21 Σεπτεμβρίου 2011

Dream Theater - Images and Words

Εδώ και μέρες είχα κατεβάσει και ακούσει τον καινούργιο δίσκο των Dream Theater. Τον άκουσα κανά δυο φορές (γιατί είναι progressive και θέλει ακούσματα κλπ). Ε και μετά ξανάβαλα το Images and Words :O Ξέρω θα πείτε κολλημένος κλπ. Έλα όμως που ο Portnoy επιβεβαιώνει τη συσχέτιση! Βέβαια πέρασαν και δεν ακούμπησαν γιατί αν και δεν είναι άσχημος ο νέος δίσκος, δε μπαίνει δίπλα στο Images and Words.
To 1992 που κυκλοφόρησε το glam/poser είχε πάρει την κατιούσα και μαζί του ότι έμοιαζε οπτικά σε αυτό (metal). Το grunge ήταν μια επιστροφή σε πιο rock καταστάσεις. Και μέσα σε αυτό το κλίμα οι Dream Theater κυκλοφόρησαν τον δίσκο-ορισμό του progressive. Πιστεύω ότι και σήμερα να το ακούσει κάποιος πρώτη φορά, πάλι προοδευτικό και ανανεωτικό θα του ακουστεί! Ειλικρινά δε βρίσκω αδιάφορη στιγμή σε αυτό το άλμπουμ, ενώ εντυπωσιακό είναι ότι τα μακροσκελή κομμάτια του σου φαντάζουν σαν 4λεπτα!
Τέτοιοι δίσκοι δεν ξαναβγαίνουν αλλιώς τι σόι progressive θα ήταν! Let light surround you

2 σχόλια:

Wise_One είπε...

Ενώ ξέρω ότι είναι καλός δίσκος και τον έχω ακούσει 2-3 φορές... δε μπορώ. Το Pull Me Under μου 'χει μείνει κι αυτό επειδή ήταν από τα πρώτα metal videos που είχα δει.

Anton είπε...

Όταν ξεκολλήσεις από τις powerϊλες θα περάσεις και στο progressive