7 Ιανουαρίου 2016

Hanoi: η πρωτεύουσα

Το ιστολόγιο μετατρέπεται σε ταξιδιωτικό ημερολόγιο για τις επόμενες μέρες. Ως γνωστόν: "Vietnam, you don't know man, you weren't there" αλλά θα το προσπαθήσουμε.
Το Ανόι σε βάζει για τα καλά στο νόημα της Ασιατικής πόλης: πολύς κόσμος, στενά κτίρια, χιλιάδες πληροφορίες που το μάτι δεν προλαβαίνει να επεξεργαστεί. Και το χάος στους δρόμους με αυτοκίνητα και μηχανάκια να πάνε παντού και να κορνάρουν. Μετά το αρχικό σύγκρυο πρέπει να μάθεις να διασχίζεις τους δρόμους χωρίς να περιμένεις να σταματήσει η ροή των οχημάτων. Και μετά από καιρό το διασκεδάζεις κιόλας :)
Το Old Quarter είναι η χαρακτηριστική περιοχή του όπου βρίσκεις ότι θες (εκτός από φρυγανιές :Ο). Η λίμνη Hoan Kiem (ειδικά το βράδυ με το φωτισμό) είναι πανέμορφη και κατακλύζεται από τον κόσμο. Μέσα από τους πιο μεγάλους τους δρόμους μπορείς εύκολα να μεταφερθείς με ένα cyclo ή ταξί πιο δυτικά όπου υπάρχουν τα μεγάλα πάρκα με παγόδες και το μαυσωλείο του θείου Χο. Είτε από έξω είτε από μέσα μπορείς να βρεθείς για λίγο σε πιο χαλαρές καταστάσεις.
Διασχίζοντας το με τα πόδια το νοιώθεις, περνώντας με μεταφορικό από άλλες περιοχές και γέφυρες καταλαβαίνεις ότι δε μπορεί να το χωρέσει ο νους σου. Είναι νωρίς ακόμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: