21 Σεπτεμβρίου 2008

Αγροτουρισμός

Πριν χρόνια αυτός ο όρος περισσότερο μπέρδευε και επομένως δύσκολα τον παίρναμε στα σοβαρά. Να πας στα χωράφια και να περάσεις τις διακοπές σου; :P Σήμερα όμως και αφού τελείωσαν οι ζεστές μέρες δε πάει να πει ότι τελειώσαν και οι ευκαιρίες για εξορμήσεις. Δεν έχει χιόνια για τα χιονοδρομικά, δεν υπάρχουν διαθέσιμες μέρες και λεφτά για εξωτερικό. Τι καλύτερο από το να πεταχτείς για ένα ΣΚ σε ένα κοντινό προορισμό που συνδυάζει το πράσινο με το παραδοσιακό.
Ο Παλιός Παντελεήμονας στην Πιερία και το Βαρόσι (συνοικία της Έδεσσας) είναι καλά παραδείγματα. Παραδοσιακά μέρη, προσεγμένα καταλλήματα, πράσινος περίγυρος, μπόλικα νερά. Μπορεί κάποιος να γουστάρει μόνο πράγματα της πόλης αλλά σίγουρα χάνει πολλά αν δε δει και το πιο παραδοσιακό, το πιο φυσικό. Καλό αγροτουρισμό λοιπόν!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες και σε άπειρα μπλογκ για τα οφέλη του αγροτουρισμού.
το γεγονός όμως οτι ολα αυτά τα ακυρώνουν οι φωτογραφίες που δεν ανέβασες στο μπλογ...

στο θέμα του αγροτουρισμού όμως συμφωνώ.
άσχετα απο ποια κίνητρα προέρχεται.

Anton είπε...

Υπάρχουν άπειρα blog που μπορεί κάποιος να μιλάει για τα οφελή του αγροτουρισμού; :Ο
Στο blog δεν ανέβασα ποτέ προσωπικές φώτο γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός του.
Πάμε για την επόμενη εξόρμηση!

ekanou είπε...

Αγροτουρισμοί, hiking, χιονοδρομικά, ιστιοπλοίες,...
Τι γίνεται σ'αυτή τη χώρα? Πριν 10 χρόνια, ούτε που άκουγες τέτοια πράγματα. Τελικά υπάρχουν και κάποιοι που τα έχουν λύσει τα προβληματάκια τους (αυτό είναι καλό). Αναρωτιέμαι αν είναι υποσύνολο αυτών που επίσης παραπονιούνται για τα 700 Ευρά, την ανεργία, την ακρίβεια κλπ? :-)

Αντε, καρντάσια, καλά να περνάτε. Ααα, Seven Eleven, αν πεταχτεις κανα ΣΚ Λονδίνο για ψώνια πάρε κανα τηλ.

Mousel είπε...

Ε όχι και δεν έχεις λεφτά να πας στο εξωτερικό! Εκτός και αν έχεις γραφτεί στη Λέσχη (μία είναι η Λέσχη) και ως μέτοχος πλέον του Άρη τα δίνεις εκεί...