9 Μαρτίου 2012

The Grandfather

Περπατάς αμέριμνος στο δρόμο και δεν έχεις ιδέα τι υπάρχει από κάτω. Μόνο μια μυρμηγκοφωλιά να μπορούσες να δεις θα χανες τη μπάλα.
Όσοι ξυπνάνε πρωί και είναι κοντά σε τράπεζα θα έχουν δει τις ουρές των παππούδων τις ημέρες της σύνταξης. Σου κάνει εντύπωση ότι σηκώνονται από τα χαράματα όλοι αυτοί, λες και αν πάνε την επόμενη θα γίνει κάτι. Και χαμογελάς αμέριμνος. Που να ξερες...
Ας πάρουμε τι συμβαίνει εδώ κοντά. Κάθε ημέρα πληρωμών έχει στηθεί ένα δίκτυο. Από τις 2 τα μεσάνυχτα(!) ο αρχηγός θα πάει στην γνωστή καφετέρια και θα παραγγείλει μπουγάτσα. Ο συνέταιρος θα φέρει τους αριθμούς προτεραιότητας που είναι μερικές εκατοντάδες! Σιγά σιγά τα μαγαζιά της περιοχής γεμίζουν από παππούδες που τρώνε την μπουγάτσα τους. Κανείς δεν μπορεί να υπερκεράσει αυτή την ουρά. Μία που δοκίμασε, ακόμα φτύνει χώμα. Οι αρχηγοί έχουν κρατημένα κάποια νούμερα για τους δικούς τους ενώ και γνωστό μπουγατσατζίδικο της περιοχής έχει μερικά για τους δικούς του. 
Η μαφία των παππούδων δεν σταματά εκεί. Ελέγχονται τα άτομα που έρχονται για σύνταξη αν είναι από την περιοχή και αν όχι, αν η περιοχή τους έχει τράπεζα. Σε περιπτώσεις που τα πράγματα αγριέψουν στο παρελθόν έχουν καταγραφεί και σπασίματα τζαμιών στην τράπεζα.
Ας δοκιμάσει λοιπόν κάποιος να πάει πρωί σε τράπεζα ημέρα πληρωμών. Δεν ξέρει τι τον περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: