28 Οκτωβρίου 2007

Εξόρμηση στη Σκήτη Βεροίας

Γνώριζα ότι οι δυο παλαίμαχοι blogger Radikal και Istikoglou είχαν κάνει κάποιες εξορμήσεις στο πρόσφατο παρελθόν και μου φάνηκε ενδιαφέρον το όλο concept. Έτσι τους ξεσήκωσα και ως εθνικόφρονες που είμαστε διαλέξαμε την 28η Οκτωβρίου για να πάμε στο φράγμα του Αλιάκμονα.
Στη διαδρομή ξεκίνησε να βρέχει, κάτι που σήμαινε ότι μπορεί και να πηγαίναμε τζάμπα. Φτάσαμε εν μέσω ομίχλης αλλά όχι βροχής και η πορεία ξεκίνησε. Μέσα στο δάσος, δίπλα σε ένα ρυάκι που σε σημεία γινόταν καταρράκτης, το περπάτημα ήταν απόλαυση. Βαθιές αναπνοές! Στο ανέβασμα ήμασταν καλά αλλά στο σκαρφάλωμα σε ορισμένα σημεία ήθελε προσοχή και φάγαμε λίγο χώμα (Καταμέτρησα δυο δολοφονικές προσπάθειες εναντίον μου από τους προαναφερθέντες bloggers!). Γενικά ήταν διαδρομή που για κάποιον έμπειρο θα φαινόταν νορμάλ αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι για γυναικόπαιδα.
Τελικά φτάσαμε στη Σκήτη Βεροίας (ή Μονή Τιμίου Προδρόμου) που φαινόταν να είναι αρκετά παλιά, μεσαιωνική. Ωραίο μέρος για να ξεφύγει κανείς από τη βαβούρα της πόλης. Παραδίπλα είχε και τη σπηλιά που έμενε ο Γρηγόριος Παλαμάς. Ακολούθησε ακόμη λίγη πορεία πέρα από τη σκήτη και οι ανάλογες φωτογραφίες. Στην επιστροφή πήραμε τον εύκολο δρόμο που μας έδωσε την ευκαιρία να χαζέψουμε τον Αλιάκμονα.
Να ευχηθώ και άλλες τέτοιες εξορμήσεις. Η διάθεση και η μαχιμότητα όπως φάνηκε υπάρχει, το θέμα είναι να ανακαλύψουμε και άλλους τέτοιους προορισμούς.

ΥΓ Άλλοι πορείες στη Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου και άλλοι σουβλάκια στον Άγιο Πρόδρομο.

4 σχόλια:

Nick είπε...

Ψέμα! Εκείνη η πέτρα που παραλίγο να σε πετύχει εε... να μην τα λέμε όλα, προοριζόταν για το κεφ... εεε.. για το ρυάκι :@ :@

Και του πα του Ιστικ να γκαζώσει όταν σε πήραμε από το δρομ... εεεε...

:@ :@ :@ :@

Χαχαχαχα. Χαίρομαι που σ' άρεσε φίλε! :)

Ανώνυμος είπε...

\beginquote
αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι για γυναικόπαιδα
\endquote
Νομίζω προσβάλεις τα γυναικόπαιδα. Η σωστή έκφραση θα ήταν πως δεν είναι για μπριζολοφαγάδες και ταβερνοπεριπατητές.
Πάντως για μια ακόμη φορά φάνηκαν τα αρνητικά της δημοκρατίας.

Mousel είπε...

Και εμείς είχαμε πεζοπόρία (από το πάρκινκ μέχρι την ταβέρνα...)! Όσο για θέα τι να πρωτοθυμηθώ: 1) τα υπέροχα σουβλάκια. Προσωρινή η θέα τους βέβαια γιατί εν ριπεί οφθαλμού (θαύμα, θαύμα!!!) εξαφανίστηκαν από το οπτικό μας πεδίο. 2) τα υπέροχα γλυκά του Τερκενλή (στα οποία λόγω βαρυστομαχιάς δεν αποδώθηκαν οι τιμές που τους άρμοζαν...)και 3) τη Μ. που ακόμα περιμένω από το φίλο Κούδη να δραστηριοποιηθεί (αλλά πάλι θα τον φτιάξω...)!
Όπως καταλαβαίνετε η δική μας η μέρα μάλλον ήταν πιο γεμάτη αν κρίνω από το ειρωνικό (τύπου Ράκου) μήνυμα που μου απέστειλε ο Έβδομος γύρω στις 3:30 χθες!

Anton είπε...

Χεχε συμφωνώ με τον tauro. Καταφέρατε και πήγατε σε ταβέρνα ρε θηρίο; Εσείς είστε καλοί τελικά :P