16 Αυγούστου 2013

Ίος - Φολέγανδρος

Σε αντίθεση με την διάθεση τα προηγούμενα χρόνια, φέτος υπήρχε όρεξη για μακρινό μέρος. Παρόλα τα έξοδα και την ταλαιπωρία να φτάσεις, όλα κύλησαν μια χαρά και άξιζε με το παραπάνω.
Η Ίος είναι πασίγνωστη για τη νυχτερινή διασκέδαση. Και πραγματικά, όταν υπάρχει μαγαζί που ανοίγει στις 02:30 το πρωί τι να πεις; Άγγλοι και Ιταλοί, νεαροί και νεαρές περιφέρονται στα μπαράκια και δημιουργούν ένα εύθυμο κλίμα. I like your country very much...
Το νησί όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η Χώρα είναι πολύ όμορφη και απολαμβάνεις τα ανεβάσματα και τα κατεβάσματα στα σοκάκια. Και οι δροσερές παραλίες τους είναι πραγματικά κρυστάλλινες.
Η Φολέγανδρος μου είχε μπει στο μυαλό σε άσχετο χρόνο. Πιο ξερονήσι και από την Ίο αλλά με παραλίες λιγότερο κρύες. Από διασκέδαση εκεί που τραβάει κόσμο είναι τα μπαράκια με έντεχνη μουσική με συνοδεία ρακόμελου, Καλή φάση.
Η Χώρα είναι χτισμένη πάνω στο βράχο και αυτή η εικόνα δίνει την άγρια ομορφιά του νησιού. Τα άσπρα σπιτάκια των Κυκλάδων εδώ είναι λες και τα φύτεψε κάποιος καλλιτέχνης. Like here, nowhere...

ΥΓ Ακόμα έχω φρέσκες τις εικόνες και η φάση διακοπών συνεχίζεται.

2 σχόλια:

Captain_nemo είπε...

Μόνο εγώ δεν έχω πάει ποτέ σε αλλο νησι.. καλές διακοπες Αντώνη!

Anton είπε...

Thanks. Όταν μια μέρα το αποφασίσουμε για Λήμνο θα ζητήσω τα φώτα σου :)