14 Ιουλίου 2016

Korn - Take a Look in the Mirror

Αν μου έλεγε κάποιος πίσω στα 90s ότι μια μέρα θα θεωρώ δίσκο των Korn δίσκο αξιομνημόνευτο, θα γελούσα. Κι όμως. Κι αυτό ισχύει εδώ και χρόνια αλλά αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο (το γράφω για να μη με ξεγράψουν οι μεταλλάδες).
Έχουν περάσει από πολλές φάσεις και όσο να υπερισχύουν τα χαζά τους, αυτή η κυκλοφορία με έκανε να τους ακούσω και όχι να συνοφρυωθώ μόνο στο άκουσμα του ονόματος τους. Ένα από τα καλά μετά το 2000, που τα ιδιώματα μπερδεύτηκαν, ήταν ότι το ταλέντο από τέτοιες μπάντες βρήκε έκφραση σε πιο metal φόρμες. Μένουμε στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο και κυρίως στο πρώτο μισό. Το μπάσο του Fieldy πέρα από τον χαρακτηριστικό του ήχο, δίνει το groove. Οι δομές των τραγουδιών δεν είναι κλισέ αλλά αντιθέτως εμπνευσμένες. Είχε και το nu metal τα καλά του... Μπορεί όσο προχωρούσε η διάρκεια του δίσκου να υπερισχύει το nu στοιχείο αλλά η ισοπέδωση της αρχής έχει συντελεστεί: Right Now, Break Some Off και τα μυαλά στο χέρι, Counting on Me, το κινηματογραφικό Did My Time.

1 σχόλιο:

Nick είπε...

Όντως έχει πολύ καλό ήχο και αντέχει μετά από τόσα χρόνια που το ιδίωμα αυτοκαταστράφηκε. Πολλά από τα στοιχεία του είναι προφανή σε πιο "αγριεμένα" ιδιώματα όπως deathcore κτλ. Σίγουρα η παραγωγή βοηθάει πολύ.