20 Σεπτεμβρίου 2013

Youthanasia

Η κατάσταση είναι δύσκολη οικονομικά και το χειρότερο αβέβαιη. Μόλις πας να σηκώσεις το κεφάλι σε κατακλύζουν με περισσότερους και πιο παρανοϊκούς φόρους. Και αν τυχόν διανοηθείς ότι το πράγμα δεν μπορεί να πάει έτσι έρχεται και η απειλή ότι πρέπει να τους δεχτείς γιατί αλλιώς οι δανειστές θα κλείσουν την παροχή. Σα το γάιδαρο με το σαμάρι είναι η όλη φάση. Υπάρχουν όμως γάιδαροι που κλωτσάνε και όχι μόνο πετάνε το σαμάρι αλλά ρίχνουν και στον αγωγιάτη.
Μέσα σε αυτό το κλίμα ακούς συνέχεια για γάμους και παιδιά από συνομηλίκους και μεγαλύτερους. Σίγουρα δε συνάδει αλλά τι να κάνεις; Να καρφωθείς στην πλύση εγκεφάλου - τηλεόραση και να νοιώθεις χάλια και γεμάτος τύψεις; Δε γαμιέστε ρε Ευαγγελάτο, Μαλέλη, Πρετεντέρη και λοιποί; Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν ποτέ τα πράγματα δεν ήταν ήσυχα όπως νομίσαμε όταν μεγαλώναμε. Οι προηγούμενες γενιές μπορούν να στο πουν εύκολα αν βαριέσαι να διαβάσεις λίγο στα πεταχτά ιστορία. Η ζωή συνεχίζεται στην κυριολεξία.

Σημείωση: Αφορμή η περίπτωση ενός γνωστού που στα 43 του αν και παντρεμένος δεν σκέφτεται να κάνει παιδί. Με δουλειές του ποδαριού και έχει και κάποια ενοίκια, τι να πουν οι υπόλοιποι. Μάλλον  καταλήγουμε ότι είναι θέμα νοοτροπίας και ψυχολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: