20 Αυγούστου 2010

Gourmet (Summer Edition)

Πολλά μέρη, πολλές γεύσεις. Κατεβάστε ένα τσιπουράκι και ξεκινάμε.

Χριστόφορος (Ποσείδι): Ίσως τα καλύτερα θαλασσινά που έχω φάει. Δεν είναι όπως πας σε μια ταβέρνα στην πόλη και λες ότι ήταν καλά. Αυτά ήταν πεντανόστιμα! Μην παραλείψετε σαρδέλα, μύδια, χταπόδι.
- (Μακρινίτσα): Όμορφη ταβερνούλα στην πλατεία του χωριού. Από φαγητό αξιοπρεπές αλλά όχι και αξιομνημόνευτο.
Πέτρος (Αγνώντας): Ταβέρνα με το κύμα να σκάει στα πόδια σου. Βαρκούλες, δίχτυα, προβλήτα. Μέχρι εκεί. Γιατί το φαγητό δεν ήταν ούτε τίποτα ιδιαίτερο, άσε που πρέπει να παίζει φούρνος μικροκυμάτων. Κρίμα.
Ρόδι (Σκόπελος): Ίσως από τα πιο σικ μαγαζιά που έχω φάει. Προσεγμένο περιβάλλον, άψογη εξυπηρέτηση, ωραίες γεύσεις. Πλήρωνες και αναλόγως βεβαίως βεβαίως.
Περιβόλι (Σκόπελος): Είχε καλές συστάσεις για αυτό έβαλα νερό στο κρασί μου και έκανα κράτηση (αλλιώς δεν έβρισκες). Μέσα στα κλήματα, με ωραία πιάτα. Από εξυπηρέτηση όμως μαύρα μεσάνυχτα: αργή, δεν είχε αυτό που θέλαμε, άλλο παρήγγειλα και άλλο μου έφεραν.
Ξηντάρης (Σκόπελος): Πάνω στο Κάστρο της Σκοπέλου, σε πλεονεκτική τοποθεσία βρίσκεται το μαγαζί του γνωστού ρεμπέτη. Αν πας για το φαγητό δεν θα μείνεις και άναυδος. Αν πάς για τη φάση (πιάνουν τα μπουζούκια και τα γκαρσόνια) θα περάσεις καλά.
Η Ψάθα (Βόλος): Σε ένα ουζάδικο του Βόλου δεν θυμάμαι να είχα πάει. Όταν περάσαμε δεν είχε ιδιαίτερο κόσμο στην παραλία παρά μόνο σε αυτό και έτσι το προτιμήσαμε. Καλό δε λέω, αλλά ίσως καλόμαθα σε όλα τα παραπάνω και λέω ότι ήταν απλά καλό.


ΥΓ Κέρασμα γλυκάκι δεν παίζει στην Σκόπελο

Δεν υπάρχουν σχόλια: