30 Μαΐου 2007

Κάθε εμπόριο για καλό

Λέμε εμείς που ακούμε κάποια είδη μουσικής που δεν είναι και τα πιο εμπορικά ούτε trendy, ότι δεν έχουμε το ξεπούλημα και το μαύρο χάλι που υπάρχει πχ στα ελληνικά pop λαϊκά. Ένα σωρό περιπτώσεις θα βρει κανείς από συγκροτήματα που συμπεριφέρονται περισσότερο σαν έμποροι παρά σαν μουσικοί. Άνε αυτοί είναι και λίγο μουσικοί. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που βγάζουν λεφά και δεν είναι καν μουσικοί. Σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν μερικοί "αλτουιστρές" που το παίζουν καταρχήν μεταλλοπατέρες ενώ σε δεύτερο επίπεδο είναι έμποροι. Πχ κάποιος Σίφης παλαιότερα αλλά και ένας που βγαίνει σε τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης και έχει μια rock/metal, από ότι είχαμε καταλάβει τόσο καιρό, εκπομπή. Λάθος καταλάβαμε. Διαφημιστικό χρόνο έχει ο άνθρωπος. Κλείνει συναυλίες για γκρουπ και μέσω της εκπομπής του τα προβάλλει μέχρι αηδίας για να προσελκύσει κόσμο. Πως αλλιώς μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος που κολλάνε κάποιοι electro Covenant με το rock/metal. Και που σαι ακόμα.

28 Μαΐου 2007

Σκύρος calling

Τελικά αξιώθηκα να πάω στη Σκύρο. Και λέω αξιώθηκα γατί είχε προηγηθεί μια αποτυχημένη προσπάθεια κάποιους μήνες πριν αλλά και γιατί η αναχώρηση μου έγινε εν μέσω στοιχημάτων και υπενθύμισης του γνωστού ρητού για καράβια και βουνά. Τα προσπέρασα και μέσα σε 40' λεπτά ήμουν εκεί.
Η αλήθεια είναι ότι με είχαν προκαταβάλλει αρνητικά για το νησί: αέρας, ερημιά, όχι πολύ φιλικός κόσμος. Όντως ίσχυαν αυτά αλλά το θέμα είναι πως βλέπει ο καθένας το ποτήρι: μισογεμάτο ή μισοάδειο. Μου άρεσε το περιβάλλον, η αισθητική του νησιού, τα κλασσικά στενά δρομάκια που προσφέρονται για περιπλανήσεις, η ησυχία, τα αρκετά μέρη του νησιού. Ξεχωρίζει η κορυφή της Χώρας με το μοναστήρι και το κάστρο του Λυκομήδη. Ο ηγούμενος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και φιλοξενούνται πραγματικοί θησαυροί, από τον 10ο αιώνα και μετά. Δυστυχώς η πρόσβαση στο κάστρο έχει απαγορευτεί λόγω του καταστροφικού σεισμού. Να είσαι ένα κλικ από εκεί και να μην μπορείς να περάσεις...
Στους υπόλοιπους τομείς (καιρός κλπ) τα συνηθισμένα. Μια κρύο-μια ζέστη και όποιος αντέξει. Καταλήγοντας θα πρότεινα μαι επίσκεψη στη Σκύρο αεροπορικώς αν όχι για καλοκαιρινές διακοπές τουλάχιστον για ένα τριήμερο. Δε θα το μετανοιώσετε.

24 Μαΐου 2007

Το ξένο είναι πιο γλυκό

Υπάρχουν δεκάδες εφημερίδες αλλά και ραδιοφωνικοί σταθμοί που ασχολούνται με τα αθλητικά. Σιγά το επίπεδο που έχει το ελλληνικό ποδόσφαιρο θα πει κανείς και είναι αλήθεια ότι το παραδέχονται και αυτοί. Είμαστε μαζόχες. Από την άλλη όλοι τους εκθειάζουν το επίπεδο του ευρωπαικού ποδοσφαίρου. Πάντως αυτό το επίπεδο δε φάνηκε στον τελικό του Champions League, όπου η κατά τα άλλα συμπαθής Milan έπαιζε σαν ομάδα Β' Εθνικής. Ούτε δυο μπαλιές δεν μπορούσαν να αλλάξουν, σερνόταν κυριολεκτικά. Και η Liverpool δεν εδειξε κάτι φοβερό. Μερικά μέσα όμως είδαν διαφορετικά το ματς (δες φώτο δίπλα). Το ξένο είναι πιο γλυκό φαίνεται.

ΥΓ Μου φαίνεται στην Αρειανάρα η διοίκηση εκτελεί και χρέη προπονητή. Δεν εξηγείται αλλιώς που έδιωξε μέσα σε ένα χρόνο δύο προπονητές επειδή δεν συμμορφώνονταν απόλυτα με τις απαιτήσεις της.

23 Μαΐου 2007

No more blogging

Στις στήλες δεξιά υπάρχουν διάφορα ενδιαφέροντα. Συγκεκριμένα στη στήλη Blogs, παλαιότερα υπήρχε το blog ενός φίλου που το παράτησε. Σήμερα αφαίρεσα το blog και του koudakou καθώς εδώ και πάνω από ένα μήνα το έχει παρατήσει. Με το ζόρι δεν γίνεται δουλειά. Και από την άλλη περισσότερες φορές μπαίναμε εμείς να δούμε αν έγραψε τίποτα παρά έμπαινε αυτός να γράψει!

17 Μαΐου 2007

Κανείς για συναυλία;

Αν υπήρχε ένα πρόβλημα για να πας σε μια metal συναυλία, αυτό ήταν να βρεις παρέα. Κάποιον που να ακούει metal θα βρεις αλλά άντε να του αρέσει και το γκρουπ, άντε να είναι διατεθειμένος να δώσει τα λεφτά. Συνέπεια είτε να χάνεις συναυλίες και μετά να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο είτε να πηγαίνεις μόνος σου αν δεν κρατιέσαι. Υπάρχουν και οι κλασσικοί που μένουν στα λόγια αλλά τελικά έχουν πάει σε 2 συναυλίες όλες κι όλες.
Τώρα για αυτή την Didimusic* τι να πει κανείς; Πριν χρόνια έδειχνε σημάδια ότι κάτι επαγγελματικό πήγε να κάνει στο χώρο αλλά όπως είχα γράψει σε παλιότερο post, στο Ελλάντα είσαι, τι περιμένεις. Τελευταίο κρούσμα η σιωπηλή ακύρωση ενός γκρουπ από το επερχόμενο Rockwave. Το διαφήμιζε καλά-καλά και τώρα σα να μη συμβαίνει τίποτα το έβγαλε από το line-up. Σιγά τα ωά θα πει κανείς αλλά αν αυτό το γκρουπ ήταν ο λόγος που έγερνε την πλάστιγγα να κατέβεις στο Rockwave και να σου φύγουν 100 ευρώ σε μια μέρα, τότε καταπίνει τη γλώσσα tου.

*εταιρία διοργάνωσης συναυλιών

11 Μαΐου 2007

Αφιερωμένο

Μια φορά ήταν μια εποχή, τότε που ο θεός δημιουργούσε τους διάφορους λαούς και έδινε σε όλους απο δύο αρετές. Ετσι έκανε τους Αμερικανούς «τακτικούς και νομοταγείς», τους Γερμανούς «αποφασιστικούς και μελετηρούς», τους Ιάπωνες «εργατικούς και υπομονετικούς» κλπ
Οταν έφτασε στους Έλληνες λέει: Να είναι έξυπνοι, τίμιοι και να δουλεύουν στο...δημόσιο!
Οταν τελείωσε η δημιουργία του κόσμου, τον πλησιάζει ο αρχάγγελος Γαβριήλ και του λέει: «Θεέ μου, σε όλους τους λαούς έδωσες από δυό αρετές αλλά στους Έλληνες τρείς. Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα χαλάσουν οι ισορροπίες επάνω στη Γη».
Το σκέφτεται ο Θεός και του λέει: «Έχεις δίκiο. Αυτή η απροσεξία μου θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν στη Γη. Κάτι πρέπει να κάνω». Και μετά απο λίγο ξαναλέει: «Το βρήκα. Θα έχουν και τις τρεις αρετές, αλλά κάθε Έλληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο τις δύο». Οπως και έγινε.

· Εάν ένας Έλληνας είναι τίμιος και δουλεύει στο Δημόσιο, δεν είναι έξυπνος
· Εάν είναι έξυπνος και δουλεύει στο Δημόσιο, δεν είναι τίμιος
· Εάν είναι έξυπνος και τίμιος, δεν δουλεύει στο Δημόσιο!

ΥΓ Αφιερωμένο στον Radikal και τον Istikolou

9 Μαΐου 2007

Οι σερίφηδες του Βασίλη

Έχω γράψει για το χάλι που επικρατεί στο κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης. Φταίνε όλοι που βγαίνουν με το αμάξι για να κάνουν βόλτα στα εμπορικά αλλά κύριος υπαίτιος είναι ο κύριος με το πετραχείλι. (Ο δήμαρχος της πόλης για τυς αμύητους.) Εδώ και κάποια χρόνια έχει δώσει αρκετές εξουσίες στη δημοτική αστυνομία, η οποία φυσικά ειναι γεμάτη από "προκομένα" άτομα. Δε λέω σε ενα βαθμό βοηθάνε την κατάσταση αλλά περισσότερο δημιουργούν πρόβλημα με τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά τους. Αν τους πετύχετε στο δρόμο, τύφλα να έχει ο Τζον Γουέην μπροστά τους. Σε κάποιον πήρε το μάτι μου και σπιρούνια :P
Πως μου ρθε αυτο; Πάρκαρα σήμερα σε ένα σημείο που παρκάρει όλος ο κόσμος. Σε διάβαση αλλα όχι σε κεντρικό σημείο. Αφού τελειώνω τη δουλειά μου στις 12:05, πλησιάζω στο αμάξι και βλέπω μια κλήση. Αιτιολογία; Παρεμπόδιση διάβασης αναπήρων (ούτε που πλησίαζε το αμάξι) και ώρα κλήσης 12:15. Πλάκα μας κάνετε; Ρε γι αυτό σας πληρώνουμε, για να μαλακίζεστε; Άντε Βασιλάκη στο μέγαρο σου και μάζεψε τους σερίφηδές σου.

7 Μαΐου 2007

Ozzy saves

Όταν πρωτοάρχισα να ασχολούμαι με το internet, δηλαδή πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, ένα από τα μουσικά site που επισκεπτόμουν συχνά ήταν το ozzyhead.com. Από το όνομα είναι προφανές ότι είχε να κάνει με τον Ozzy Osbourne. Σήμερα μετά από μήνες είπα να του ρίξω μια ματιά, μια και ο madman βγάζει νέο δίσκο όπου να ναι. Και να τι διάβασα:

"My website enabled me to meet Ozzy numerous times, and obtain backstage passes through the great people in Sharon Osbourne's office. I've been in touch with the great musicians who have played with Ozzy, and those who have toured with him. My site has been mentioned on radio programs, and in magazines and books. There's really not much else I could have asked for. (...)
But now, the time has come for me to move on.(...) I've realized that I will have to stand before the Lord one day, and I want my name written down in the "Book of Life"."

Τι έγινε ρε παιδιά; (ατάκα από Απαράδεκτους) Τι φλασιές τρώνε αυτοί οι Αμερικάνοι! Και να ταν ο μόνος ΟΚ. Το τελευταίο διάστημα θυμάμαι τουλάχιστον δύο περιστατικά που μουσικοί εγκατέλειψαν τις μπάντες του γιατί "ανακάλυψαν" τη θρησκεία.

6 Μαΐου 2007

Η ζώη (του άντρα) κύκλους κάνει

Το διάβασα σε ένα ημερολόγιο και το βρήκα πολύ αστείο.

  • Στην ηλικία των 3 χρονών, επιτυχία είναι να μην κατουράς το βρακί σου.
  • Στην ηλικία των 12, να έχεις φίλους.
  • Στην ηλικία των 18, επιτυχία είναι να έχεις δίπλωμα οδήγησης.
  • Στην ηλικία των 20, επιτυχία είναι να κάνεις σεξ.
  • Στην ηλικία των 35, επιτυχία είναι να έχεις χρήματα.
  • Στην ηλικία των 50, επιτυχία είναι να έχεις χρήματα.
  • Στην ηλικία των 60, επιτυχία είναι να κάνεις σεξ.
  • Στην ηλικία των 70, επιτυχία είναι να έχεις δίπλωμα οδήγησης.
  • Στην ηλικία των 75, επιτυχία είναι να έχεις φίλους.
  • Στην ηλικία των 80, επιτυχία είναι να μην κατουράς το βρακί σου.

5 Μαΐου 2007

New Metal


Πρόσφατα βρέθηκαν στο PC μου αρκετές νέες κυκλοφορίες. Το Overture of the Wicked ΕΡ τωνIced Earth, το United Abominations των Megadeth, το Dead Again των Type o Negative, το In Requiem των Paradise Lost, το The Devil Knows My Name του John 5 και το Eat me, Drink Me του Marilyn Manson. Διαλέχτε (ποιο σας ενδιαφέρει). Και όπως στα δελτία ειδήσεων ξεκινάμε από το τελευταίο.

1. Ο δίσκος του Manson είναι πολύ φλωριά. Ούτε μια σκληρή στιγμή ρε παιδι μου; Όσο βαρούσε το Golden Age of Grotesque και αγρίευε τόσο προς το goth και παπαριές στυλ Depeche Mode πάει αυτός. Και να φανταστεί κανείς ότι περίμενα πότε θα κυκλοφορήσει.
2. Ο John 5 είναι παλιό κολλητάρι του Manson και όσοι παρατηρούσαν τα credit των δίσκων του τελευταίου, τα καλύτερα τραγούδια είχαν την υπογραφή του. Περίμενα λοιπόν κάτι στο ανάλογο στυλ. Για industrial είναι ψιλοάκυρος αλλά για hard rock μια χαρά. Το μεγαλύτερο μέρος του μάλιστα είναι instrumental άρα για background music είναι ότι πρέπει.
3. Οι Lost τώρα ενώ τέλη των 90s το είχαν γυρίσει στο electro σχεδόν, σήμερα βγάζουν ένα δίσκο που ώρες-ώρες βαράει πολύ. Όπως το πάνε σε λίγα χρόνια θα βγάλουν το Gothic 2. Από πλευράς έμπνευσης πάντως έχουν υπάρξει πολύ καλύτερα γι αυτό θα ξαναβάλω να ακούσω την τραγουδάρα As I Die.
4. Οι Type o Negative μεσουράνησαν κι αυτοί στα 90s. O τίτλος τα λέει όλα και στιχουργικά και μουσικά αλλά και για την επιστροφή τους.
5. Οι Megadeth τώρα με τον καλό μουσικό αλλά κλαψιάρη Mustaine κυκλοφορούν ένα δίσκο που έχει ανακοινωθεί εδώ και μήνες. Τζάμπα η φασαρία καθώς αν και στιχουργικά προσπαθεί να προκαλέσει και σχεδόν αριστερίζει, μουσικά είναι πιο light. Πολύ μελωδικός για Megadeth και κυρίως δεν έχει κανένα τραγούδι που να κάνει τη διαφορά. Μόνο μη μας αρχίσει πάλι ότι αν δεν αγοράσουμε το δίσκο θα τα παρατήσει!
6. Ο John Schaffer δηλ οι Iced Earth με τον Owens στα φωνητικά, αφού έβγαλε 50 complitation, DVD, επανακυκλοφορίες αποφάσισε να γραψει δίσκο. Μεγαλεπίβολη η επερχόμενη κυκλοφορία καθώς πρόκειται για τη συνέχεια του Something Wicked This Way Comes. Δισκάρα. Το ΕΡ Overture of the Wicked είναι ο προάγγελος. Τρία επανηχογραφημένα τραγούδια από το Something Wicked με τον Owens στα φωνητικά και ένα καινούργιο, το οποίο δε λέει και πολλά. Dum spiro spero