7 Οκτωβρίου 2007

Άη Στράτης

Όσοι γνωστοί, ξέρουν ότι με κάλεσαν αναπληρωτή. Ωραία! Αλλά αυτό δεν ήταν επαγγελματική ευκαιρία αλλά εξορία. Να φας τα νιάτα σου στον Άη Στράτη για 4-5 μόρια παραπάνω, χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα; Τα έγραψα και σε άλλο post: δεν θα παω και στην κόλαση για το δημόσιο! Πόσο μάλλον τώρα που δεν ήταν καν διορισμός! Η πλειοψηφία των γνωστών-φίλων μου είπαν να πάω. Άντε σας κάνω εγώ τα εισιτήρια. Να πάτε στο μέρος που ήταν εξορία ο Θεοδωράκης, ο Ρίτσος, ο Βάρναλης και ο Κατράκης. Τυχεροί!

ΥΓ Με δεξιά κυβέρνηση έπρεπε να περιμένω την εξορία :P

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγω παρόλου που δεν μιλήσαμε απο κοντά σου είχα γράψει πως οτι κι αν διαλέξεις θα εχεις δίκιο αλλά.
λες:
"αυτό δεν ήταν επαγγελματική ευκαιρία αλλά εξορία"

-σίγουρα είναι επαγγελματικός αποκλεισμός τουλ γι αυτό το επάγγελμα καθως δεν μπορείς να γίνεις αναπληρωτής για 2 χρόνια

". Να φας τα νιάτα σου στον Άη Στράτη για 4-5 μόρια"

-είναι παραπάνω απο 4-5 μόρια και οταν με το καλο διοριζόσουν θα γινόντουσαν περισσότερα,τα νιάτα σου σίγουρα δεν τα τρως 7μήνες στον Αη στράτη,ίσως τα τρως 3χρόνια τριγυρνώντας στα φροντιστήρια.

"δεν θα παω και στην κόλαση για το δημόσιο"

- εφόσον διάλεξες αυτό το επάγγελμα έπρεπε να καταλάβεις πως θα περιφέρεσαι στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, το κόλαση είναι ενας τρόπος να δικαιολογήσεις την επιλογή σου και καθαρά προσωπική σου άποψη,έτσι ομως χάνεις το δίκιο σου.

"Να πάτε στο μέρος που ήταν εξορία ο Θεοδωράκης, ο Ρίτσος, ο Βάρναλης και ο Κατράκης. Τυχεροί!"

-αυτοί πήγαν γύρω στο 50 ,πριν απο 50 χρόνια δλδ,πολλά εχουν αλλαξει απο τότε και πολλοί θα αισθανόντουσαν τυχεροί αν βλέπαν μόνο το όνομα τους στον πίνακα αναπληρωτών.

υ.γ . αν το μετανιώσεις εγω προσωπικά θα σε ξεσκίσω ποιο πολύ απο οσο τον Σ για τις ερωτικές του επιλογές

Anton είπε...

Θα στα πω κι απο κοντά για να καταλάβεις αλλά ας ξεκινήσω από δω.
-Διαβασε καλύτερα την προκύρηξη: Δε μπορείς να γίνεις αναπληρωτής για δυο χρόνια αν αρνηθείς για 2η φορά
-Φέτος θα παρω 4 μόρια. Στον Αη Στράτη θα έπερνα 8-9. Κάνε την αφαίρεση. Τα χρόνια σου τα τρως όταν δεν ζεις τη ζωή σου και όχι όταν δεν είσαι στο δημόσιο. Ξεκολληστε ρε! Και 10 χρόνια σε φρονττήρια να σαι, αν σ αρέσει η δουλειά σου και ζεις άνετα τότε είσαι άρχοντας. Δε νομίζεις;
-Επειδή δεν ξέρεις κάποια πράγματα, δικαιολογείσαι να καταφεύγεις σε ετοιματζίδικα συμπεράσματα
-Το ξέρω ότι πολλοί θα αισθανόντουσαν τυχεροί. Εκεί καταντήσαμε. Άνθρωποι με πτυχία και μεταπτυχιακά να λιγουρεύονται να περνούσαν 9 μήνες στην εξορία χωρίς σοβαρή προοπτική.

ΥΓ. Πίστεψε με το σκεφτόμουν επί 2 ημέρες μέχρι να αποφασίσω.

Captain_nemo είπε...

βασικά είναι ο απόλυτος αποκλεισμός. Μιας και είμαι από την Λήμνο και οδρόμος μου με πήγε εκεί 2 φορές όταν μας πήγαιναν εκδρομή με το γυμνάσιο.Τότε το νησί είχε 1 ταβέρνα, ένα σουβλατζίδικο και 1 μπαράκι. Και άντε το καλοκαίρι πάει και έρχεται, αλλά ο χειμώνας αν είναι μια φορά ατελείωτος στην Λήμνο, στον Αη Στράτη είναι 1000!!!! Σου εύχομαι μόνο να διαλέξεις σωστά και να σκεφτείς καλά πριν αποφασίσεις.

Ανώνυμος είπε...

\beginquote
τα νιάτα σου σίγουρα δεν τα τρως 7μήνες στον Αη στράτη,ίσως τα τρως 3χρόνια τριγυρνώντας στα φροντιστήρια.
\endquote
Ύμαρτον. Χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν
στα φροντιστήρια,αυτοί τρώνε τα νιάτα τους??Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν σε παραγωγικές δουλειές, αυτοί τρώνε τα νιάτα τους??

Anton είπε...

Thanx παίδες για την συμπαράσταση. Έχει πιάσει μια φρενίτιδα τους πάντες με το δημόσιο. "Δημόσιο ή θάνατος" όπως λέω χαρακτηριστικά

ekanou είπε...

Αν ο επαγγελματικός μου στόχος ήταν να ασχοληθώ με την μέση εκπαίδευση θα πήγαινα.

1. Φυσικά και δεν είναι εξορία ούτε και κόλαση. Άνθρωποι ζουν εκεί και παιδάκια. Ναι, είναι κάτι διαφορετικό που πιθανόν να έχει και γούστο και να περάσεις πολύ καλά. Ίσως όμως και όχι. Όπως και να έχει είναι κάτι ενδιαφέρον που φυσικά θα σε βγάλει από τον σημερινό τρόπο ζωής αλλά θα σου προσφέρει άλλες εικόνες, άλλες σκέψεις.

2. Με 7 μήνες ή 14 μήνες δεν χαλάς τη ζωή σου. Έλεος δηλαδή. 36, 24, 18, 12 μήνες στρατό κάναν κάποιοι, αντι-παραγωγικό και άχρηστο και τη ζωή τους δεν τη χάλασαν.

3. Το σχολείο δεν είναι δημόσιο φίλε με τη στενή έννοια του όρο. Η παιδεία είναι δημόσια και αναγκαστικά συνεπώς αν θέλεις κάτι να προσφέρεις ως εκπαιδευτικός τότε η καλύτερη θέση από την οποία μπορείς να προσφέρεις αλλά και να αγωνιστείς για αλλαγές είναι το δημόσιο σχολείο (άντε και το ιδιωτικό σχολείο) όχι το φροντιστήριο - αυτό το σχόλιο επειδή θέτεις και θέματα αρχών όπως ο απεμπολισμός από το δημόσιο.

4. Με πτυχία και μεταπτυχιακά κάποιος έχει και προοπτικές για διοικητικές θέσεις στην εκπαίδευση.

5. Φυσικά όλα αυτά τα γράφω απλά για να τα γράψω. Δεν έχουν καμία αξία και απλά αγνόησέ τα διότι στη ζωή δεν υπάρχουν σωστές και λάθος αποφάσεις. Οποιαδήποτε κι αν είναι η απόφασή σου το πιθανότερο είναι να το μετανιώσεις κάποια στιγμή στη ζωή σου. Αλλά c'est la vie, καθένας παίρνει τις δικές του αποφάσεις μπροστά στα διλλήματα κσι σπό τη στιγμή που οι αποφάσεις αυτές είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ τότε κατ'εμέ είναι απόλυτα "σωστές". Συνεπώς έπραξες το σωστό φίλε μου αφού αυτό πραγματικά θες.

Anton είπε...

Βαγγελάκη ωραία αυτά που γράφεις αλλά όταν είσαι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες. Φιλολογικά στέκονται, στην πραγματικότητα έλα να μου τα πεις μετά τις 2 μέρες που θα σαι εκεί. Πάνε και στρατό να χάσεις 1 χρόνο ήδη από τη ζωή σου και τα λέμε.
Και γω μπορώ να βρω 10 επιχειρήματα υπέρ της μίας απόφασης και 10 υπέρ της άλλης, αλλά στο τέλος κάποια έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα όπως και να το κάνουμε

Nick είπε...

Δυστυχώς Βάγγο τα σχολεία έχουν μετατραπεί στον κατεχοξήν δημόσιο χώρο, με την απολύτως κακή έννοια. Δε νομίζω ότι όσοι συρρέουν στους διαγωνισμούς το κάνουν γιατί θέλουν να προσφέρουν κάτι. Απλά παρακινούνται από τις ελάχιστες ώρες δουλειάς και την αξιοπρεπέστατη αμοιβή και προνόμια. Τεσπα.

Καλά έκανε ο 7 και έμεινε. Και επαγγελματικά στέκεται αξιοπρεπέστατα και σε καμιά περίπτωση αυτό δεν ήταν ούτε η τρομερή ευκαιρία ούτε και η μοναδική.

Χαλαρώστε πια με το Δημόσιο. Χαλαρώστε πια λιγάκι. Υπάρχουν και πιο ενδιαφέροντα πράγματα στη ζωή από το να κυνηγάς τον πρώτο διαθέσιμο διορισμό.

...όπως να μάθεις μπάσο! :p

Ανώνυμος είπε...

όπως είπε κ κάποιος πιο πριν,στην ζωη δν υπάρχουν αποφάσεις λάθος ή σωστες,εμενα απλως με κανανε εντυπωση εκφρασεις όπως,εξορία κολαση τρωω τα νιατα μου,θανατος με τετοιες εκφρασεις φαινεται πως θες να τονισεις τα επιχειρηματα σου,ενω δν χρεαζεται,πηρες μια αποφαση στηριξε την, δεξου την.ολα καλα θα πανε

Anton είπε...

Ρε Κουδάκο ότι θα ζητήσεις εσύ πιο ήπιες εκφράσεις δεν το περίμενα. Εσύ κάποτε ήσουν ο Master of Σάλτσα :P

Nick είπε...

Ρε παιδιά τι λέτε; Φυσικά και υπάρχουν ΛΑΘΟΣ αποφάσεις, υπάρχουν και τραγικές αποφάσεις. Φυσικά δεν αναφέρομαι στον Seventh εδώ, αλλά σ' αυτή τη "φιλοσοφία" που διακρίνω. Αλίμονο αν δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει πότε πήρε λάθος αποφάσεις. Πότε έκανε μαλακία. Τότε πως θα εξελιχθεί σαν άτομο; Μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Και πρώτα απ' όλα μαθαίνουμε όταν τα παραδεχόμαστε...

Όχι και δεν υπάρχουν λάθος αποφάσεις στη ζωή... Πάρτε το από κάποιον που έχει πάρει ΜΟΝΟ λάθος αποφάσεις... Κάτι παραπάνω ξέρω...

ekanou είπε...

Καταλαβαίνεις το πνεύμα. Μην κολλάς στο γράμμα. Έγινε μια τεράστια γενίκευση εδώ κάτω από ισχυρές υποθέσεις. Ως γνωστόν οι γενικεύσεις είναι επικίνδυνες και assumption is the mother of all fuck ups. Παραταύτα αυτό που εννοώ είναι ότι εκ των υστέρων είναι φυσικό να μπορείς να απαντήσεις με πολύ μεγαλύτερη ευκολία αν μια απόφαση σου ήταν σωστή η λανθασμένη. Αλλά τη στιγμή που παίρνεις μια απόφαση έστω και την πιο ηλίθια δεν υπάρχει λάθος ή σωστό, υπάρχουν απλά μεγαλύτερες ή μικρότερες πιθανότητες. Καθώς ως γνωστόν ρίσκο και ευκαιρίες είναι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Συνεπώς η πιο ηλίθια απόφαση (υψηλού ρίσκου) θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστιες ευκαιρίες ή στην καταστροφή.

Ελπίζω να γίνεται πιο σαφές τώρα το σχόλιό μου.

Nick είπε...

Hindsight is 20 20...

Ανώνυμος είπε...

είναι κρίμα πάντως να τα λες αυτά για ένα τοσο όμορφο νησί. Ξέρεις ζουν ανθρωποι εκεί όχι ζώα. Δηλαδη όλοι πρεπει να είναι στην Αθήνα:?
αη-στράτης Ιανουαριος 08

Ανώνυμος είπε...

πέρασα ν' αφήσω αυτό:
http://karvouna.wordpress.com/2008/02/11/agiostratites/