13 Μαΐου 2013

Ο στρατιώτης

"Ήδη, για φέτος προγραμματίζονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων" δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.
Δεν ξέρω τι είναι πιο παράλογο: ότι ένας υπεύθυνος περηφανεύεται ότι θα απολυθούν άτομα του οργανισμού που διευθύνει; Ότι ούτε και στο βήμα του ΣΕΒ δε θα βγαινε ένας βιομήχανος να υπερηφανευτεί ότι θα απολύσει κόσμο από την εταιρεία που διευθύνει; Ή ότι ακόμα κάποιοι νομίζουν ότι έχουμε δημοκρατία;

12 σχόλια:

nicktoumpelis είπε...

Αν το κράτος ήταν επιχείρηση θα είχε κλείσει εδώ και καιρό, με τα χρέη που έχει. Αλλά ακόμα και με αυτή τη λογική, η ανακοίνωση είναι θετική. Δείχνει, στα λόγια έστω, ότι υπάρχει διάθεση για εξυγίανση. Δε νομίζω όμως να τον πίστεψαν πολλοί.

Anton είπε...

Αυτόν τον πίστεψαν περισσότερο

Mousel είπε...

Υπονοείς ότι ο αξιότιμος Πρωθυπουργός μας, ο οποίος έχει απευθείας σύνδεση με τα Θεία, είναι ένας δικτάτωρ; Shame to you soldier!

Anton είπε...

Πίστευα ότι προτιμούν να τους θεωρούν ανδρείκελα που για να κρατήσουν τη θέση τους κάνουν ότι επιτάσσει η Τρόικα. Άμα όμως κρατάς πολύ τη θέση γυαλίζει το μάτι σου.
Α, μου ρθε και το χαρτί.

Nick είπε...

Πραγματικά συμφωνώ με τον nicktoumpelis. Η μόνη, αγνή και ειλικρινής πρόθεση των κυβερνήσεων και των Γερμανών είναι να συμμαζέψουν τα σπάταλα κράτη και να τα οδηγήσουν σε έναν πεφωτισμό δρόμο προόδου, ειρήνης και συμφιλίωσης.

Το σύστημα δουλεύει! Ζήτω το σύστημα. (και οι Γερμανοί είναι φίλοι μας... δεν θυμάμαι αν το είπα)

nicktoumpelis είπε...

Δεν ξέρω, εδώ που είμαι έτσι δουλεύει το σύστημα. Μόνο που εδώ δουλεύουν όλοι, και δε νοείται δημ. υπάλληλος όπως είναι στην Ελλάδα. Και δεν υπάρχουν ωράρια σαν αυτά που κάνουν οι καθηγητές στην Ελλάδα.

nicktoumpelis είπε...

Επίσης, σε όσους πιστεύουν ότι δε ζουν σε δημοκρατία, ή ότι τους καταπιέζει η Τροϊκα, το σύστημα και ο Σαμαράς, όπως είναι ας έρθουν εδώ στη Σουηδία. Τα σύνορα είναι ανοικτά, Τροϊκα και Σαμαρά δεν έχουμε.

Anton είπε...

"εδώ που είμαι" πρέπει να ξέρουμε που είσαι;
"σε όσους πιστεύουν ότι δε ζουν σε δημοκρατία" βρες πρώτα τι σημαίνει δημοκρατία και μετά έλα να το συζητήσουμε. Εδώ ή εκεί δεν έχει σημασία :)

nicktoumpelis είπε...

Στη Σουηδία ζω, το έγραψα και πιο πάνω.

Για μένα, δημοκρατία σημαίνει ισονομία, σημαίνει αποφασίζει η πλειοψηφία και σέβονται τα δικαιώματα της μειοψηφίας. Πες μου, για σένα, τι σημαίνει δημοκρατία;

Anton είπε...

δεν το πιάσεις με το εδώ, πάμε παρακάτω.

nicktoumpelis είπε...

Στις υπεκφυγές είσαι αστέρι πάντως.

Anton είπε...

Και συ Το πιο λαμπρό αστέρι :P
Απλά δεν θα γράφω έκθεση "Τι είν' η πατρίδα μας" και "Τι είν' η δημοκρατία μας". Ό,τι κατάλαβες κατάλαβες.
Thanks πάντως για το σχολιασμό.