8 Δεκεμβρίου 2021

Απόσταση

Όποιος θυμάται τις εκπομπές και τα τηλεοπτικά παράθυρα τη δεκαετία του 90, θυμάται ότι όταν συνέβαινε κάτι υπήρχε αμέσως αντίδραση και πατιρντί.

Εδώ και πολλά χρόνια έχει αλλάξει η προσέγγιση. Η πρόσφατη περίπτωση Baldwin δείχνει πώς χειρίζονται πολύ επαγγελματικά αυτές τις καταστάσεις. Αφού πέρασε το κατάλληλο χρονικό διάστημα, εμφανίστηκε και παρουσίασε τα πράγματα από την πλευρά του. Άφησε να περάσουν οι πρώτες μέρες που τα πράγματα καίνε. Και στην Ελλαδίτσα αυτό συμβαίνει κατά κόρον. Με το που θα σκάσει κάτι, ο υπαίτιος θα αποσυρθεί από το δημόσιο βίο για λίγο καιρό και μετά θα επανέλθει σα να μη τρέχει τίποτα.

Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης, που είναι και ο πιο αποδοτικός, βασίζεται στην ανθρώπινη αντίληψη που αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα πράγματα αν έχει μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα, αν υπάρχει μεγάλη απόσταση, αν κάτι δεν είναι κοντινό από οποιαδήποτε άποψη. Πέρα από την πιο πάνω "κακή" χρήση, στην καθημερινότητα μας κάνει τα γεγονότα πιο θολά και με λιγότερη βαρύτητα. Κατά περίπτωση αυτό μπορεί να είναι είτε θετικό είτε αρνητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: