8 Μαρτίου 2006

Medley

Υπάρχουν περίοδοι που πιάνεις τον εαυτό σου να μην ασχολείται με αυτό που κάποιος θα χαρακτήριζε χόμπι, εσύ αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου. Για μένα είναι η αγάπη προς το σκληρό ήχο. Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι έχεις πολλές σκοτούρες στο κεφάλι σου ή στο ότι δεν έχεις βρει κάτι να σου τραβήξει την προσοχή. Ευτυχώς αυτή την περίοδο είμαι στη "δύσκολη" θέση να προσπαθώ να βρω χρόνο για να ακούσω κάποιες πολύ καλές δουλειές.
Στο χώρο του mainstream, πιστεύω ότι ο τελευταίος δίσκος του Bon Jovi δεν είναι για πέταμα. Και ενδιαφέροντες στίχους έχει και πολύ καλές μελωδίες. Κάνοντας μερικά βήματα παραπέρα μπορεί κάποιος να βρει ωραίες μελωδίες και στη πρόσφατη κυκλοφορία των Γερμανών Edguy. Από το Wasted Time (αν και θυμίζει το Anya των Deep Purple), το Rocket Ride μέχρι τα Out of Vogue, Save me ακόμα και το Fucking with Fire το power metal/hard rock τους είναι πολύ ελκυστικό. Οι πατριώτες τους και παλιές καραβάνες στο χώρο Helloween, μπορεί για μένα να έχουν καταντήσει cult (δεν εξηγείται αλλιώς πως το Dark Ride του 2000 δεν έτυχε ευρείας αποδοχής) αλλά έχουν τη φλέβα της έμπνευσης. Κακή η επιλογή τους να βαφτίσουν το άλμπουμ τους με το όνομα του δίσκου που τους καταξίωσε, γεγονός όμως που δεν μπορεί να μειώσει την αξία συνθέσεων όπως τα: Occasion Avenue, Do you Know What You 're Fighting For κλπ. Από τα παλιά έρχεται ένα best των Demon. Γκρουπ του NWOBHM, με ήχο που παραπέμπει πιο πολύ σε UFO παρά στις σειρές τους. Πρέπει να παραδεχθώ ότι ήμουν προκατειλλημένος, αφού πίστευα ότι θα ήταν ένα γκρουπ ανέμπνευστο με χάλια ήχο. Ίσως αυτό με έκανε να τους πάρω πιο ζεστά.
Μέσα της προηγούμενης δεκαετίας δυο βασικά μέλη των τεράστιων Pantera συμμετέχουν σε ένα project, τους Down. Μπορώ να πω ότι λειτουργεί ιαματικά στις παρενέργειες της έλλειψης τους. Οι Carcass προερχόμενοι από το death, με το Swansong είναι περισσότερο heavy και επομένως πιο προσφιλείς σε μένα. Το ότι έβαλα ringtone στο κινητό μου το R**k the Vote τα λέει όλα νομίζω. Κλείνω (πιθανότατα έχοντας κουράσει όσους έχουν διαβάσει μέχρι εδώ και δεν έχουν ακούσει πολλά από αυτά τα γκρουπ) με μια αναφορά στους Amorphis. Αφού βρήκανε τραγουδιστή με φωνή, έβγαλαν ένα δίσκο που τους ανεβάζει ψηλά. Ένα θα πω: εκεί που νομίζεις ότι ο δίσκος θα κάνει κοιλιά (ως συνήθως) μετά τη μέση, εκεί είναι που πραγματικά απογειώνεται. Δεν χορταίνω να ακούω το 7, 8 και 9 όπως λέει και ένα φιλαράκι όταν αναφέρεται σε κομμάτια κάποιου δίσκου :P

ΥΓ Αυτή η Φιλανδία βγάζει γκρουπάρες. Μακάρι να της μοιάξουμε μια μέρα

ΥΓ 2. Επιφυλλάσομαι για τους Disturbed και τους Sepultura καθώς δεν άκουσα πολύ τους δίσκους τους

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη και από το σώμα των υλικών δυνάμεων απαντάω, εν΄'ω βλέπω το βλογ μου να έχει αραχνιάσει! Σκουλήκια!




Λοιπόν Disturbed είναι πάρα πολύ καλό, για Amorphis μου έβαλες φυτίλια και έτρεχα στην έξοδο να βρω καφέ να το γεμίσω στο muvo.

Keep Rocking!

Anton είπε...

Ακόμα και μέσα στο στρατό παραμένεις κολλημένος με τα blog. Κάλη τύχη στην πρώτη μετάθεση

Ανώνυμος είπε...

\beginquote
Δεν χορταίνω να ακούω το 7, 8 και 9 όπως λέει και ένα φιλαράκι όταν αναφέρεται σε κομμάτια κάποιου δίσκου :P
\endquote
Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιοί(288 λελέ):

Καλύτερες στιγμές δίσκου : 1 , 2 , 4 , 8 , 10
"Σκουπίδια" : 6 , 11 , 13 (μου θυμίζει στιχουργικά Αλεξίου)

Αν σας αρέσει το " Όλα σε σένα τα βρήκα " δοκιμάστε και τα παρακάτω album :
Sepultura - Beneath the remains
Kreator - Enemy of God
Anathema - The Silent Enigma ή απλά δοκιμάστε μόνο τα παραπάνω και παρατήστε τον Γιάννη! :@

Anton είπε...

Χε, χε. Που τα θυμήθηκες. Περαστικά στον Ανθστη (ΣΝ) Ιστίκογλου

Ανώνυμος είπε...

\beginquote
Χε, χε. Που τα θυμήθηκες. Περαστικά στον Ανθστη (ΣΝ) Ιστίκογλου
\endquote
Ο Στρ(ΥΠ) Ιστίκογλου έχει μεταβιβάσει τα περαστικά του στον μακρινό του θείο.
Δεν ήταν και τόσο δύσκολο να το βρω.Σε 2 δευτερόλεπτα η πληροφορία εμφανίστηκε μπροστά μου μέσω φυσικά του γοογλε. Μπορεί οι άνθρωποι να ξεχνάνε, όμως η cache του γοογλε δεν ξεχνάει.