20 Φεβρουαρίου 2015

Europanic

Εμείς τη μάθαμε ως ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα). Στη σημερινή, πιο εξελιγμένη μορφή της είναι η Ζώνη του Ευρώ. Και σε όσες δημοσκοπήσεις έχουν γίνει στη χώρα οι γνώμες ήταν πάντα θετικές. Γιατί τόσο η έννοια Ευρώπη μας παραπέμπει σε κάποια ιδεώδη όσο και το ισχυρό νόμισμα μας καθιστά αξιόπιστους. 
Βέβαια η πραγματικότητα πάντα είναι διαφορετική από τις εντυπώσεις. Έτσι από την αρχή η υιοθέτηση του ευρώ υπήρξε μεγάλο πλήγμα με τις ανατιμήσεις των προϊόντων που έπληξε το εισόδημα των μικρομεσαίων. Και όπως φαίνεται ξεκάθαρα μετά από τα μνημόνια, και πιο κραυγαλέα στα πρόσφατα eurogroup, πρόκειται για ένα σύστημα που οι ισχυροί δρουν σαν τοκογλύφοι κατευθύνοντας τους ανίσχυρους και πνίγοντας τους χρεωμένους.
Σίγουρα δεν είμαστε εμείς οι καλοί κατατρεγμένοι αλλά και οι υπόλοιποι περισσότερο σε κανιβάλους κάνουν πάρα σε εταίρους. Στα διάλα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή τύχη!

http://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRw&url=http%3A%2F%2Fartemis-antiques.gr%2Fel%2Fcollectibles%2F416-2-xartonomismata-200-ekatommyria-draxmes-1944-kakektypa-trapeza-ellados.html&ei=sUfnVLzUKareywOFkoLADw&bvm=bv.86475890,d.bGQ&psig=AFQjCNGxdBwV4NSJ0wgWi4NvZ05Sb-hKJw&ust=1424529683478721

Anton είπε...

Danke schön

Nick είπε...

Το είχα γράψει και παλαιότερα http://radikalblaze.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9837.html?m=1

Δεν ξέρω αν πραγματικά ήταν ο αρχικός στόχος αυτών που οραματίστγκαν την ευρωπαϊκή ένωση, αλλά πλέον αυτό το μόρφωμα όπου εν ολίγοις η Δημοκρατία είναι το τελευταίο ενοχλητικό απομεινάρι της πολιτικής ενοποίησης ετερόκλητων εθνικών οντοτήτων δεν απέχει πολύ από ενα τέταρτο Ράιχ. Χωρίς σφαίρες αυτή τη φορά, αλλά με εκατομμύρια ευρώ...