24 Νοεμβρίου 2019

Άνθρωποι μουλωχτοί

Ανάμεσα στις αμέτρητες ανθρώπινες συμπεριφορές που υπάρχουν και σιγά σιγά ανακαλύπτω, είναι αυτή που τη βρίσκω ιδιαίτερα πετυχημένη και θα περιγράψω.
Θα μιλήσουμε για ανθρώπους που δεν δίνουν δικαιώματα. Ανθρώπους που είναι όμως μουλωχτοί. Επί της ουσίας δεν προσφέρουν κάτι στη δουλειά τους και τον περίγυρο τους αλλά η παρουσία τους θεωρείται ευχάριστη. Σε κατάλληλες στιγμές θα κάνουν κινήσεις αβροφροσύνης, θα επιδείξουν υπεράνω στάση και έτσι θα κερδίσουν τις εντυπώσεις. Το εύκολο κοινό τους θα τους βάλει ψηλά στα μάτια του.
Μέχρι εδώ δεν έκαναν και κάτι μεμπτό. Αν συνοδευόταν από την ειλικρινή συμπεριφορά τους και την πραγματική στάση τους. Γιατί οι παραπάνω κινήσεις είναι για να κερδίσουν τις εντυπώσεις και πίσω από αυτές να μη φανεί ο αληθινός χαρακτήρας τους. Είναι άνθρωποι με άσχημα κίνητρα που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, να περάσουν το δικό τους. Άνθρωποι που ζουν στη σκιά των προθέσεων τους. Που πίσω από την πλάτη του κοινού τους θα το υποτιμήσουν, θα το απαξιώσουν και με μειδίαμα θα το χειραγωγήσουν.
Το κοινό δεν κοιτάει το βάθος. Κοιτάει τις εντυπώσεις. Έτσι δεν θα κάτσει να δει τι κάνει και τι είναι κάποιος αλλά θα μείνει στα τσαλίμια και στις εντυπώσεις. Δυστυχώς αυτή η αφέλειά του δίνει εύσημα στους μουλωχτούς και τους ανεβάζει εκεί που αυτοί θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: