9 Ιανουαρίου 2008

Προστασία του καταναλωτή

Υπάρχουν κάτι σύλλογοι για την προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή, υπάρχουν και τα δικαστήρια (εδώ γελάμε) αλλά ένα είναι το σίγουρο: τον καταναλωτή τον εκμεταλλεύονται από τον περιπτερά μέχρι τη δημόσια υπηρεσία και από τον τυροπιτά μέχρι τις εταιρίες τηλεφωνίας. Επειδή έφαγα φλασιά λοιπόν ας κάνω την αρχή με προειδοποιήσεις:

  • Τα πα και στο προηγούμενο post. Αν θες 2play μακριά από την HOL για την ώρα. Και θα περιμένεις χωρίς φως στο τούνελ και από ότι διαβάζω στα διάφορα forum όταν μπεις θα πιάνεις ταχύτητες PSTN
  • Αν θες κινητό για φωτογραφίες, μουσική, μουράτο, σε καλή τιμή προτίμησε το Sony Ericsson 770i. Αν θες κινητό για organizer προτίμησε Motorola. Όλα γίνονται πιο εύκολα και άμεσα. Άσε που είναι πιο παραμετροποιήσιμο και προσωπικό. Από πλευράς μπαταρίας δεν είδα διαφορά. Τα ίδια χάλια.
  • Το Metal Hammer είναι μια σταθερή αξία. Απλά όταν διαφημίζεις στο εξώφυλλο ότι ένα γνωστό ζευγάρι καταθέτει τη γνώμη του για τα άλμπουμ της χρονιάς και αυτοί είτε δεν ξέρουν είτε θάβουν τα πάντα τότε καλύτερα να το κάνεις μούχτι. Κατά τα άλλα, ωραία τα καλούδια που είχε μαζί.

1 σχόλιο:

Nick είπε...

Δυστυχώς τα γιγάντια θεσμικά κενά στην Ελλάδα σημαίνουν πως όχι μόνο οι εταιρείες κλέβουν στα ίσα τον καταναλωτή, αλλά και ότι αυτός δεν έχει πολλά όπλα στα χέρια του.

Το κατεξοχήν όπλο του καταναλωτή που είναι φυσικά οι επιλογές της αγοράς δεν ισχύει, γιατί η αγορά λειτουργεί με όρους στην καλύτερη ολιγοπωλιακούς. Χαρήκαμε που απελευθερώθηκε η αγορά των τηλεπικοινωνιών για να βρεθούμε μπροστά σε εταιρείες που πουλάνε πράγμα που δεν έχουν...

Η Δικαιοσύνη κινείται μόνο όταν βλέπει μπλε, κάτι σαν ταύρος αλλά με μπλε γυαλιά.