17 Ιανουαρίου 2014

Hannibal

Η σειρά παρουσιάζει κατά κάποιο τρόπο την ιστορία του δόκτορα Hannibal Lecter πριν φτάσουμε στα όσα εξιστορεί η θρυλική ταινία του 1991.  Ατμόσφαιρα θρίλερ, σκοτεινοί χαρακτήρες και με τον Δανό Mads Mikkelsen ως Hannibal να είναι και ο λόγος που αποφάσισα να δω την πρώτη σεζόν. Σε παγώνει με την σατανική και διεστραμμένη ιδιοφυΐα του ενώ η ερμηνεία του αποτελεί άξια συνέχεια εκείνης του Hopkins.
Σε κάθε επεισόδιο παρουσιάζονται μια σειρά από φόνους που ενώ έχουν να κάνουν με διάφορους δολοφόνους, το στίγμα του Hannibal είναι έκδηλο. Καθόλη τη διάρκεια παρίσταται διακριτικά και ασχολείται με την κουζίνα του. Πάντα ατσαλάκωτος. Και ενώ υπάρχει μια δομή που εξελίσσεται σε όλη τη σεζόν, προσωπικά η splatter αισθητική με χάλασε λίγο. Με μέτρο ρε παιδιά. Όπως και ότι ενώ μια ολόκληρη ομάδα που ψυρίζει το παραμικρό είναι στο κατόπιν, ο Hannibal είναι πιο αλάνθαστος και από τον Θεό: μέχρι και την τρίχα σκουπίζει μετά από ένα μακελειό.
Τέλη Φλεβάρη ξεκινάει η δεύτερη σεζόν. Θα το συνεχίσω αλλά σε πιο "χαλαρούς" ρυθμούς γιατί δε μπορώ τη μπριζόλα με αίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: