27 Μαΐου 2012

Overkill - Necroshine

Το 1999 που κυκλοφόρησε αυτός ο δίσκος, το thrash ήταν λίγο στα χαμένα: μια χρονιά πιο πριν είχαν ξεπεταχτεί οι The Haunted προσπαθώντας να ανακινήσουν τα πράγματα, ενώ oι Slayer ήθελαν να ξαναγίνουν κακοί με το Diabolus in Musica. Όχι ότι οι Overkill ανατάραξαν την κατάσταση...
Πρόκειται για μια μπάντα που δεν μπορεί να σταθεί εμπορικά δίπλα στους λεγόμενους Big Four. Από άποψη σταθερότητας και αξιοπρέπειας όμως στέκεται πολύ ψηλά. Ξεκίνησαν με πιο επικά στοιχεία στον ήχο τους (βλέπε In Union We Stand) ενώ ποτέ δεν ήταν απόλυτα και μόνο thrash. Πχ σε αυτόν τον δίσκο βρίσκεις και stoner στιγμές ενώ υπάρχει και γυναικεία συμμετοχή σε ένα τραγούδι. Πάντως κοινό στοιχείο είναι η ιδιαίτερη φωνή του απέθαντου Bobby "Blitz" Ellsworth.
Ο οδοστρωτήρας του ομότιτλου τραγουδιού φτάνει για να κολλήσεις με το δίσκο. Άμα το ξεπεράσεις θα χτυπηθείς με το My December και Let us Prey. Aκολουθούν πιο groove στιγμές και φτάνουμε στο I am Fear και το αγαπημένο Black Line.
Άμα γουστάρεις thrash χωρίς να είσαι και ο μεγαλύτερος φαν του 80s thrash, άμα προσδοκάς ανάσταση νεκρών για να δεις τον Dimebag Darell με τους Pantera, τότε εδώ είσαι!

We all walk in a long black line

24 Μαΐου 2012

Το δις εξαμαρτείν

Από τα τέλη της προηγούμενης χιλιετίας (α τςςς) και για πολλά χρόνια άκουγα πολύ αθλητικό ραδιόφωνο. Κατά καιρούς φανατικά και σίγουρα ήταν μια καθημερινή ρουτίνα. Πέρα από τους προφανείς λόγους (ήμουν οπαδός ομάδας τότε) υπάρχουν και άλλοι. Θα μπορούσα να γράψω πολλά για το τι αποκόμισα και τι έχασα αλλά ίσως άλλη φορά.
Τελευταία, βρήκα πρόσβαση στο ράδιο πέρα από το ίντερνετ (από ένα παλιό κινητό). Έτσι δοκίμασα να βάλω λίγο από αυτούς τους σταθμούς. Δεν θα σταθώ στους στραβοστόμηδες παραγωγούς, ούτε σε ακροατές που έβγαιναν από τότε συνέχεια :@ Εκεί που αποφάσισα ότι φτάνει, όσο το θυμήθηκα το θυμήθηκα, ήταν όταν ο διευθυντής του σταθμού και επί σχεδόν είκοσι χρόνια στον αέρα αναρωτιέται (απόλυτα σοβαρά) τι σημαίνουν τα αρχικά ΑΣ, πχ ΑΣ Άρης.... Και ο δημοσιογράφος του Ηρακλή στην άλλη γραμμή για να αποτελειώσει την κατάσταση, παραδέχεται ότι αν και ξέρει τι σημαίνει το ΑΣ δεν ξέρει γιατί η ομάδα του είναι ΓΣ (Γυμναστικός Σύλλογος). Και αυτοί οι άνθρωποι ζουν από αυτό το επάγγελμα.

20 Μαΐου 2012

Tο πεπρωμένον φυγείν αδύνατον

Η Chelsea πήρε το Champions League. Σε αυτό το σημείο του post οι μη ποδοσφαιρόφιλοι έχουν ήδη αφήσει το blog. Αλλά εμείς συνεχίζουμε. Αν παρακολούθησε κάποιος την πορεία αυτής της ομάδας, διαπίστωσε ότι ενώ όλα ήταν εναντίον της, κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος. Τι να πρωτοθυμηθείς; Που έπαιζε με δέκα παίκτες μέσα στη Μπαρτσελόνα και πέρασε; Που χθες έπαιζε στην έδρα των Γερμανών; Ακόμα και η παράδοση εναντίον της ήταν. Είναι από τις στιγμές που ενώ δεν πιστεύεις σε πεπρωμένα κλπ, κάνεις ένα διάλειμμα. Ούτε καν το ποδόσφαιρο που έπαιζε δεν σου έδινε πάτημα να την υποστηρίξεις, αλλά χθες έγινα φαν της (που είχα καιρό να πάρω πλευρά σε ευρωπαϊκό ματς). Περίεργα πράγματα.
Ο κόσμος συνεχίζει να γυρίζει και μετά το χθεσινό. Οι μόνο ποδοσφαιρόφιλοι έχουν έναν τελικό να θυμούνται για καιρό, οι υπόλοιποι ίσως κάτι παραπάνω. 

13 Μαΐου 2012

Μια πορνογραφική σχέση

Θεατρική παράσταση στο καζίνο; Χμμ.. Με τη Ματσούκα; Πάλι χμμ..
Αν και η θέση όσο και η ακουστική δεν ήταν οι καλύτερες, δε μας πτόησαν. Το θέμα ιντριγκαδόρικο (δύο άγνωστοι συναντιούνται μόνο για σεξ) που προχωράει παραπέρα. Πάντα εξαρτάται από ποια σκοπιά βλέπεις μια παράσταση ή προβολή. Έτσι και σε κάποιον μπορεί να φαινόταν από μακρινή μέχρι και ενδιαφέρουσα. Σίγουρα όμως το πως εξελίσσεται μια σχέση, ανεξάρτητα το πως έχει ξεκινήσει δεν σε αφήνει ασυγκίνητο.
Και να μην είχα δει ότι επρόκειτο για γαλλικό έργο, το περιεχόμενο έκανε μπαμ: σεξ, αναπάντεχα δυσάρεστη ανατροπή στο τέλος. Αυτό όμως που ήταν έκπληξη ήταν η Ματσούκα. Τη βοηθούσε ο ρόλος αλλά αν κάποιος ξεχώριζε ήταν αυτή. Ποιος να το λεγε...

ΥΓ Λεό, καλά έκανες και δε μου δωσες τα 10€ για την πρόσκληση γιατί το έργο δεν είχε καθόλου γυμνό :@ Πορνογραφική σχέση και γυμνό στην αφίσα σου λέει μετά. Θα μενες με την πρόσκληση στο χέρι :O

4 Μαΐου 2012

Crossing the Rubicon leak

Διέρρευσε απόσπασμα από το επερχόμενο κομμάτι Crossing the Rubicon των Faded Line. Τελικά διαψεύσθηκαν οι φήμες ότι θα είναι στο ρυθμό του Ruby των Kaiser Chiefs! Ή ακόμα χειρότερα ότι στην ελληνική αγορά θα κυκλοφορούσε υπό τον τίτλο Ρούβιτσον για να τραβήξει ρουβίτσες :O  Εδώ μπορείτε να το ακούσετε.

ΥΓ Αυτό θα πει πειρατεία, γατάκια.
ΥΓ 2. Bonus λάφυρο το εξώφυλλο.

3 Μαΐου 2012

Παπάρια

Λίγο πριν τις εκλογές που θα κρίνουν την πορεία της χώρας, είμαστε όλοι σε προεκλογική φάση. Παπάρια: ο καιρός χτυπάει 30άρια με ήλιο και σκεφτόμαστε που να πρωτοπάμε βόλτα.
Την Κυριακή είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Παπάρια: άμα αυτό είναι δημοκρατία τότε ο Περικλής ζούσε σε κοινόβιο.
Μελετούσα το post για 12 blog που αξίζει να διαβάζεις και άρχισα να τα προσθέτω ένα προς ένα στο blogroll μου. Παπάρια: τόσο ο σχολιασμός όσο και οι αναρτήσεις έχουν πέσει αισθητά (σε μένα και σε αδερφό blog αντίστοιχα).
Οι κυκλοφορίες δίσκων μέχρι στιγμής είνια πολύ καλές και κάνουν τη μουσική πάλι σύντροφο. Παπάρια: με το μικροσκόπιο να βρίσκεις καλές στιγμές και να πρέπει να αλλάξεις εσύ τα στάνταρ και τον τρόπο που ακούς για να βρεις κάτι αξιόλογο.