3 Νοεμβρίου 2007

Τα κακά του metal

Συχνά μιλάω για metal από το blog και 9 στις 10 είναι για θετικό λόγο. Έφτασε όμως η ώρα της αντικειμενικότητας. Για να δούμε και τα αρνητικά της υπόθεσης:

  • Υποτίθεται είμαστε ψιλιασμένοι και δεν μας πιάνει κορόιδο η μουσική βιομηχανία αλλά (ορισμένοι από μας) τρέχουν να πάρουν το 20o best των Iced Earth ή ακούνε όποια μπάντα με γυναίκα έχει βγει ενώ μέχρι προχθές ακούγανε γυναίκα τραγουδίστρια και γελούσαν.
  • Και καλά δεν είναι mainstream μουσική αλλά σε όλη τη λειτουργία της δίνει μαθήματα πως πρέπει να προωθείτε/πουλιέται ένα μουσικό προϊόν.
  • Και καλά είμαστε παθιασμένοι με τη μουσική αλλά πας σε ένα μεταλλάδικο και ζήτημα είναι αν κουνάνε το λαιμό τους 2-3 άλλοι
  • Γουστάρουμε 10 μπάντες και όλες οι υπόλοιπες είναι λίγες μπροστά σε αυτές
  • Οι μεταλλοπατέρες. Ξέρουν τα πάντα (ακόμα και αν στο most played του winamp τους No 1 είναι ο Βέρτης), βγάζουν τους πάντες άχρηστους, θεωρούν τους υπόλοιπους μεταλλάδες μικρούς σε σχέση με αυτούς.
  • Οι Manowar. Αν δείτε ένα live τους θα μαζέψετε επιχειρήματα εναντίον του metal που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν...

3 σχόλια:

Nick είπε...

1) Μάλλον οι μπάντες που στηρίζονται σε εποχιακές μόδες (που προβλέπονται) υποθηκεύουν το μέλλον τους καθώς χρειαστεί να ξεχωρίσουν -αν αξίζουν- μέσα από 100 κλώνους και δεύτερον μόλις περάσει η μόδα όλοι θα τους περιφρονούν (λέγε με Μελωδικό Death, Metallcore κτλ)

2) Δεν είναι mainstream μουσική, σε καμία περίπτωση, εκτός από τυχαία κομμάτια που σπάνε τα στεγανά. Από την άλλη κανένας δεν ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ένα προϊόν ψυχαγωγίας. Εκτός από το ότι γουστάρουν (μέχρι ενός σημείου) δεν το κάνουν για τη ψυχή της μάνας τους. Πάντως δύσκολα ζουν μόνο από τη μουσική τους οι περισσότεροι εκτός των μεγαθηρίων

3) Συμφωνώ απόλυτα. Χθες στο Harley πρέπει να ήμασταν οι μόνοι που α.κ.ο.υ.γ.α.μ.ε μουσική . Τώρα κατά λάθος μπήκαν οι άλλοι;...

4) Ε αλίμονο αν γουστάραμε 100 μπάντες! Αλλά το να μισείς μια μπάντα δε λέει (όπως εσύ τους Tranquility! οοου!) εκτός αν είναι οι Rhapsody :p

5) Κλασικά για τον πούτσο άτομα. Υπάρχουν παντού ξερόλες, αλλά όσο πιο "εσωστρεφής" είναι μια μουσική τόσο πιο σπαστικοί ξερόλες υπάρχουν!

6)Ελπίζω η φωτογραφία να είναι photoshop. De Maio εγγύηση. Οι τύποι είναι απλά Spinal Tap!

ΜΕΤΑΛ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

rockordie είπε...

1.Σωστό
2.Σωστό
3.Σωστό
4.Σωστό
5.Σωστό
6.Δεν απαντώ/Δεν ξέρω

ΥΓ: Όσο μικρότερος είσαι τόσο σε ενοχλούν οι μεταλλοπατέρες...με τον καιρό όμως γίνεσαι και εσύ χωρίς να το καταλάβεις. Believe me mate!!!

Nick είπε...

Είμαι 27. δηλαδή στα 50 θα έχω γίνει τέτοιος;