15 Ιουνίου 2015

Magna Carta

Εν μέσω διαπραγματεύσεων, αντεγκλήσεων και υπαναχωρήσεων αρκούμαστε να παρακολουθούμε τι θα συμβεί με τη χώρα μας. Κάποιοι είναι στην τσίτα (ειδικά οι μεγάλες ηλικίες) και κάποιοι άλλοι πέρα βρέχει. Είτε γιατί δεν τους "πιάνει" η φάση είτε γιατί έχουν άλλα. Σίγουρα όμως όλοι έχουν καταλάβει ότι οι διάφοροι κυβερνήτες παίζουν ένα μεγάλο παιχνίδι με άγνωστη κατάληξη.
Το μόνο καλό είναι ότι αυτό το παιχνίδι δεν είναι άγνωστο σε μας. Έτσι δεν θα καταλήξουμε από το πουθενά να τρέχουμε αλαφιασμένοι, καθώς η όποια πληροφόρηση είναι συνεχής. Δεν θα σκάσει μύτη ένας στρατός να σφάξει το χωριό μας. Όμως όπως πάντα, από την ιστορία μέχρι τη φανταστική λογοτεχνία, τα πιόνια στη σκακιέρα τα μετακινούν κάποιοι οίκοι. Το παιχνίδι ορίζεται βάση των ονομάτων τους, λες και εμείς ανήκουμε σε αυτούς.
Ο καθένας μπορεί να προσπαθήσει να προστατευτεί αλλά απέξω και στην ιστορία, φαινόμαστε λες και είμαστε και μεις ή του οίκου των Lannister ή των Targaryen ή των Stark ή των Baratheon ή των ... Ποιος μπορεί να ξεφύγει από το σύστημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: