27 Ιουνίου 2007

Ramble on

Αν θυμάται κανείς ένα post που είχα κάνει στο παρελθον για ραδιοφωνικές εκπομπές, θα είχε παρατηρήσει ότι δεν έγραφα μουσικες εκπομπές. Κατά βάση το ράδιο είναι μουσικό μέσο αλλά πολύ σπάνια ακούω σε αυτό μουσική. Όχι γιατί δεν παίζει ροκ (3 σταθμοί στη Θεσσαλονίκη παίζουν ροκ!) αλλά γιατί είτε αυτά που παίζουν είναι πολύ χαλαρά για το αυτί μου είτε γιατί παίζουν καρακλασσικά κομμάτια. Καλή μουσική εκπομπή για μένα είναι αυτή που καταρχήν σε κάνει να ψάξεις για ένα από τα τραγούδια που άκουσες και μετά σε διασκεδάζει. Χρόνια έχω να ακούσω τέτοια.
Μια άλλη πλευρά της μουσικής είναι η χαλαρωτική, η ταξιδιάρα. Με το να ακούς τραγούδια παντού, από το ράδιο μέχρι τις διαφημίσεις χάνεται αυτή η μαγεία. Σε μια χαλαρή στιγμή της μέρας, τσιμπήστε μερικά CD από τη δισκοθήκη σας, βάλτε τα στο CD-player και αράξτε. That 's the meaning.

3 σχόλια:

ekanou είπε...

"Σε μια χαλαρή στιγμή της μέρας, τσιμπήστε μερικά CD από τη δισκοθήκη σας, βάλτε τα στο CD-player και αράξτε."

Εντάξυ ένα δίκιο το'χεις με τις διαφημίσεις.
Αλλά για ένα μέσο μουσικόφιλο που ικανοποιείται με μεγαλύτερη μουσική γκάμα έτσι χάνεται όλη τη μαγεία της "έκπληξης" του τι θα 'ρθει μετά, ποιό θα είναι το επόμενο τραγούδι. Και αυτό είναι σημαντικό. Δεν συμβαίνει μερικές φορές να ανοίξεις το ραδιόφωνο και να παίζει το τραγούδι που σκεφτόσουν και που ήγθελες να ακούσεις? Αυτό είναι το advantage του ραδιοφώνου. Ίσως τα podcasts να είναι μια ενδιάμεση λύση, και το στοιχείο της έκπληξης και χωρίς διαφημίσεις.

υγ. Αποκαλύπτω και το δικό blog σήμερα που το κρατούσα κάπως προσωπικό ως τώρα.

ekanou είπε...

Το γα***α το "εντάξει" :)

Anton είπε...

Καλά ρε δε ντρέπεσαι τόσο καιρό να χεις blog και να μη λες τίποτα; :@ Έτσι ειναι αν μπλέξεις με τη CIA...