12 Ιουλίου 2014

Judas Priest - Redeemer of Souls

Όταν βγάζουν δίσκο οι Priest είναι γεγονός για το metal. Τουλάχιστον για μένα που μεγάλωσα σε αυτή τη μουσική με ήρωες και θρύλους. Πάμε λοιπόν στον καινούργιο δίσκο, δυστυχώς χωρίς τον Κ.Κ. Downing.
Δεν περίμενα κάτι τρομερό και ούτε φυσικά μετρούσα τις μέρες πότε θα κυκλοφορήσει. Άλλες εποχές, άλλες ηλικίες αυτά. Όμως η λογική και ο ήχος είναι από άλλη εποχή: ούτε ο μοντέρνος με τον Tipton, ούτε ο μεταλλικός των Painkiller, Ram it Down, Angel of Retribution. Με το που τελείωσε η πρώτη ακρόαση, έβαλα το Victim of Changes, You 've got Another Thing Coming. Αυτό χαρακτηρίζει και το ύφος του που είναι ένα επιμεταλλωμένο hard rock. Και το οποίο είναι κολλητικό και θελκτικό για όσους γουστάρουν τις μελωδίες και εκείνο τον ήχο. Στους υπόλοιποι μάλλον δεν θα πει κάτι.
Από γαμηστεροσύνη δεν πιάνει τις κορυφαίες στιγμές κάτι που θα ταν αφύσικο (εξηντάρισαν). Θα τον τοποθετούσα σαν το διάδοχο του Defenders of the Faith, στη θέση του ανεμικού Turbo Lover. Και για να μην ξεχνιόμαστε: Priest, Priest, Priest

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλός δίσκος, τον άκουσα online. Φυσικά και δεν περιμένεις κλασικές δισκάρες πια, πέρασαν αυτές οι εποχές.

Το πάλεψαν όμως κι είναι πολύ καλός δίσκος, όχι σαν κάτι Maiden αηδίες τα τελευταία χρόνια...

Anton είπε...

Maiden ήταν μαλακία ο τελευταίος. Το γράφω με πόνο καρδιάς.