8 Ιουνίου 2009

Gourmet V

Επειδή στο προαιώνιο δίλημμα "food or sex" φαίνεται ότι για πολλούς επικρατεί το πρώτο, ας αναφερθώ σε μέρη που επισκέφθηκα και μπορείτε να βρείτε άξιους εκπροσώπούς του.

Ηπειρώτικη Γωνιά
: Στην Όλγας, ένας χώρος με ενδιαφέρουσα διαρρύθμιση. Το μενού δεν δικαιώνει το όνομα του (όπως και οι κορνίζες στον τοίχο) αλλά στον καθαρά γευστικό τομέα μένεις ικανοποιημένος.
Διαμαντής (Σίβηρη):
Ψαροταβέρνα πάνω στο κύμα, η οποία έχει κάνει και υποκατάστημα παραδίπλα. Από τιμές είναι μια χαρά (καμιά σχέση με τα δικά μας φαρμακεία-δες παρακάτω). Από ψάρια δεν πέρασα σε αυτά του κιλού αλλά τα ψαρικά ήταν μια χαρά. Ουζάκι στην αμμουδιά, τι να λέμε τώρα; Τα πάντα όλα!
Αίθριον (Καλλιθέα): Αν και σου κάνει σε πολύ τουριστικό, τελικά δεν είναι άσχημο. Και ο χώρος καλός και τα πιάτα αξιοπρεπή. Καλή επιλογή αν βρεθείς στην δημοφιλή Καλλιθέα.
Extrablatt:
Μπυραρία στη Σβώλου. Από καιρό την είχα σταμπάρει. Ποικιλία στις μπύρες, καλό το μενού αλλά πιο πολύ ενδιαφέρον είχε το ορεκτικό από όλα τα άλλα. Για τιμές φαίνεται ότι οι μπυραρίες είναι πιο ακριβές και από καθώς πρέπει ρεστοράν :@
Μπάτης:
Ψαροταβέρνα στην Κρήνη με πολύ ωραία θέα. Λίγο γήπεδο το μαγαζί (μεγάλο δηλαδή), με καλή εξυπηρέτηση. Από πιάτα ήταν ωραίο ό,τι παραγγείλαμε (γαρίδες σαγανάκι, σκουμπρί), αν σ' αρέσουν τα ψάρια βέβαια. Τιμές οι αναμενόμενες ακουμπιστικές :Ο Είχε φάση που έβγαζαν τους αστακούς από το ενυδρείο εκείνη την ώρα.
Φουλ του Μεζέ:
Απέναντι από τον Ζύθο στα Λαδάδικα. Διακόσμηση αλά Τηγανιές και Σχάρες. Ωραίες οι μερίδες του, ειδικά η τηγανιά. Τιμές και αυτές καλές. Πόντους δίνει και ο "περίεργος" σερβιτόρος :)
extra - Πραγγί: Το Πραγγί είναι ένα χωριό στον μακρινό Έβρο. Εκεί πάνω στις γραμμές του τρένου είναι μια γραφική ταβερνούλα με πολύ ωραία κρέατα και κρασί. Εκεί είναι χαλαρά οι άνθρωποι. Άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη.

8 σχόλια:

roulaki είπε...

Ελλιπέστατο το post. Για τις τρατορίες και τις τζελατερίες της Ρώμης τίποτα; Κι εμείς οι κοσμοπολίτες να μην ξέρουμε πού θα φάμε όταν πεταχτούμε στη Ρώμη; Πρότεινε τίποτα, όλο στα ίδια τρώω. Εκείνο τον Alfredo χρυσό τον έκανα! :p

Anton είπε...

Ααα όλο γκρίνια (δεν γράφεις για metal) και ειρωνία είστε. Στην ιταλική εκδοχή του blog για Ρώμη seniora :P

Nick είπε...

Άμα έχεις εορταστικά 6ήμερα... :@

ΡΕ ΑΣΕ ΤΟ ΦΑΪ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΟ ΛΕΣΣΟΝ!

roulaki είπε...

Ααα, γιατί με μαλώνεις; Κατ'αρχάς δεν ειρωνεύομαι, αλλά αστειεύομαι. Και όπως έλεγε και ένα κουίζ του facebook, δεν φταίω εγώ που οι άλλοι ακρωτηριάζονται πάνω στο κοφτερό μου χιούμορ!!! Εσύ φταις για τη γκρίνια και τις απαιτήσεις. Δεν προλαβαίνουμε να ζητήσουμε κάτι και κατευθείαν γράφεις για αυτό. Έδειξες υποχωρητικότητα στις λαϊκές απαιτήσεις, κατάλαβες; (Έστω καμιά καλή συνταγούλα για μακαρονάδα; :P)

Nick είπε...

Συνταγή από τον Seventh; Ούτε αβγό δεν ξέρει να βράζει και αν ήξερε θα έβαζε κάποια γυναίκα να το κάνει. Ο φαλλοκράτης. :@ :@

Anton είπε...

Α να χαθείς που θα με πεις φαλλοκράτη, κακίστρω :@ :P
Παρεμπιπτόντως αποφύγετε το "Οίνος και Παλιά" στο Μπιτ Παζάρ. Από χθες με έχει πάει αίμα!

Nick είπε...

Ιιιι! Θα σε ξεμαλλιάσω! Ακούς;! [ξεμπροστιαστήκαμε!]

Mayday! Mayday! :@ Tsirlipipi :@

ταβερνοαλάνι είπε...

Το τελευταίο στον Έβρο φάνηκε δυνατό!