23 Αυγούστου 2008

Πάργα (Λευκάδα & Παξοί)

Κι αυτές οι διακοπές κλασσικά κανονίστηκαν σχετικά αργά αλλά και πάλι ήταν λες και τις σχεδίαζες μήνες. Γεμάτες μέρες, πολλά αξιοθέατα, έντονες στιγμές.
Ημέρα 1η: Η πρώτη μέρα είχε πολύ οδήγημα. Άνετος ο δρόμος μέχρι τα Γρεβενά αλλά μετά στροφές με κάποιες εξαιρέσεις. Μη σου τύχει τριαξονικό μπροστά! Και μια που λέω για το δρόμο άσχημη εντύπωση μου έκανε η άθλια οδοσήμανση στην Ήπειρο. Ώρες ώρες δεν ήξερες σε ποιο μέρος ήσουν ή προς τα που να πας. Καμιά σχέση με τα δικά μας.
Καλή η επιλογή να μείνουμε εκτός Πάργας. Και ησυχία και άνεση. Οι παραλίες γενικά δεν είναι μεγάλες αλλά δεν είναι και άσχημες. Άη Γιαννάκης, Λίχνος είχαν την τιμητική τους αυτή τη μέρα. Βράδυ στην Πάργα. Εδώ δεν ίσχυσε η παροιμία όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι. Σα να ήσουν στην Χώρα ενός νησιού με τις ομορφιές και τα στενάκια της ήταν. Προτεινόμενη!
Ημέρα 2η: Ο ποταμός Αχέροντας είχε την τιμητική του. Αρχικά στις πηγές του όπου το περπάτημα μέσα στο ποτάμι και ανάμεσα στο φαράγγι είναι πραγματική εμπειρία. Παγωμένο μεν, αξέχαστο δε. Λίγο πιο χαμηλά βρίσκεται το Νεκρομαντείο. Μια πατέντα των αρχαίων να τα παίρνουν από τους αφελείς :P Και στις εκβολές του ποταμού ήταν η Αμμουδιά, μια μεγάλη παραλία με καλές ταβέρνες.Ημέρα 3η: Σήμερα το πρόγραμμα είχε εξόρμηση στην Λευκάδα. Αξίζει μια ματιά και στην αρχαία Νικόπολη πιο πριν. Τώρα η πόλη της Λευκάδας γραφική δεν μπορείς να την πεις αλλά σίγουρα συμπαθητική. Για μπάνιο η παραλία Κάθισμα καλή είναι αλλά άντε να βρεις να κάτσεις!
Βράδυ Δεκαπενταύγουστου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πάργα. Οι εκδηλώσεις και τα πυροτεχνήματα αποτέλεσαν πόλο έλξης για πολλές χιλιάδες κόσμο αλλά αξίζουν τον κόπο.
Ημέρα 4η: Επιτέλους να γυρίσω και λίγο μέσα στην Πάργα με φως. Ωραίο το κάστρο της, καλά τα σοκάκια της με αποτέλεσμα να θες να δροσιστείς. Η παραλία που πήγα (Άη Σώστης) δεν προτείνεται γιατί μπορεί να είναι απόμερη αλλά έχει πολύ κόσμο και ο δρόμος είναι τουλάχιστον άθλιος. Α, είχε πανσέληνο σήμερα (με έκλειψη μάλιστα)
Ημέρα 5η: Εκδρομή στους Παξούς και τους Αντίπαξους. Highlight οι βουτιές από το καραβάκι στη μαγευτική παραλία των Αντίπαξων. Συμπαθητική η πρωτεύουσα των Παξών, ο Γάιος, με πολλά σκάφη και θαλαμηγούς.
Ημέρα 6η: Μέρα επιστροφής που συνδυάστηκε με ένα πέρασμα από το Μέτσοβο. Είναι όμορφο και γραφικό (αν και πολύ τουριστικό) αλλά και η θέα στις πλαγιές του βουνού είναι ακόμα πιο όμορφη.

4 σχόλια:

Nick είπε...

Ωραία!

Travel in Stygian
The damned scream my name
Travel in Stygian
I can't repent it's too late
Travel in Stygian
Hot winds blow upon me
Travel in Stygian
No remorse it's too late

:p

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που έχουμε και εσένα να γράφεις κανένα τέτοιο πόστ για να ταξιδεύουμε και εμείς νοερά έστω..

Anton είπε...

Αυτές οι διακοπές είναι για αδέσμευτους, όχι για μελλο****ους

Unknown είπε...

Μια χαρά πέρασες!! Άντε και του χρόνου Πράγα!! :-P

ΥΓ. Περιμένω λεπτομέρειες από κοντά