη με τον Αχμαντινετζάντ. Το κάνει για να μας σώσει και δεν το καταλαβαίνουμε. Αλήθεια

20 Σεπτεμβρίου 2010

Σώπα όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες

H πρώτη επαφή με αυτό το "έθιμο" της πρωινής (και όχι μόνο) κωδωνοκρουσίας ήταν φέτος το καλοκαίρι στην Σκόπελο. Λέω θα το χει το νησί.
Κατεβαίνω στην Αρκαδία και το πρώτο πρώι αρχίζει τον ντιν-ντον κάθε ώρα και το σκέτο ντιν καθε μισή ώρα. Λέω επειδή είναι κωμόπολη και το ξενοδοχείο ήταν κοντά στην κεντρική εκκλησία. Τώρα που μένω στην Τρίπολη διαπιστώνω ότι σόι πάει το βασίλειο. Ακόμα και ο συνοικιακός ναός χτυπάει ώρες-ώρες :@ Και το χειρότερο είναι ότι στις 7 ξεκινάει ολόκληρη συμφωνία μερικές μέρες. Αν τυχόν δεν πετάχτηκες από το κρεβάτι με τη μία, θα σηκωθείς θες-δε θες.

ΥΓ Τουλάχιστον μετά τις καμπάνες να ακολουθούσε το Hell 's Bells ;)

19 Σεπτεμβρίου 2010

Country legends*

Μεγαλώνουμε με κάποιες αντιλήψεις - προκαταλήψεις. Πχ ότι οι μεταλλάδες είναι σατανιστές, οι μαύροι έχουν "προσόντα", οι Πελοποννήσιοι είναι μουντρούχοι και αφιλόξενοι :@ Δεν ξέρω για τα πρώτα αλλά για το τελευταίο μέχρι στιγμής έχει διαψευθεί. Όση επαφή είχα με Αρκάδες, Πυργιώτες, Ναυπλιώτες συνάντησα πολύ φιλική και καλή διάθεση. Μερικοί χαλί να τους πατήσεις. Ίσως έτυχε αλλά σίγουρα έχει να κάνει με τι περιβάλλον συναναστρέφεσαι καθώς και αν πρόκειται για μεγάλη η μικρή πόλη. Μακάρι να συνεχιστεί έτσι και όχι έτσι :P


*Κατά το urban legends :@

16 Σεπτεμβρίου 2010

Πρήξιμο

Ενώ δεν έγραφα καθόλου σχεδόν τον προηγούμενο μήνα, εδώ και μέρες ασχολούμαι αρκετά με το blog. Είναι επειδή έχω DSL μετά από 5 μήνες. Είναι που μου ρχεται να γράψω. Είναι που είμαι σε φάση σχολείο-σπίτι, σπίτι-σχολείο και δεν έχω κυκλοφορήσει-συναναστραφεί με την πόλη. Έτσι πρήζω όσους παρακολουθούν το blog και τα χέρια μου από την πληκτρολόγηση :O
Είναι παράδοξο που σε στέλνουν κάπου που είναι μακριά από κει που θα θελες αλλά δεν έχουν ώρες να συμπληρώσεις ωράριο. Το φίλτατο roulaki δεν ξέρω αν ταλαιπωρείται ακόμα με μειωμένα ωράρια. Και ακόμα πιο παράδοξο που στα ΕΠΑΛ εξαρτάται από πόσα παιδιά θα δηλώσουν μια ειδικότητα για το εάν θα έχουν ώρες κάποιες από αυτές. Άντε εγώ είμαι περαστικός αλλά είναι λυπηρό να βλέπεις μεσήλικες να προσυλητίζουν παιδάκια για να μαζέψει άτομα η ειδικότητά τους. Δεν ασχολούμαι σε αυτό το επίπεδο αλλά αν πάνε να με κάνουν μπαλάκι, τότε θα τα πούμε.
ΥΓ Μου κάνει εντύπωση που τα περισσότερα παιδιά θέλουν να φύγουν από τον τόπο τους. Αλλά αυτό είναι για άλλο post.

15 Σεπτεμβρίου 2010

Άξιοι

Στέκεσαι, μαζεύεις τη σκέψη σου και συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί, πραγματικά σπουδαίοι άνθρωποι, τόσο κοντά σου. Και το συνειδητοποιείς και με μέτρα ορθολογικά, ρεαλιστικά. Ό,τι έχτισαν (με προσπάθεια και όχι από εκμετάλλευση) στο χαρίζουν απλόχερα. Όταν καθένας γύρω σου, ζητάει και το κάθε λεπτό του ευρώ. Και λες ότι είναι τόσα που δεν είσαι άξιος να τα σηκώσεις. Και ξανααφήνεσαι στις σκέψεις σου...

14 Σεπτεμβρίου 2010

Ίντερνεχτ

Έχεις τρεις επιλογές για να έχεις γρήγορο ίντερνετ:
  1. να επιλέξεις ανάμεσα στις διάφορες προσφορές για DSL και τηλεφωνία, με την πιο καλή μάλλον αυτής της HOL. Σύνολο σου βγαίνει 218€ για ένα χρόνο.
  2. να δοκιμάσεις τα καρτοίντερνετ, με μάλλον πιο βολικό αυτό της Vodafone με 19€ για 10 μέρες.
  3. να κλέβεις δωρεάν από τον γείτονα, με ρίσκο κάποια στιγμή να μην τον βρίσκεις κάποια μέρα.
Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα έξοδα πολλά: θα επιλέξω το 3 (τγια)

12 Σεπτεμβρίου 2010

Ναύπλιο

Κατέβηκα που κατέβηκα κάτω από το αυλάκι, θα μπαίνω μέσα που θα μπαίνω μέσα, ας το διασκεδάσω τουλάχιστον. Έτσι πετάχτηκα στο κοντινό και πανέμορφο Ναύπλιο.
Η τελευταία φορά ήταν πριν 15 χρόνια περίπου και δε θυμόμουν πολλά. Αξίζει για ένα διήμερο τουλάχιστον. Έτσι σκέφτονται και πολλοί Αθηναίοι όπως φαίνεται καθώς γινόταν χαμός από αμάξια με αθηναϊκές πινακίδες.
Πέρα από τα αξιοθέατα, αυτό που αξίζει είναι η παλιά πόλη η ίδια. Με τα νεοκλασσικά κτίσματα, τα όμορφα δρομάκια και τα πολλά-μα πάρα πολλά μαγαζιά. Αν σας περισσεύουν, θα σας φύγουν εύκολα με τις τόσες επιλογές αλλά και τις τιμές που έχουν. (Εμείς φιλοξενηθήκαμε από καλούς φίλους και δεν είχαμε τέτοιες απώλειες :P)

9 Σεπτεμβρίου 2010

Τρίπολη

Εγκαταστάθηκα στην Τρίπολη. Λίγο τα του σχολείου (που θα μαι κλπ), αρκετά τα του σπιτιού (αντε να βρω, να το φτιάξω κλπ) συν ότι κλέβω ίντερνετ και χαζεύω, δεν βοηθάνε να εγκληματιστώ και άμεσα. Δεν υπάρχει βιασύνη απλά κάποια θέματα πρώτης γραμμης πρέπει να διευθετηθούν. Και μετά; Όταν έρθει το μετά θα σας πω.
Μέχρι στιγμής αποκομίζω ότι άνθρωποι και κτίρια πάνε μαζί: το καινούργιο δίπλα στο ερείπιο, το στέρεο απέναντι από το ύποπτο. Όχι έντονες εντυπώσεις, ήπιες. Καλό χειμώνα να χουμε.

8 Σεπτεμβρίου 2010

New Metal 13 (γρουσουζιά)

Tο καλοκαίρι τελείωσε. Μαζί του ήρθαν κάποιες κυκλοφορίες. Σημαντικά ονόματα, σημαντικές και οι ίδιες;

Iron Maiden - The Final Frontier

Το έχω ακούσει αρκετές φορές και θα το ακούσω άλλες τόσες, γιατί είναι η μπάντα που μεγάλωσα, που ακόμα είμαι φαν της. Το θετικό είναι ότι ο δίσκος έτυχε μεγάλης αποδοχής. Δυστυχώς όμως εμένα όμως δε μου έκανε κάτι.
Καταρχήν το εξώφυλλο. Στους Maiden ο Eddie και οι απεικονίσείς του είναι το σήμα κατατεθέν της μπάντας. Το συγκεκριμένο είναι μακράν το χειρότερο. Όχι τόσο σαν ιδέα όσο ότι δεν είναι ένα τρομακτικό τερατάκι αλλά ένας χαρακτήρας για παιχνίδι Playstation.
Μετά η προώθηση. Όταν πουλάς το δίσκο στα περίπτερα, το επόμενο είναι να τον δίνεις με το Θέμα της Κυριακής. Ρε metal είστε!
Σίγουρα αυτά τα ξενερώματα επηρεάζουν την κρίση μου. Σε σημείο να εύχομαι να ισχύει ότι μετά τον 15ο δίσκο θα σταματήσουν να δισκογραφούν.Θα το ακούσω ξανά και ξανά, ελπίζοντας να μη μου φαίνεται σαν ένα ατελείωτο τζαμάρισμα χωρίς κάποια τρομέρη έμπνευση και riff. Up the ......?

Blind Guardian - At The Edge of Time
To έψαξα και το άκουσα γιατί εκτιμώ πολύ τους Guardian και πάντα γούσταρα πολλά τραγούδια τους. Επαγγελματική δουλειά, δουλεμένη, με καλές ενορχηστρώσεις και πολλά συμφωνικά μέρη. Αλλά από τραγούδια; Από μελωδίες που σου καρφώνονται στο μυαλό; Όχι κάτι ιδιαίτερο. Δυστυχώς δε νομίζω να τον θυμάμαι ιδιαίτερα μετά απο καιρό, πόσο μάλλον να τον βάλω δίπλα σε ένα Nightfall in Middle-Earth.
H.I.M. - Screamworks: Love in Theory and Practice
Είχα δει το έξυπνο εξώφυλλο πριν πολύ καιρό αλλά είχα ξεχάσει πότε θα έβγαινε, Πέρασαν μήνες και το έψαξα. Ανάθεμα. Ο γόης Ville Valo που το παιζε antistar γράφει (όπως πάντα) για αγάπες αλλά με πολλά μέλια και σάλια. Φαίνεται έπεσαν οι πωλήσεις και επιστρέψαμε στα σίγουρα ακροατήρια των έφηβων κορασίδων.
Keep of Kalessin - Reptilian
Ψαχνόμουν να ακούσω κάτι καινούργιο και ρώτησα το Nick, που ψάχνει περισσότερο τις νέες κυκλοφορίες, τι καλό παίζει εκτός από metalcorιές. Και να σου οι Keep of Kalessin. Επικό black με thrashιές. Ωραίο αποτέλεσμα και όντως καλός δίσκος.
Korn - Korn III: Remember Who You Are
Αυτή τη μπάντα πίσω στα 90s τη μισούσαμε όσοι ακούγαμε metal. Δεν ήταν metal τότε και ούτε είναι τώρα, ακόμα και να υπάρξει μουσικός Καλλικράτης :@ Είναι αλήθεια ότι το Take a Look in the Mirror του 2003 μου είχε αρέσει αλλά μόνο αυτό. Με το Korn III επέστρεψα στη 90s σχέση μου με τη μπάντα.
 
Apocalyptica - 7th Sympony
Αυτό που τους ξεχώρισε και τους έκανε να τα κονομήσουν δεν πολυακούγεται: το τσέλο. Η τάση των τελευταίων δίσκων υπάρχει: συνεργασίες με γνωστά ονόματα και κάποια mainstream τραγούδια. Ακούς όμως το 2010 και ξεχνάς ό,τι δεν σου κάθεται.

3 Σεπτεμβρίου 2010

TV series

Καλοκαίρι ψιλοχάζευα λίγο τηλεόραση. Κι αυτό γιατί τα κανάλια σταμάτησαν τα κανονικά προγράμματά τους (πρωινάδικα, μεσημεριανά, ριάλιτι) και έβαζαν ξένες (μπαγιάτικες) σειρές. Για να γεμίζεις κάποιες ώρες καλές είναι. Απλά διαπίστωσα ότι οι σειρές με εγκλήματα και ντετέκτιβ-μπάτσους είναι άπειρες. Μην πω οι μισές από όσες κυκλοφορούν. Σε λίγο θα κυκλοφορώ με κανένα περίστροφο.

ΥΓ Σαν το Baywatch δεν έχει :P

Ο Νεοδημοκράτης

Το είδα στην οικοδομή του πατρικού μου. Γέλια