9 Ιανουαρίου 2016

Hoa Lu, Tam Coc: η Μέση Γη

Στο βορά υπάρχει και η Sapa, υπάρχει και το Hoa Lu με το Tam Coc. Για τους λόγους που ακολουθούν προτιμήσαμε τα δύο τελευταία. 
Μετά την απελευθέρωση από τους Κινέζους τον δέκατο αιώνα το Hoa Lu αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα των Βιετναμέζων. Τι πιο δελεαστικό για τον γράφοντα να βρεθεί σε μια τέτοια περιοχή εκείνης της εποχής; Ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία του έθνους, του οποίου τους μύθους γνωρίσαμε το ίδιο βράδυ στο Water Puppet Theater.
Η συνέχεια στο χωριό Tam Coc. Για την επόμενη 1,5 ώρα με μια βάρκα και την κωπηλάτη της, διασχίζεις όλο τον ποταμό μέσα από λόφους, γεφυράκια και κυρίως τρεις σπηλιές που περνάει από μέσα το ποτάμι και βρίσκονται στο σκοτάδι. Ανεξάρτητα τι φάση τύπος είσαι ή αν το θεωρείς τουριστικό, το να είσαι μέσα στο νερό, με τα υψώματα δίπλα σου και να τρυπάς το βουνό είναι πράγματα που δεν τα ζεις αλλού. Πάλι καλά δεν είχε ζέστη γιατί αλλιώς θα ήταν δύσκολο και για μας και για την 50φεύγα κωπηλάτη, η οποία όπως και όλοι οι συνάδελφοι της θέλανε να σου πουλήσουν τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: