28 Αυγούστου 2008

Ενός κακού μύρια έπονται

Αγοράζεις προ μηνών έναν εξωτερικό σκληρό για λόγους back up. Προχθές τον αποσυνδέεις από το PC ενώ αυτό είναι εκτός λειτουργίας. Και δω αρχίζουν όλα. Πας να ανοίξεις το PC και δε γίνεται τίποτα. Βρε το ένα, βρε το άλλο, τίποτα. Και από το πουθενά αναγκάζεσαι να κάνεις format, να ψάχνεις λειτουργικό και όλα τα προγράμματα που είχες. Στον δε εξωτερικό σκληρό, παρατηρείς ότι χάθηκαν όλα τα αρχεία. Δηλαδή και back up δεν ήταν αλλά σου χάλασε και το σύστημα. Πάλι καλά επειδή είχα partition στον εσωτερικό σκληρό τα δεδομένα ήταν στο ένα από αυτά.
Δυστυχώς το χειρότερα έπονται. Αφού τελείωσα την εγκατάσταση των Windows, συνδέω και τον εξωτερικό να ρίξω τα δεδομένα στον εσωτερικό αλλά δεν. Μου λέει ότι δεν μπορεί να τον ανοίξει και θέλει format. Για τον πούτσο! :@ :@ :@ Και τώρα κάθομαι σα μαλάκας και δε μπορώ να αναλογιστώ τι έχω χάσει: 70GB μουσική, ταινίες, έγγραφα, φωτογραφίες...

25 Αυγούστου 2008

Στροφή καλοκαιριού

Σας δίνω αποκλειστικότητα: τελειώνει το καλοκαίρι! Ό,τι προλάβουμε από τα καλά του για καμιά βδομάδα ακόμα. Έτσι ώστε να το μπουχτίσουμε και να πεθυμήσουμε τις δουλειές μας, το κρύο και τη συννεφιά...Μπα ε;
Το σίγουρο είναι ότι μπορούμε να κάνουμε μια ανασκόπηση, ίσως και μια καταγραφή τι θέλουμε να πετύχουμε για τη νέα χρονιά. Ό,τι μπορέσει ο καθένας αλλά εκεί που μένω εγώ είναι στο στίχο από το Die Young των Black Sabbath: live for today, tomorrow never comes. Από εκδηλώσεις και συμβάντα αυτό το καλοκαίρι, άλλο τίποτα για τον Seventh Son of a Seventh Son. Αυτά τα φέρνεις βόλτα, ξεκουράζεσαι λίγο και άντε για τα επόμενα. Για τα άλλα τα ζητήματα τι κάνουμε; Μάλλον το κλασσικό, τα αφήσουμε να πάνε μόνα τους.ΥΓ Και για να γίνω κακός, συμβουλή προς όσους ασχολούνται με τα προσωπικά-επαγγελματικά των άλλων γιατί φαίνεται αυτοί δεν έχουν ή γι άλλους λόγους (μη γίνω πολύ κακός..): Get A Life!

23 Αυγούστου 2008

Πάργα (Λευκάδα & Παξοί)

Κι αυτές οι διακοπές κλασσικά κανονίστηκαν σχετικά αργά αλλά και πάλι ήταν λες και τις σχεδίαζες μήνες. Γεμάτες μέρες, πολλά αξιοθέατα, έντονες στιγμές.
Ημέρα 1η: Η πρώτη μέρα είχε πολύ οδήγημα. Άνετος ο δρόμος μέχρι τα Γρεβενά αλλά μετά στροφές με κάποιες εξαιρέσεις. Μη σου τύχει τριαξονικό μπροστά! Και μια που λέω για το δρόμο άσχημη εντύπωση μου έκανε η άθλια οδοσήμανση στην Ήπειρο. Ώρες ώρες δεν ήξερες σε ποιο μέρος ήσουν ή προς τα που να πας. Καμιά σχέση με τα δικά μας.
Καλή η επιλογή να μείνουμε εκτός Πάργας. Και ησυχία και άνεση. Οι παραλίες γενικά δεν είναι μεγάλες αλλά δεν είναι και άσχημες. Άη Γιαννάκης, Λίχνος είχαν την τιμητική τους αυτή τη μέρα. Βράδυ στην Πάργα. Εδώ δεν ίσχυσε η παροιμία όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι. Σα να ήσουν στην Χώρα ενός νησιού με τις ομορφιές και τα στενάκια της ήταν. Προτεινόμενη!
Ημέρα 2η: Ο ποταμός Αχέροντας είχε την τιμητική του. Αρχικά στις πηγές του όπου το περπάτημα μέσα στο ποτάμι και ανάμεσα στο φαράγγι είναι πραγματική εμπειρία. Παγωμένο μεν, αξέχαστο δε. Λίγο πιο χαμηλά βρίσκεται το Νεκρομαντείο. Μια πατέντα των αρχαίων να τα παίρνουν από τους αφελείς :P Και στις εκβολές του ποταμού ήταν η Αμμουδιά, μια μεγάλη παραλία με καλές ταβέρνες.Ημέρα 3η: Σήμερα το πρόγραμμα είχε εξόρμηση στην Λευκάδα. Αξίζει μια ματιά και στην αρχαία Νικόπολη πιο πριν. Τώρα η πόλη της Λευκάδας γραφική δεν μπορείς να την πεις αλλά σίγουρα συμπαθητική. Για μπάνιο η παραλία Κάθισμα καλή είναι αλλά άντε να βρεις να κάτσεις!
Βράδυ Δεκαπενταύγουστου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πάργα. Οι εκδηλώσεις και τα πυροτεχνήματα αποτέλεσαν πόλο έλξης για πολλές χιλιάδες κόσμο αλλά αξίζουν τον κόπο.
Ημέρα 4η: Επιτέλους να γυρίσω και λίγο μέσα στην Πάργα με φως. Ωραίο το κάστρο της, καλά τα σοκάκια της με αποτέλεσμα να θες να δροσιστείς. Η παραλία που πήγα (Άη Σώστης) δεν προτείνεται γιατί μπορεί να είναι απόμερη αλλά έχει πολύ κόσμο και ο δρόμος είναι τουλάχιστον άθλιος. Α, είχε πανσέληνο σήμερα (με έκλειψη μάλιστα)
Ημέρα 5η: Εκδρομή στους Παξούς και τους Αντίπαξους. Highlight οι βουτιές από το καραβάκι στη μαγευτική παραλία των Αντίπαξων. Συμπαθητική η πρωτεύουσα των Παξών, ο Γάιος, με πολλά σκάφη και θαλαμηγούς.
Ημέρα 6η: Μέρα επιστροφής που συνδυάστηκε με ένα πέρασμα από το Μέτσοβο. Είναι όμορφο και γραφικό (αν και πολύ τουριστικό) αλλά και η θέα στις πλαγιές του βουνού είναι ακόμα πιο όμορφη.

12 Αυγούστου 2008

Aufwiedersehen

Καλώς εχόντων των πραγμάτων και μετά από διάσχιση της ηπειρωτικής Ελλάδας, αύριο τέτοια ώρα θα βρίσκομαι στην Πάργα. Ώρα να την κάνουμε και μεις για διακοπές. Σίγουρα θα χει πολύ γύρισμα καθώς προβλέπονται εξορμήσεις σε γύρω μέρη αλλά ελπίζω να το απολαύσω. Εντυπώσεις και φωτογραφίες μετά την επιστροφή. Όλο αυτό το διάστημα, όσοι διαβάζετε αυτό το blog, κοιτάξτε να κάνετε τίποτα της προκοπής και θα τα ξαναπούμε από τις 18. Καλά να περάσετε όλοι σας

9 Αυγούστου 2008

Επιθετικό χιούμορ

Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το δικό μου χιούμορ. Όσοι με ξέρουν δε λέω κάτι καινούργιο αλλά όσοι δε με ξέρουν ίσως νομίζουν ότι τους τη λέω :P Τώρα ή είσαι άνετος και αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι μειωτικό αλλά καθαρά πειραχτικό ή στραβώνεις και παρεξηγείσαι με την πρώτη ευκαιρία. Με τους πρώτους περνάς καλά, με τους δεύτερους γίνεσαι τυπικός ως και γνωστός. Η πρώτη φώτο λοιπόν αφορά τον μαθητή του ΙΕΚ, που θα τον κόψω και το Σεπτέμβρη αν δεν κάθεται καλά :P Η δεύτερη είναι ένα αστικό που σταμάτησε στην Εγνατία για να πεταχτεί ο οδηγός του να πάρει ένα γύρο! Μετά το τρωγε στο τιμόνι. Η τρίτη από τη χθεσινοβραδινή έξοδο στον Πλούταρχο. Φιλαράκι έχεις γίνει "Καφετζής"!

6 Αυγούστου 2008

Θερινό σινεμά

Η στήλη που έχει προκαλέσει μίση και πάθη επιστρέφει μετά από 50 μέρες απουσίας. Μαζεύτηκαν αρκετές ταινίες από την τελευταία φορά.

  • Magnolia
    Τρίωρη διάρκεια. Μόνο αυτό αποτελεί μια τροχοπέδη να κάτσει κάποιος να τη δει. Σε κρατάει σε ενδιαφέρον αλλά δε μπορώ να πω ότι θα τη θυμάμαι μετά από κανένα μήνα.
  • Πρώτη Φορά Νονός
    Ταινία της Μαλέα με τον Καφετζόπουλο. Διαδραματίζεται στην Κρήτη τη δεκαετία του 60, όπου ο γιος ενός μετέπειτα πρωθυπουργού (Αντρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς) καλείται να αντικαταστήσει τον πατέρα του σε προεκλογικά βαφτίσια. Χαλαρή ταινία, όχι κάτι ιδιαίτερο.
  • Forgetting Sarah Marshall
    Έχει τις χοντράδες της, έχει τα ότι να ναι της και δεν πρόκεται φυσικά να ξεκαρδιστείτε. Δεν είναι όμως και Γαμομπελάδες! Ιδανική αν είστε στη φάση που περιγράφει :)
  • Ο Βασιλιάς
    Ένας αποφυλακισμένος θέλει να κάνει μια νέα αρχή και αποσύρεται στην επαρχία. Και εκεί σκληρά είναι τα πράγματα και ίσως και χειρότερα. Η δράση είναι αργή, η περιγραφή όμως καλή.
  • Cidade de Deus
    Στη Βραζιλία προηγούμενων δεκαετιών οι συμμορίες εναλλάσσονται, η βία έχει σκαμπανεβάσματα αλλά η ζωή συνεχίζεται. Ωραία η σκηνοθ
    εσία.
  • Batman: The Dark Knight
    Σφιχτοδεμένη ταινία που σε κρατάει καθηλωμένο σε όλη τη διάρκεια της. Δικαιολογημένα έχει δεχθεί τόσες καλές κριτικές και δεν θα πρωτοτυπήσω αν πω ότι ο
    Heath Ledger δίνει ρέστα. Why so serious?
  • Vanilla Sky
    Γνωστοί και λαμπεροί πρωταγωνιστές (Tom Cruise, Penélope Cruz, Cameron Diaz) με καλό τελικό αποτέλεσμα. Ένας πλούσιος κληρονόμος αρχίζει σιγά σιγά να περνάει στο σουρεαλιστικό.
  • Λούφα και Απαλλαγή Αϊ Φορ
    Πιο στρατιωτική από την προηγούμενη, είχε τις καλές της αλλά είχε και τα τραβηγμένα της. Εκεί που τα χαλούσε ήταν που πήγαινε να περάσει και μηνύματα. Που πας με τον Βουρλιώτη ρε;
  • Mamma Mia
    Πολύ εύθυμη καλοκαιρινή ταινία που σου φτιάχνει το κέφι. (Εκτός και αν στις καλές σου ακούς
    Gorgoroth :P) Τελικά πρέπει να μ' αρέσουν τα μιούζικαλ.
  • The Pleasure of Your Company
    Ένας τύπος, αντί να δώσει παραγγελία σε μια σερβιτόρα, της κάνει πρόταση γάμου και έτσι αρχίζουν όλα. Κλασσική χαζομαμερικανιά. Να προσέχετε εσείς εκεί έξω που κυκλοφορείτε με το δαχτυλίδι στην τσέπη :O
  • The Notebook
    Αν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλή κομεντί,νομίζω ότι κρατάει τις ισορροπίες και τελικά αφηγείται όμορφα την ιστορία μιας πραγματικής και δυνατής αγάπης. Δύσκολα πράγματα στην εποχή μας.
  • A Clockwork Orange
    Η κλασσική ταινία του Stanley Kubrick. Ωμή, σκληρή και δυνατή ασχολείται με το σωφρονιστικό σύστημα. Τελικά είναι καλύτερο να μην γίνονται πειράματα με τον όρο σωφρονισμός.
  • Scent of a Woman
    Ο Al Pacino είναι ένας βετεράνος τυφλός Σχης. Ο νεαρός σπουδαστής αναλαμβάνει να τον προσέξει για ένα ΠΣΚ και σίγουρα η ζωή του αλλάζει.
  • White Oleander
    Η ζωή μιας έφηβης, μετά τον εγκλεισμό της μητέρας της (Michelle Pfeiffer) στη φυλακή. Η σκιά της την ακολουθεί ενώ και οι ανάδοχοι δεν είναι οι ιδανικοί.
  • The Bank Job
    Αγγλική ταινία βασισμένη σε πραγματικό γεγονός. Ληστεία τράπεζας που στην εξέλιξη της περιπλέκεται αλλά το αποτέλεσμα της είναι διαφορετικό σε σχέση με το Dog Day Afternoon για παράδειγμα.
  • Reservoir Dogs
    Είτε σ' αρέσει ο Tarantino είτε όχι. Εγώ τελικά συγκλίνω προς τους δεύτερους γι αυτό μάλλον και δε βρήκα ιδιαίτερα αξιόλογη την εν λόγω ταινία.
  • Y tu mamá también
    Ισπανόφωνη ταινία. Ο ελληνικός τίτλος "Θέλω και τη μαμά σου" δεν είναι παραπλανητικός. Πολύ σεξ η ταινία αλλά ούτε τσόντα γίνεται ούτε το πουλάει για να γεμίσει την ανυπαρξία της.

3 Αυγούστου 2008

Iron Maiden - Live in Terra Vibe

Επειδή μας περισσεύουν τα λεφτά, επειδή έχω 9 χρόνια να τους δω live και βασικά επειδή μου ρθε φλασιά, ξεκινήσαμε για τα ιερά χώματα της Μαλακάσας. Τα "ωραία" της διοργάνωσης εδώ. Στα της συναυλίας λοιπόν.
Στις 9 παρά τέταρτο βγήκε στη σκηνή το support group που ήταν η μπάντα της κόρης του Steve Harris. Πολύ soft o ήχος, ποζεράδες τα μέλη, το σίγουρο είναι ότι δεν κολλούσε. Σε φαν της Avril Lavigne μπορεί να έβρισκε μεγαλύτερη απήχηση.
10 παρά τέταρτο, τα φώτα σβήνουν και ακούγεται το Doctor Doctor των UFO. To πιάσαμε το υπονοούμενο. Σε λίγο και οι 20.000 φωνάζαμε τα λόγια του Churchill. Aces High και το show ξεκινάει. Όσοι έχουν και την ελάχιστη επαφή με το χώρο ξέρουν τι εστί Maiden και maidenmania. Πόρωση, τραγούδι, αποθέωση για ένα συγκρότημα που ήταν, χωρίς υπερβολή, καταιγιστικό. Top στιγμές: Πλάκα με κάνεις; Ο Dickinson πρέπει να ελεγχθεί για το τι παίρνει πριν το live. O Harris είναι επιβλητικός. Το trio guitar έδωσε ρέστα κλασσικά. Ο Nicko μας έβλεπε αλλά δεν τον βλέπαμε. Ο Eddie έκλεψε την παράσταση.
Ήταν η τρίτη φορά που τους βλέπω. Αντικειμενικά ήταν η πιο καλή τους εμφάνιση. Χώρια από setlist και ποιότητα ήχου, έδειξαν ότι τιμάνε το κοινό τους. Τα σκηνικά τους ήταν τα καλύτερα που έχω δει σε συναυλία μέχρι σήμερα (και έχω πάει σε αρκετούτσικες...) ενώ για την ενέργειά τους επί σκηνής, εύχομαι να χα τη μισή!
ΥΓ Σχεδόν 3 στους 4 φορούσαν μπλουζάκι Iron Maiden :)
ΥΓ 2. Maiden Maiden Maiden...